Ready om een van de meest gewilde digital marketeers worden?

Je bent een ambitieuze starter met 0-2 jaar werkervaring en er klaar voor om aan jouw carrière in digital marketing te beginnen. Je wil voor toonaangevende organisaties werken in de publieke- of profitsector en tegelijkertijd nog je marketingkennis bijspijkeren.

Denk dan eens aan het SchaalX digital marketing traineeship!

Tijdens het digital marketing traineeship doe je in twee jaar de kennis en ervaring op die jou tot een zeer gewilde professional in de arbeidsmarkt maakt. Kom alles te weten over de meest actuele onderwerpen in digital marketing zoals; SEO, SEA, analytics, Chat GTP, Metaverse, conversie optimalisatie, voice search, webanalyse en influencer marketing.

Groeien, samen met andere Young Professionals.

Je start samen met andere Young Professionals; bij elkaar vind je inspiratie, back up en je bouwt een hechte band op. Je volgt samen het persoonlijk leiderschap programma bij Talent Academy Group en samen werk je aan je persoonlijke ontwikkeling.

De leukste vrijmibo’s en uitjes.

Onder andere gezellige vrijmibo’s, de jaarlijkse zomer BBQ en het kerstfeest.

Past jouw profiel?

 • Heb je een hbo of wo-diploma?
 • Bij voorkeurrichting marketing, communicatie, media of bedrijfskunde?
 • Heb je passie voor de digitale wereld en online marketing?
 • Heb je een ondernemende, proactieve en leergierige instelling?
 • Én een gezonde dosis durf en lef?

Kan je alle vragen hierboven met ja beantwoorden? Dan ben je mogelijk een geschikte kandidaat voor het digital marketing traineeship!

Heb je al relevante werkervaring van maximaal 1 jaar? Ook dan ben je een geschikte kandidaat en maak je echt sprongen in je carrière!

Als eerste op de hoogte van de volgende startdatum?

Ontvang een alert!

Linne van Donkelaar

linne.vandonkelaar@schaalx.nl

Wat bieden we jou?

 • Een fulltime baan
 • Fulltime start salaris van €2.400,-  per maand (bij wo opleiding)
 • Groei door naar een salaris van €3.500,- per maand (bij wo opleiding)
 • Een intensief opleidingstraject t.w.v. €14.000
 • In 2 jaar een sprong maken in jouw carrière die gelijkstaat aan 3 jaar werkervaring
 • Een vaste SchaalX mentor tijdens jouw hele traineeship en 1 op 1 begeleiding
 • Je wordt onderdeel van een kleinschalige tribe met maximaal 12 young professionals: je bent bij ons geen nummer, maar onderdeel van een hecht netwerk met wie je altijd kunt sparren
 • Werkervaring bij verschillende organisaties, zodat jij kunt ontdekken welk type organisatie en welke specialisme het best bij jou passen
 • Vrijdagmiddagborrels samen met alle andere trainees uit ook de andere groepen. Naast dat het heel gezellig is, bouw je zo ook een groot netwerk op!

Een greep uit de 45+ masterclasses:

Google Analytics

Je leert hoe je jouw website en online campagnes kan meten.

Je leert hoe je jouw website en online campagnes kan meten. Én hoe je op basis van data kan optimaliseren.

Neuromarketing

Hoe prikkel je jouw doelgroep in hun onderbewustzijn?

Altijd al willen weten hoe je jouw doelgroep in hun onderbewustzijn kan prikkelen? Leer het tijdens deze masterclass!

Online advertisement

Target de juiste doelgroep en leer a/b-testen.

Via welke kanalen kan je adverteren? Hoe target je de juiste doelgroep? En hoe optimaliseer je met a/b-testen?

(Web)teksten

Hoe schrijf jij prikkelende teksten voor het web? En hoe draagt dit bij aan SEO?

Hoe schrijf jij prikkelende teksten voor het web? En hoe draagt dit bij aan SEO?

Conversion Rate Optimalisation

Leer hoe jij je de conversie kan verhogen door je doelgroep van binnen en buiten te kennen.

Leer hoe jij je de conversie kan verhogen door je doelgroep van binnen en buiten te kennen.

Contentmarketing

Houdt jij ervan om creatief bezig te zijn? Leer hoe je de juiste content maakt voor jouw doelgroep.

Houdt jij ervan om creatief bezig te zijn? Leer hoe je de juiste content maakt voor jouw doelgroep.

Al 120 Young Professionals gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen?

“Voor mij bracht het traineeship de perfecte mix tussen werken en ontwikkelen.”

Het is mijn kans geweest om functies te bekleden waar ik als net afgestudeerde anders nooit de kans voor had gekregen. Voor mij bracht het traineeship de perfecte mix tussen werken en ontwikkelen. Wil jij meer weten over de ervaring van Sem met het traineeship? Dat lees je hier.

Sem

Digital Marketing Trainee

“Ik ben iedere dag bezig met het ver-digitaliseren van de klantreis.”

Iedere twee weken kom je een dag voor: digital tooling, masterclasses en bootcamps. Naast dit alles krijg je veel persoonlijke begeleiding. Als Online Customer Journey Marketeer bij Vattenfall, ben ik iedere dag bezig met het optimaliseren en ver-digitaliseren van de klantreis en krijg ik binnen de organisatie de kans om mijzelf verder te ontwikkelen.

Carlijn

Digital Marketing trainee

“Je komt op plekken waar je normaal nooit terecht zou komen.”

Het klinkt cliché, maar het traineeship was echt één van mijn beste keuzes tot nu toe. Je krijgt te maken met uiteenlopende werkzaamheden en mag op verschillende plekken in organisaties starten. Dat zijn plekken waar je normaal niet terecht zou komen.

John-Paul

Digital Marketing trainee

Sfeerproeven?

Huidige trainees, activiteiten en hoogtepunten zien? Bekijk onze Instagram! Of luister de podcast waar Lieke en Vincent je alles vertellen over hun ervaring als trainee.

Wil je een SchaalX young digital marketeer worden?

Sollicitatieprocedure

 • CV

  Als eerste gaan we jouw cv en motivatie bekijken. We letten met name op jouw interesse én activiteiten tijdens en rondom je studieperiode. Wil jij je cv inleveren? Dat kan hier!

 • Eerste kennismaking

  De volgende stap in het proces is een online kennismaking met ons! We gaan elkaar digitaal ontmoeten én vertellen jou meer over  het traineeship. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd om meer te horen over jouw kennis, ervaring én motivatie.

 • Tweede gesprek

  Na de eerste kennismaking, volgt een tweede gesprek met één van onze consultants.

 • Online capaciteiten- en drijfverentest

  Je wordt uitgenodigd om een online capaciteiten- en drijfverentest te doen. Met een afgeronde Bachelor of Master opleiding op zak verwachten we dat je glansrijk door deze selectieronde komt.

 • Aanbod

  Je ontvangt van ons een aanbod om te gaan starten als Digital Young Professional. Dit is geen verrassing want we vertellen je tijdens onze online kennismaking al precies wat je kunt verwachten. Wij vinden het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest!

 • Welcome to your tribe!

  Gefeliciteerd! Je komt in de nieuwe tribe van trainees die van start gaat in het Digital Young Professional Traineeship. Let your career begin!

Als eerste op de hoogte van de volgende startdatum?

Ontvang een alert!

Britt de Koning

britt.dekoning@schaalx.nl
Ontvang een startdatum alert Of solliciteer direct

Kan ik een huidige trainee spreken? En nog 10 andere vragen die je kan hebben.

 • Kan ik in contact komen met een huidige trainee?

  Ja! Dat kan zeker! Onze trainees vertellen je graag meer over hun ervaring. Maak een bel-me-terug afspraak en een trainee neemt binnenkort contact met je op!

  Maak een bel-me-terug afspraak
 • Waar in Nederland zitten de opdrachtgevers?

  De meeste opdrachtgevers zitten in de randstad. We houden rekening met je reistijd tijdens het matchen van een opdracht. De maximum reistijd naar een opdracht is 1 uur. Is het kantoor slecht te bereiken met het ov? Dan kan je een leaseauto krijgen.

 • Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik wil werken?

  Je kan zeker je voorkeur doorgeven. We gaan altijd met je in gesprek over je ambities en wat je wel en niet leuk vindt. Dan proberen we een opdracht te vinden die bij je past. Ook kijken we goed naar je achtergrond en je profiel en proberen we je zo goed mogelijk te matchen. Het kan wel soms zijn dat er een opdracht voorbijkomt waar je in eerste instantie niet aan had gedacht maar dit kan soms juist ook heel leuk uitpakken.

 • Kan ik in dienst blijven bij een opdrachtgever als het goed bevalt?

  Aan het eind van jouw traineeship is dit zeker mogelijk. Zelfs 85% van de trainees blijft bij hun laatste opdrachtgever.

 • Hoe lang werk je gemiddeld bij een bedrijf?

  Dit verschilt per opdrachtgever en zit gemiddeld tussen 6 maanden tot 1 jaar. Je kan in 2 jaar dus bij 2 tot 4 verschillende organisaties een kijkje in de keuken nemen.

 • Wat is het verschil tussen het marketing- en communicatietraject?

  Twijfel je welk traineeship bij jou past? In dit informatiesheet vind je de verschillen tussen het digitale communicatie en marketing traineeship. Ook gaan we hier graag met je over in gesprek om samen te kijken naar je ambities.

 • Wat zijn mijn carrièrekansen na het traineeship?

  Onze belofte van een vliegende start met ons traineeship is natuurlijk niet voor niets. In 2 jaar groei je door van starter naar medior marketeer/ communicatie professional. En het staat gelijk aan 3 jaar werkervaring. 85% van de trainees blijven bij hun tweede opdracht. Ook is het mogelijk om na je traineeship bij SchaalX te blijven als professional. Je blijft dan via ons voor verschillende opdrachten werken. Wil je niet bij je tweede opdracht blijven? Dan helpen we je ook na je traineeship met het zoeken naar een baan die bij jou past!

 • Wat is het voordeel van een traineeship?

  Er zit vaak een gat tussen wat je leert tijdens je wo-opleiding en de skills die je tijdens je werk moet gebruiken. Tijdens dit traineeship spijkeren we je bij op alle relevante onderwerpen en skills. Zo lanceren we jouw carrière in marketing/ communicatie. Daarnaast volg je een persoonlijk leiderschapstraject samen met andere young professionals. Zo werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en leer je van elkaars ervaringen.

  Doordat je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag gaat, krijg je kans om bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te nemen. Zo vind jij de organisatie die écht bij je past.

 • Waarom een traineeship bij SchaalX?

  Door het traineeship bij SchaalX krijgt je marketing carrière een kickstart! Door het brede scala aan masterclasses werk je keihard aan je hard skills. Maar krijgen ook je soft skills een boost door het ontwikkelingsprogramma dat je 2 jaar lang samen met je tribe volgt.

  Daarnaast bouw je een enorm groot netwerk op. Alle kennispartners die de masterclasses verzorgen, je collega’s bij de opdrachten, het SchaalX team en natuurlijk alle trainees en alumni! Dat zijn lekker veel nieuwe connecties op LinkedIn!

  Oh en als dat nog niet genoeg is, krijg je er een heleboel gezelligheid bij! Van vrijdagmiddagborrels tot de jaarlijkse BBQ en het kerstfeest. En eens een SchaalX’er, altijd een SchaalX’er, we zullen altijd voor je klaar staan. Ook in je latere loopbaan!

  Wist je dat SchaalX het beste marketing traineeship van Nederland heeft? We zijn al 5 keer op een rij met excellent beoordeeld door E-academy. 

 • Ik heb al 1 jaar werkervaring, is dit traineeship voor mij nog interessant?

  Ja! Zeker! Je kan tot 1 jaar werkervaring ons traineeship volgen. Ook met werkervaring is het traineeshipprogramma erg interessant. Je wordt breed opgeleid en je krijgt op veel vlakken weer een andere kijk. Zo krijg je weer een frisse nieuwe blik! Ook kom je terecht bij organisaties waar je normaal niet zo makkelijk binnenkomt. Nog niet overtuigd? Hoor het van onze eigen alumni hoe het traineeship heeft bijgedragen aan hun carrière.