Wil jij je ontwikkelen tot online communicatie specialist mét politiek bestuurlijke kennis?

Sta jij aan het begin van je carrière in communicatie en wil je werken voor organisaties in het publieke domein? Tijdens ons traineeship voor jonge online communicatie specialisten leer je alle ins- en outs van digitale overheidscommunicatie. Zo lanceren we jouw communicatie carrière in het publieke domein. Wist je trouwens dat werkenden in de publieke sector gelukkiger in hun werk zijn dan werkenden in de private sector? Dit komt door de beleving dat je waardevol werk doet, er meer respect is op de werkvloer én werkgevers in het publieke domein aantrekkelijk worden gevonden.

Lees verder

Tijdens een uniek masterclassprogramma van anderhalf jaar word jij bijgespijkerd op onderwerpen als digitale toegankelijkheid, participatie & communities, publieksvoorlichting en crisiscommunicatie. Tevens is er aandacht voor digitale communicatiestrategie, schrijven voor het web, social media, data analyse en online PR en woordvoering. Naast de masterclasses ga je werken voor opdrachtgevers waar je veel ervaring opdoet. Tijdens je werk krijg je coaching van SchaalX.

Uniek traineeship van 1,5 jaar

Om de week volg je op vrijdag masterclasses over de meest actuele onderwerpen in digitale communicatie. In de anderhalf jaar van het traineeship volg je meer dan 50 masterclasses.

Verschillende opdrachten in het publieke domein

Je bent in dienst bij SchaalX. De kennis en digitale vaardigheden die je opdoet tijdens het traineeship breng je in de praktijk tijdens opdrachten bij verschillende organisaties. Zo bouw je aan werkervaring én netwerk.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Met een programma voor persoonlijk leiderschap én coaching on the job is er naast het opdoen van digitale kennis ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Jouw eigen tribe

Elke SchaalX Digital Young Professional maakt deel uit van zijn eigen tribe; bij elkaar vind je inspiratie, back up en natuurlijk bouw je een hechte band op.

Work hard, play hard

Als je deelneemt aan ons programma moet je je voorbereiden op keihard werken. Máár, daar staan natuurlijk wel gezellige borrels, evenementen en ontspanning tegenover.

Contact

Neem contact op met Marieke van Heek voor meer informatie over het digitale communicatie traineeship publieke sector.

Bekijk de vacature Of solliciteer direct

Het perfecte opstapje naar het werkende leven!

Kelly, Digital Marketing trainee uit Tribe 6

Sfeerproeven

Onze young professionals aan
het woord

Hilde Buls

Digitale Communicatie trainee, tribe 8

“Je leert ontzettend veel over alle nieuwe media!”

Lees verder

Hilde vertelt meer over haar ervaring met het traineeship in deze video: 

Tamara Notten

Digitale Communicatie trainee, tribe 8

“Bijzonder om jezelf op zo’n jonge leeftijd al zo goed te leren kennen.”

Binnen de traineeships van SchaalX volgen we een module Persoonlijk Leiderschap. Hierbij gaan we aan de slag met onderwerpen als kwetsbaarheid, kernwaarden, je persoonlijke leerdoelen, je impact vergroten en het werken in teams. In mijn werk zie ik terug hoe waardevol dit is. Persoonlijke ontwikkeling vertaalt zich dan ook naar zakelijke ontwikkeling.

Lees verder
Tamara:

“Binnen de traineeships van SchaalX volgen we een module Persoonlijk Leiderschap. Hierbij gaan we aan de slag met onderwerpen als kwetsbaarheid, kernwaarden, je persoonlijke leerdoelen, je impact vergroten en het werken in teams.

In mijn werk zie ik terug hoe waardevol dit is. Van verschillende collega’s kreeg ik te horen hoe bijzonder het eigenlijk is dat je jezelf op een jonge leeftijd al zo goed leert kennen. Dat je weet wat jouw valkuilen zijn, maar ook weet waar jij energie en kracht uit haalt. Persoonlijke ontwikkeling vertaalt zich dan ook naar zakelijke ontwikkeling.”

Linne Donkelaar

Digitale Communicatie trainee, tribe 8

“Wat ik heel leuk vind, is dat je op jouw manier bijdraagt aan de maatschappij.”

Lees verder
Linne vertelt meer over haar ervaring met het traineeship in deze video: 
Toon alle 3 recensies

Wil je SchaalX digital communicatieprofessional
worden? Lees hier meer…

Sollicitatieprocedure

 • Checkvragen

  We stellen je eerst een paar belangrijke checkvragen om te kijken of je past op het traineeship. Hier móét je aan voldoen om mee te mogen doen aan het traineeship.

  Voldoe je aan de criteria? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie.

 • Test jouw digitaal talent

  Om jouw digital competenties te toetsen vragen we je om 3 online selectiegames te spelen. No worries, ze zijn leuk! Het zijn wel serieuze games én je krijgt ook de uitslag van de test in een rapport toegezonden.

 • CV

  Ben jij een écht digital talent die door de games heen is gekomen? Dan gaan we jouw cv en motivatie bekijken. We letten met name op jouw interesse én activiteiten tijdens en rondom je studieperiode.

 • Online kennismaking

  De volgende stap in het proces is een online kennismaking met ons! We gaan elkaar digitaal ontmoeten én vertellen jou meer over  het traineeship. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd om meer te horen over jouw kennis, ervaring én motivatie.

 • Online capaciteitentest

  Je wordt uitgenodigd om een online capaciteitentest te doen. Met een afgeronde Bachelor of Master opleiding op zak verwachten we dat je glansrijk door deze selectieronde komt.

 • Selectiedag

  De laatste én leukste stap is de selectiedag. Je gaat samen met andere trainees aan de slag met een case én hebt een 1-op-1 interview met een assessor.

 • Aanbod

  Je ontvangt van ons een aanbod om te gaan starten als Digital Young Professional. Dit aanbod is al met je besproken tijdens onze online kennismaking zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Wij vinden het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest!

 • Welcome to your tribe!

  Gefeliciteerd! Je komt in de nieuwe tribe van trainees die van start gaat in ons digital traineeship. Let your career begin!

Contact

Neem contact op met Marieke van Heek voor meer informatie over onze digital traineeships.

Bekijk de vacature Of solliciteer direct