Zoek
Generic filters

Ready om een van de meest gewilde digital marketeers worden?

Je bent een ambitieuze starter met 0-2 jaar werkervaring en er klaar voor om aan jouw carrière in digital marketing te beginnen. Je wil voor toonaangevende organisaties werken in de publieke- of profitsector en tegelijkertijd nog je marketingkennis bijspijkeren.

Denk dan eens aan het SchaalX digital marketing traineeship!

Tijdens het digital marketing traineeship doe je in twee jaar de kennis en ervaring op die jou tot een zeer gewilde professional in de arbeidsmarkt maakt. Kom alles te weten over de meest actuele onderwerpen in digital marketing zoals; SEO, SEA, analytics, Chat GTP, Metaverse, conversie optimalisatie, voice search, webanalyse en influencer marketing.

Groeien, samen met andere Young Professionals.

Je start samen met andere Young Professionals; bij elkaar vind je inspiratie, back up en je bouwt een hechte band op. Je volgt samen het persoonlijk leiderschap programma bij Talent Academy Group en samen werk je aan je persoonlijke ontwikkeling.

De leukste vrijmibo’s en uitjes.

Onder andere gezellige vrijmibo’s, de jaarlijkse zomer BBQ en het kerstfeest.


In een notendop:

   Al 5 jaar op een rij met excellent gecertificeerd traineeship

   2 tot 4 opdrachten bij toonaangevende bedrijven

45 masterclassdagen in 2 jaar traineeship 

  Baanzekerheid na het traineeship

Weten of het traineeship bij jou past?

Plan een online kop koffie met Marieke!

Al 120 Young Professionals gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen?

“Voor mij bracht het traineeship de perfecte mix tussen werken en ontwikkelen.”

Het is mijn kans geweest om functies te bekleden waar ik als net afgestudeerde anders nooit de kans voor had gekregen. Voor mij bracht het traineeship de perfecte mix tussen werken en ontwikkelen. Wil jij meer weten over de ervaring van Sem met het traineeship? Dat lees je hier.

Sem

Digital Marketing Trainee

“Ik ben iedere dag bezig met het ver-digitaliseren van de klantreis.”

Iedere twee weken kom je een dag voor: digital tooling, masterclasses en bootcamps. Naast dit alles krijg je veel persoonlijke begeleiding. Als Online Customer Journey Marketeer bij Vattenfall, ben ik iedere dag bezig met het optimaliseren en ver-digitaliseren van de klantreis en krijg ik binnen de organisatie de kans om mijzelf verder te ontwikkelen.

Carlijn

Digital Marketing trainee

“Je komt op plekken waar je normaal nooit terecht zou komen.”

Het klinkt cliché, maar het traineeship was echt één van mijn beste keuzes tot nu toe. Je krijgt te maken met uiteenlopende werkzaamheden en mag op verschillende plekken in organisaties starten. Dat zijn plekken waar je normaal niet terecht zou komen.

John-Paul

Digital Marketing trainee

Voor welke bedrijven kan ik werken?

We hebben al bij 75 verschillende opdrachtgevers trainees geplaatst. Hier ga je aan de slag met diverse digital marketing onderwerpen zoals CRO, online campagnes, social advertising, SEA, data analytics en marketing automation.

Leer dankzij de masterclasses alles over:

 

   Google Analytics

   Search Engine Advertising

   Neuromarketing

   Contentmarketing

   Google Tagmanager

   Conversion Rate Optimalisation

    Search Engine Optimalisation

 

En nog 38 andere digital marketing  onderwerpen.

 • Past jouw profiel?
  • Heb je een hbo of wo-diploma?
  • Bij voorkeurrichting marketing, communicatie, media of bedrijfskunde?
  • Heb je passie voor de digitale wereld en online marketing?
  • Heb je een ondernemende, proactieve en leergierige instelling?

  Kan je alle vragen hierboven met ja beantwoorden? Dan ben je een mogelijk een geschikte kandidaat!

  Heb je al relevante werkervaring van maximaal 1 jaar? Ook dan ben je een geschikte kandidaat en maak je echt sprongen in je carrière!

 • Wat bieden we jou?

  First things first:

  • Een fulltime baan
  • Fulltime start salaris van €2.400,-  per maand (bij wo opleiding).
  • Groei door naar een salaris van €3.500,- per maand (bij wo opleiding).

  Daarnaast krijg je nog veel meer:

  • Een intensief opleidingstraject t.w.v. €14.000
  • In 2 jaar een sprong maken in jouw carrière die gelijkstaat aan 3 jaar werkervaring
  • Een vaste SchaalX mentor tijdens jouw hele traineeship en 1 op 1 begeleiding
  • Je wordt onderdeel van een kleinschalige tribe met maximaal 12 young professionals: je bent bij ons geen nummer, maar onderdeel van een hecht netwerk met wie je altijd kunt sparren
  • Werkervaring bij verschillende organisaties, zodat jij kunt ontdekken welk type organisatie en welke specialisme het best bij jou passen
  • Vrijdagmiddagborrels samen met alle andere trainees uit ook de andere groepen. Naast dat het heel gezellig is, bouw je zo ook een groot netwerk op!
 • Wat is het voordeel van een traineeship?

  Er zit vaak een gat tussen wat je leert tijdens je wo-opleiding en de skills die je tijdens je werk moet gebruiken. Tijdens dit traineeship spijkeren we je bij op alle relevante onderwerpen en skills. Zo lanceren we jouw carrière in marketing/ communicatie. Daarnaast volg je een persoonlijk leiderschapstraject samen met andere young professionals. Zo werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en leer je van elkaars ervaringen.

  Doordat je bij verschillende opdrachtgevers aan de slag gaat, krijg je kans om bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te nemen. Zo vind jij de organisatie die écht bij je past.

 • Waarom een traineeship bij SchaalX?

  Door het traineeship bij SchaalX krijgt je marketing carrière een kickstart! Door het brede scala aan masterclasses werk je keihard aan je hard skills. Maar krijgen ook je soft skills een boost door het ontwikkelingsprogramma dat je 2 jaar lang samen met je tribe volgt.

  Daarnaast bouw je een enorm groot netwerk op. Alle kennispartners die de masterclasses verzorgen, je collega’s bij de opdrachten, het SchaalX team en natuurlijk alle trainees en alumni! Dat zijn lekker veel nieuwe connecties op LinkedIn!

  Oh en als dat nog niet genoeg is, krijg je er een heleboel gezelligheid bij! Van vrijdagmiddagborrels tot de jaarlijkse BBQ en het kerstfeest. En eens een SchaalX’er, altijd een SchaalX’er, we zullen altijd voor je klaar staan. Ook in je latere loopbaan!

  Wist je dat SchaalX het beste marketing traineeship van Nederland heeft? We zijn al 5 keer op een rij met excellent beoordeeld door E-academy. 

Sfeerproeven?

Check ook Instagram voor een kijkje achter de schermen!

Kan ik een huidige trainee spreken? En nog 9 andere vragen die je kan hebben.

 • Kan ik in contact komen met een huidige trainee?

  Ja! Dat kan zeker! Onze trainees vertellen je graag meer over hun ervaring. Maak een bel-me-terug afspraak en een trainee neemt binnenkort contact met je op!

  Maak een bel-me-terug afspraak
 • Waar in Nederland zitten de opdrachtgevers?

  De meeste opdrachtgevers zitten in de randstad. We houden rekening met je reistijd tijdens het matchen van een opdracht. De maximum reistijd naar een opdracht is 1 uur. Is het kantoor slecht te bereiken met het ov? Dan kan je een leaseauto krijgen.

 • Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik wil werken?

  Je kan zeker je voorkeur doorgeven. We gaan altijd met je in gesprek over je ambities en wat je wel en niet leuk vindt. Dan proberen we een opdracht te vinden die bij je past. Ook kijken we goed naar je achtergrond en je profiel en proberen we je zo goed mogelijk te matchen. Het kan wel soms zijn dat er een opdracht voorbijkomt waar je in eerste instantie niet aan had gedacht maar dit kan soms juist ook heel leuk uitpakken.

 • Kan ik in dienst blijven bij een opdrachtgever als het goed bevalt?

  Aan het eind van jouw traineeship is dit zeker mogelijk. Zelfs 85% van de trainees blijft bij hun laatste opdrachtgever.

 • Hoe lang werk je gemiddeld bij een bedrijf?

  Dit verschilt per opdrachtgever en zit gemiddeld tussen 6 maanden tot 1 jaar. Je kan in 2 jaar dus bij 2 tot 4 verschillende organisaties een kijkje in de keuken nemen.

 • Wat is het verschil tussen het marketing- en communicatietraject?

  Twijfel je welk traineeship bij jou past? In dit informatiesheet vind je de verschillen tussen het digitale communicatie en marketing traineeship. Ook gaan we hier graag met je over in gesprek om samen te kijken naar je ambities.

 • Wanneer zijn de startmomenten?

  Jouw traineeship kent twee startmomenten per jaar. Dit is vaak rond augustus/september en februari/maart. Dan start je, samen met jouw tribe, met een introductieweek. Het is mogelijk om buiten deze startmomenten te beginnen. Je begint dan echter nog niet direct met het traineeship (waaronder de masterclasses) maar je kan wél alvast bij een opdrachtgever starten. Je stroomt daarna in het traineeship tijdens de eerstvolgende introductieweek.

 • Wat zijn mijn carrièrekansen na het traineeship?

  Onze belofte van een vliegende start met ons traineeship is natuurlijk niet voor niets. In 2 jaar groei je door van starter naar medior marketeer/ communicatie professional. En het staat gelijk aan 3 jaar werkervaring. 85% van de trainees blijven bij hun tweede opdracht. Ook is het mogelijk om na je traineeship bij SchaalX te blijven als professional. Je blijft dan via ons voor verschillende opdrachten werken. Wil je niet bij je tweede opdracht blijven? Dan helpen we je ook na je traineeship met het zoeken naar een baan die bij jou past!

 • Ga jij voor een startersbaan of een traineeship?

  Zit je in dubio of je voor een traineeship of een startersbaan gaat? Het is een lastige afweging als je net klaar bent met je studie. Tóch raden wij je altijd aan om te kiezen voor een traineeship. Of het nou ons traineeship is, of ergens anders. Juist in het begin van je carrière is het zó belangrijk om in jezelf te investeren. Alleen dan kan je echt stappen maken. Ons advies is dus ook: kijk niet alleen naar de instapfunctie, maar kijk vooral waar je het meest kan leren en je jezelf het meest kan ontwikkelen. Als je nu investeert in je kennis en ontwikkeling dan kan je daarna écht sprongen maken in je carrière.

 • Ik heb al 1 jaar werkervaring, is dit traineeship voor mij nog interessant?

  Ja! Zeker! Je kan tot 1 jaar werkervaring ons traineeship volgen. Ook met werkervaring is het traineeshipprogramma erg interessant. Je wordt breed opgeleid en je krijgt op veel vlakken weer een andere kijk. Zo krijg je weer een frisse nieuwe blik! Ook kom je terecht bij organisaties waar je normaal niet zo makkelijk binnenkomt. Nog niet overtuigd? Hoor het van onze eigen alumni hoe het traineeship heeft bijgedragen aan hun carrière.

Luistertip! Trainees Lieke en Vincent
vertellen je alles over hun ervaringen in de beroepskeuzecast.

Wil je een SchaalX young digital marketeer
worden?

Sollicitatieprocedure

 • CV

  Als eerste gaan we jouw cv en motivatie bekijken. We letten met name op jouw interesse én activiteiten tijdens en rondom je studieperiode. Wil jij je cv inleveren? Dat kan hier!

 • Online kennismaking

  De volgende stap in het proces is een online kennismaking met ons! We gaan elkaar digitaal ontmoeten én vertellen jou meer over  het traineeship. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd om meer te horen over jouw kennis, ervaring én motivatie.

 • Online capaciteiten- en drijfverentest

  Je wordt uitgenodigd om een online capaciteiten- en drijfverentest te doen. Met een afgeronde Bachelor of Master opleiding op zak verwachten we dat je glansrijk door deze selectieronde komt.

 • Diepte interview

  Ben je de testen goed doorgekomen? Dan is de volgende stap een diepte interview. Aan de hand van de jouw antwoorden van de vorige ronde, gaan we in gesprek over jouw drijfveren en ambities.

 • Aanbod

  Je ontvangt van ons een aanbod om te gaan starten als Digital Young Professional. Dit is geen verrassing want we vertellen je tijdens onze online kennismaking al precies wat je kunt verwachten. Wij vinden het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest!

 • Welcome to your tribe!

  Gefeliciteerd! Je komt in de nieuwe tribe van trainees die van start gaat in het Digital Young Professional Traineeship. Let your career begin!

Weten of het traineeship bij jou past?

Plan een online kop koffie, direct in de agenda van Marieke!

Plan een kop koffie Of solliciteer direct