Het einde van een jaar nodigt vaak uit om terug te kijken. In mijn geval: terugkijken naar een jaar waarin ik coaching bood aan de digital young marketing- en communicatieprofessionals in het SchaalX programma. Het was een speciaal jaar, waarin de young professionals hun meerwaarde en flexibiliteit méér dan bewezen hebben. Ik kan met recht zeggen dat ik trots ben op hun prestaties. Aan de vooravond van de start van een nieuwe groep digitale communicatieprofessionals voor het publieke domein, én de start van een nieuwe groep digital young marketing professionals, vult zo’n terugblik me met vertrouwen. Waarom? Dat deel ik graag met je in dit blog. 

 

Het coachen van digitale talenten
Binnen het SchaalX programma voor digitale marketing- en communicatieprofessionals ben ik verantwoordelijk voor het programma en bied ik coaching on the job aan de young professionals die bij ons werken. Ze kunnen op mij terugvallen als sparringpartner, zowel inhoudelijk als persoonlijk. De dynamiek van het werken met zo’n groep young professionals vraagt soms iets, maar je krijgt er ook veel voor terug! De young digital professionals hebben dit jaar een super prestatie neergezet. Ik deel een paar voorbeelden met je!

digitale communicatie professionals publieke sector

Kelly hielp een gemeente met het digitaliseren van evenementen
Toen de eerste lockdown zich aandiende konden veel evenementen niet doorgaan. Kelly, die op dat moment een opdracht uitvoerde bij een gemeente, hielp bij het digitaliseren van de evenementen. Zo vonden de evenementen toch doorgang, op een manier die paste bij de situatie van dat moment. Met de focus op inclusieve communicatie zoals we die tegenwoordig zien een heel mooi voorbeeld van aanpassen aan de behoefte van de burger.

Emma hielp een energiegigant op weg naar 100% online communicatie
Eén van de uitdagingen voor de digital academy van een energiegigant lag in de automatisering en zichtbaarheid van het initiatief. Emma mocht hierover meedenken en leverde haar bijdrage aan het doel om 100% online communicatie te realiseren. In tijden van thuiswerken een belangrijk streven. Emma dook o.a. in het gebruik van Yammer en nam haar collega’s hierin mee.

Verdiepen in de wereld van webinars voor Maartje
Ook voor de events van een duurzaamheidsplatform binnen een grote bank vormde de lockdown een uitdaging. Young digital professional Maartje twijfelde geen moment en dook vol enthousiasme in de wereld van webinars om zo te zorgen dat de evenementen in een aangepaste versie gewoon door konden gaan.

Melvin maakte impact met online campagnes
Voor een toezichthouder in de zorgsector kwam de digitale hulp van Melvin precies op het juiste moment. Hij toonde zijn meerwaarde door online campagnes te activeren gericht op vitale beroepen zoals huisartsen, oncologen en cardiologen.

Dashboardoptimalisatie dankzij digital professional Beau
Beau ging aan de slag bij een energiegigant die zich in het midden van een digitale versnelling bevond. Dat dit de optimale situatie is om een young digital professional in te zetten bewees Beau met haar optimalisaties voor een dashboard over de chatbot.

Met het risico een beetje te zijn gaan pochen, denk ik dat ik met recht mag zeggen dat ik trots mag zijn op de young digital professionals van SchaalX. Ik heb bij lange na niet iedereen kunnen belichten, en ben op elk lid van de zogeheten tribes even trots! Met veel plezier kijk ik uit naar de komende maanden, waarin de start van een nieuwe groep digitale communicatieprofessionals met politiek bestuurlijke kennis als eerste op de agenda staat. In maart mogen zij starten met impact maken bij organisaties in het publieke domein. Ik kan in ieder geval niet wachten om met hen te mogen werken!

Wil jij digitaal versnellen met hulp van een young digital professional, of met mij verder praten over het coachen van jonge talenten? Ik kom graag met je in contact via ment.kuiper@schaalx.nl

Hoe omschrijf je een jaar lang coaching voor digital young professionals? Met trots.