Mijn account
Zoek
Generic filters

Ready om een van de meest gewilde digital marketeers worden?

Je bent een ambitieuze starter met 0-2 jaar werkervaring en er klaar voor om aan jouw carrière in digital marketing te beginnen. Je wil voor toonaangevende organisaties werken in de publieke- of profitsector en tegelijkertijd nog je marketingkennis bijspijkeren.

Denk dan eens aan het beste digital marketing traineeship van Nederland!

Doe in anderhalf jaar de kennis en ervaring op die jou tot een zeer gewilde professional in de arbeidsmarkt maakt. Kom alles te weten over de meest actuele onderwerpen in digital marketing zoals; mobile marketing, SEO, SEA, analytics, conversie optimalisatie, voice search, webanalyse en influencer marketing.

Groeien, samen met andere Young Professionals.

Je start samen met andere Young Professionals; bij elkaar vind je inspiratie, back up en je bouwt een hechte band op. Je volgt samen het persoonlijk leiderschap programma bij Talent Academy Group en samen werk je aan je persoonlijke ontwikkeling.

De leukste vrijmibo’s en uitjes.

Onder andere gezellige vrijmibo’s, de jaarlijkse zomer BBQ en het kerstfeest.

Al 5 jaar op een rij met excellent gecertificeerd traineeship 

Minimaal 2 opdrachten bij toonaangevende bedrijven

45 masterclassdagen in 1,5 jaar traineeship

Weten of het traineeship bij jou past?

Plan een online kop koffie met Marieke!

Of solliciteer direct! 

Plan een online kop koffie Direct in de agenda van Marieke!

Al 108 Young Professionals gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen?

“Voor mij bracht het traineeship de perfecte mix tussen werken en ontwikkelen.”

Het is mijn kans geweest om functies te bekleden waar ik als net afgestudeerde anders nooit de kans voor had gekregen. Voor mij bracht het traineeship de perfecte mix tussen werken en ontwikkelen. Wil jij meer weten over de ervaring van Sem met het traineeship? Dat lees je hier.

Sem

Digital Marketing Trainee, tribe 5

“Ik ben iedere dag bezig met het ver-digitaliseren van de klantreis.”

Iedere twee weken kom je een dag voor: digital tooling, masterclasses en bootcamps. Naast dit alles krijg je veel persoonlijke begeleiding. Als Online Customer Journey Marketeer bij Vattenfall, ben ik iedere dag bezig met het optimaliseren en ver-digitaliseren van de klantreis en krijg ik binnen de organisatie de kans om mijzelf verder te ontwikkelen.

Carlijn

Digital Marketing trainee, tribe 5

“Je komt op plekken waar je normaal nooit terecht zou komen.”

Het klinkt cliché, maar het traineeship was echt één van mijn beste keuzes tot nu toe. Je krijgt te maken met uiteenlopende werkzaamheden en mag op verschillende plekken in organisaties starten. Dat zijn plekken waar je normaal niet terecht zou komen.

John-Paul de Rooij

Digital Marketing trainee, tribe 5

Voor welke bedrijven kan ik werken?

We hebben al bij 75 verschillende opdrachtgevers trainees geplaatst. Hier ga je aan de slag met onderwerpen zoals CRO, online campagnes, social advertising, SEA, data analytics en marketing automation.

Hoe kom ik aan mijn digital kennis?

Ment Kuiper, auteur van onder andere Digital Trends en Marketingplan op één A4, zorgt voor een actueel digital marketing traineeship. Voor ieder onderwerp deelt een expert uit het vak zijn kennis met jou.

”Wat ik zo leuk vind aan de masterclasses is dat ze worden gegeven door mensen uit het vak. Ze nemen je helemaal mee in hun expertise en je kan hun ook alles vragen.” Hilde Buls, tribe 8.

 • Past jouw profiel?
  • Heb je een hbo of wo-diploma?
  • Bij voorkeurrichting marketing, communicatie, media of bedrijfskunde?
  • Heb je passie voor de digitale wereld en online marketing?
  • Heb je een ondernemende, proactieve en leergierige instelling?

  Kan je alle vragen hierboven met ja beantwoorden? Dan ben je een mogelijk een geschikte kandidaat!

 • Wat bieden we jou?

  First things first:

  • Een fulltime baan
  • Fulltime salaris van €2.400,-  per maand (bij WO opleiding).

  Daarnaast krijg je nog veel meer:

  • Een intensief opleidingstraject t.w.v. €14.000
  • In 1,5 jaar een sprong maken in jouw carrière die gelijkstaat aan 3 jaar werkervaring
  • Een vaste SchaalX mentor tijdens jouw hele traineeship en 1 op 1 begeleiding
  • Je wordt onderdeel van een kleinschalige tribe met maximaal 10 young professionals: je bent bij ons geen nummer, maar onderdeel van een hecht netwerk met wie je altijd kunt sparren
  • Werkervaring bij verschillende organisaties, zodat jij kunt ontdekken welk type organisatie en welke specialisme het best bij jou passen
  • Vrijdagmiddagborrels samen met alle andere trainees uit ook de andere groepen. Naast dat het heel gezellig is, bouw je zo ook een groot netwerk op!
 • Wat is het voordeel van een traineeship?

  Er zit vaak een gat tussen wat je leert tijdens je wo-opleiding en de skills die je tijdens je werk moet gebruiken. Tijdens dit traineeship spijkeren we je bij op alle relevante onderwerpen en skills. Zo lanceren we jouw carrière in marketing/ communicatie. Daarnaast volg je een persoonlijk leiderschapstraject samen met andere young professionals. Zo werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en leer je van elkaars ervaringen.

  Doordat je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag gaat, krijg je kans om bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te nemen. Zo vind jij de organisatie die écht bij je past.

 • Waarom een traineeship bij SchaalX?

  SchaalX heeft het beste marketing traineeship van Nederland. We zijn al 5 keer op een rij met excellent beoordeeld. Daarnaast hebben wij een groot netwerk in de marketing en communicatiewereld waardoor je carrière een kickstart krijgt. En eens een SchaalX’er, altijd een SchaalX’er, we zullen altijd voor je klaar staan. Oh en je krijgt er een heleboel gezellige collega’s bij!

Sfeerproeven?

Check ook Instagram voor een kijkje achter de schermen!

Waar ga je werken? En nog 8 andere vragen die je kan hebben.

 • Waar in Nederland zitten de opdrachtgevers?

  De meeste opdrachtgevers zitten in de randstad. We houden rekening met je reistijd tijdens het matchen van een opdracht. De maximum reistijd naar een opdracht is 1 uur. Is het kantoor slecht te bereiken met het ov? Dan kan je een leaseauto krijgen.

 • Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik wil werken?

  Je kan zeker je voorkeur doorgeven. We gaan altijd met je in gesprek over je ambities en wat je wel en niet leuk vindt. Dan proberen we een opdracht te vinden die bij je past. Ook kijken we goed naar je achtergrond en je profiel en proberen we je zo goed mogelijk te matchen. Het kan wel soms zijn dat er een opdracht voorbijkomt waar je in eerste instantie niet aan had gedacht maar dit kan soms juist ook heel leuk uitpakken.

 • Kan ik in dienst blijven bij een opdrachtgever als het goed bevalt?

  Aan het eind van jouw traineeship is dit zeker mogelijk. Zelfs 85% van de trainees blijft bij hun laatste opdrachtgever.

 • Hoe lang werk je gemiddeld bij een bedrijf?

  Gemiddeld werk je 6 tot 9 maanden bij een bedrijf. Binnen de anderhalf jaar werk je dus gemiddeld voor 2 à 3 opdrachtgevers.

 • Wat is het verschil tussen het marketing- en communicatietraject?

  Bij het marketingtraject krijg je masterclasses over onderwerpen zoals SEO, SEA, conversie optimalisatie, e-mailmarketing, voice marketing en marketing analytics. Bij het communicatietraject gaan de masterclasses onder andere over digitale toegankelijkheid, participatie & communities, publieksvoorlichting en crisiscommunicatie, schrijven voor het web, social media, data-analyse en online PR en woordvoering. De opdrachten sluiten aan bij het traject dat je kiest. Twijfel je over welk traject bij jou past? We gaan hier graag met je over je in gesprek en dan kijken we samen naar je ambities.

 • Wanneer zijn de startmomenten?

  Jouw traineeship kent twee startmomenten per jaar. Dit is vaak rond augustus/september en februari/maart. Dan start je, samen met jouw tribe, met een introductieweek. Het is mogelijk om buiten deze startmomenten te beginnen. Je begint dan echter nog niet direct met het traineeship (waaronder de masterclasses) maar je kan wél alvast bij een opdrachtgever starten. Je stroomt daarna in het traineeship tijdens de eerstvolgende introductieweek.

 • Wat zijn mijn carrièrekansen na het traineeship?

  Onze belofte van een vliegende start met ons traineeship is natuurlijk niet voor niets. In 1,5 jaar groei je door van starter naar medior marketeer/ communicatie professional. En het staat gelijk aan 3 jaar werkervaring. 85% van de trainees blijven bij hun tweede opdracht. Ook is het mogelijk om na je traineeship bij SchaalX te blijven als professional. Je blijft dan via ons voor verschillende opdrachten werken. Wil je niet bij je tweede opdracht blijven? Dan helpen we je ook na je traineeship met het zoeken naar een baan die bij jou past!

 • Ik heb al 1 a 2 jaar werkervaring, is dit traineeship voor mij nog interessant?

  Ja! Zeker! Je kan tot 2 jaar werkervaring ons traineeship volgen. Ook na 1 a 2 jaar werkervaring is het traineeshipprogramma erg interessant. Je wordt breed opgeleid en je krijgt op veel vlakken weer een andere kijk. Zo krijg je weer een frisse nieuwe blik!

 • Kan ik in contact komen met een huidige trainee?

  Ja! Dat kan zeker! Onze trainees vertellen je graag meer over hun ervaring. Tijdens de Inhousedag zijn ook huidige trainees aanwezig waar je vragen aan kan stellen. Kan je niet bij een Inhousedag zijn? Voel je vrij om contact met ons op te nemen en dan koppelen we je aan een trainee.

Wil je een SchaalX young digital marketeer
worden?

Sollicitatieprocedure

 • CV

  Als eerste gaan we jouw cv en motivatie bekijken. We letten met name op jouw interesse én activiteiten tijdens en rondom je studieperiode. Wil jij je cv inleveren? Dat kan hier!

 • Online kennismaking

  De volgende stap in het proces is een online kennismaking met ons! We gaan elkaar digitaal ontmoeten én vertellen jou meer over  het traineeship. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd om meer te horen over jouw kennis, ervaring én motivatie.

 • Online capaciteiten- en drijfverentest

  Je wordt uitgenodigd om een online capaciteiten- en drijfverentest te doen. Met een afgeronde Bachelor of Master opleiding op zak verwachten we dat je glansrijk door deze selectieronde komt.

 • Diepte interview

  Ben je de testen goed doorgekomen? Dan is de volgende stap een diepte interview. Aan de hand van de jouw antwoorden van de vorige ronde, gaan we in gesprek over jouw drijfveren en ambities.

 • Assessment

  De laatste én leukste stap is de assessment. Je gaat samen met andere trainees aan de slag met een case én doet een 1-op-1 interview met een assessor.

 • Aanbod

  Je ontvangt van ons een aanbod om te gaan starten als Digital Young Professional. Dit is geen verrassing want we vertellen je tijdens onze online kennismaking al precies wat je kunt verwachten. Wij vinden het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest!

 • Welcome to your tribe!

  Gefeliciteerd! Je komt in de nieuwe tribe van trainees die van start gaat in het Digital Young Professional Traineeship. Let your career begin!

Weten of het traineeship bij jou past?

Plan een online kop koffie, direct in de agenda van Marieke!

Plan een kop koffie Of solliciteer direct