Zoek
Generic filters

Digitaal vooruit met de best opgeleide digitale communicatiespecialisten in het publieke domein.

Een deel van onze jonge, digitale communicatieprofessionals is specifiek geselecteerd & getraind op vraagstukken die spelen in de publieke sector. Ze staan start klaar om ingezet te worden op digitale communicatievraagstukken in de wereld van nu. Denk aan inzet van sociale media, communities én digitale toegankelijkheid van websites.

Het is niet altijd eenvoudig om deze digitale communicatieprofessionals uit de markt te halen. Met ons programma voor digital young communicatieprofessionals voor het publieke domein dichten wij het gat tussen een digitale generatie en organisaties.

Lees verder

We nemen veelbelovende jonge communicatieprofessionals in dienst en leiden hen in anderhalf jaar op tot digital young communicatieprofessionals gespecialiseerd in communicatie binnen het publieke domein. Zo krijgen de digital young professionals kennis mee van actuele en onmisbare onderwerpen binnen overheidscommunicatie; van digitale toegankelijkheid, participatie & communities, en publieksvoorlichting tot crisiscommunicatie, digitale communicatiestrategieen, reputatiemanagement en PR en woordvoering.

Tijdens het programma werken de digital young professionals bij organisaties in het publieke domein en brengen ze de opgedane kennis direct in praktijk. Om organisaties te ondersteunen en ontzorgen bij de begeleiding van de young professionals biedt SchaalX een persoonlijk leiderschapsprogramma én coaching on the job.

Directe instroom en inzetbaarheid

SchaalX digital young professionals gaan direct aan de slag om resultaat te laten zien én hebben voldoende skills om snel een bijdrage te leveren aan digitale communicatie vraagstukken.

Best opgeleide digital communicatieprofessionals

SchaalX biedt een uniek ontwikkelprogramma in samenwerking met gerenommeerde kennispartners uit het publieke domein. Het programma bestaat uit masterclasses gericht op actuele vakkennis, aandacht voor persoonlijk leiderschap en ontwikkeling van soft en hard skills.

Actuele, digitale vakkennis

Het Digital Communicatie Programma publieke sector is opgebouwd uit verschillende thema’s rondom content & personalisatie, digitale communicatie & media, online data & inzicht, analyse, duiding & advies, strategie, context en experimenteren.

Ontzorging door begeleiding van coaching vanuit SchaalX

Onze digital young professionals worden begeleid en gecoacht vanuit SchaalX. Hiermee versnellen we hun ontwikkeling en ontzorgen we organisaties.

Masterclasses voor teamleden

Digitale vooruitgang boek je zelden alleen. Daarom zijn collega’s van onze digital young marketing- en communicatieprofessionals welkom bij de masterclasses uit het programma.

Persoonlijk advies

Meer weten of sparren over de inzet van onze digital young communicatiespecialisten? Marieke helpt je graag.

Bel mij terug Download meer informatie

Een continue spark op vernieuwing en energie.

Piet van Ierland, directeur marketing en communicatie bij Fontys

Onze opdrachtgevers aan
het woord

Leontien Lems

Hoofd marketing & communicatie bij Stadsschouwburg

“Een jonge online communicatiespecialist komt met frisse ideeën die wel gestoeld zijn op de nieuwste theorieën.”

Lees verder

Een jonge online communicatie specialist komt met frisse ideeën die wel gestoeld zijn op de nieuwste theorieën.

Marleen Kwak

Afdelingsmanager Publiekscontact en Advies bij Gemeente Amersfoort

“Speciaal voor ons geselecteerde communicatietalenten die leergierig zijn en waar wij zelf ook van leren.”

Lees verder

“Speciaal voor ons geselecteerde communicatietalenten die leergierig zijn en waar wij zelf ook van leren.”

In Amersfoort hebben we nu voor de tweede keer een trainee aan boord via SchaalX en dat bevalt uitstekend. Met trainees van SchaalX halen we speciaal voor ons geselecteerde communicatietalenten binnen die leergierig zijn en waar wij zelf ook van leren. Ze zijn sterk in hun eigen vakgebied en daardoor direct inzetbaar in het team. Daarnaast doen ze een of twee opdrachten op een terrein waarop zij zich willen ontwikkelen en waarop wij behoefte hebben aan ondersteuning. Ze worden begeleid en bijgeschoold vanuit SchaalX en ook onze eigen collega’s kunnen aan deze bijscholing deelnemen. Dit alles maakt de samenwerking met SchaalX voor mij een duidelijke win-win situatie!

Trudy van den Oosten

Hoofd communicatie bij Diakonessenhuis

“De nieuwste inzichten in het vak en een frisse blik op onze werkwijze.”

Lees verder

“De nieuwste inzichten in het vak en een frisse blik op onze werkwijze.”

Werken met een young professional is bijzonder omdat zij de nieuwste inzichten in het vak meebrengen en een frisse blik heeft op onze werkwijze.

Toon alle 3 recensies

Lezen over trends en ontwikkelingen in digitale communicatie voor het publieke domein?

Download kennisdocument

Dit zijn de nieuw opgeleide communicatiespecialisten met politiek bestuurlijke kennis

Hilde Buls

Online communicatie specialist

Shamal Swiers

Online communicatie specialist

Tamara Notten

Online communicatie specialist

Nikki der Weduwen

Online communicatie specialist

Linne Donkelaar

Online communicatie specialist

Iris van Eijck

Online communicatie specialist

Hoe wij werken

De route naar digitale versnelling

 • Welke een digitale expertise heb jij nodig?

  Waar heb je behoefte aan? Extra handen in digitale communicatie? Een frisse blik van een young professional? Digitale vernieuwing en/of versnelling? Het kan allemaal met de Digital Young Professionals van SchaalX.

 • Match met digital young professional

  We matchen jou met één van onze zorgvuldig geselecteerde young professionals.

 • Kennismaking

  We stellen jullie aan elkaar voor en bespreken de samenwerking. Onze expert Ment Kuiper is altijd bij dit gesprek aanwezig zodat hij vanaf de start van het project de Young Professional van de zijlijn goed kan begeleiden.

 • Start digital young professional

  Aan de slag. Samen zorgen we graag voor een goede, snelle onboarding van de Digital Young Professionals zodat je snel merkt welke impact de Young Professional kan maken.

 • Begeleiding en coaching on the job

  Onze expert Ment Kuiper begeleidt de Digital Young Professional intensief. Hij heeft wekelijks contact om te horen hoe het gaat en schakelt snel op het moment dat de Digital Young Professional behoefte heeft aan specifieke kennis of een luisterend oor.

Neem contact met ons op

Marieke vertelt je graag meer over onze digital young communicatiespecialisten met politiek bestuurlijke kennis.

Bel mij terug Mail mij meer informatie

Op welk gebied wil jij digitaal vooruit?

Download de brochure en ontdek hoe werken met een trainee digitale communicatie voor het publieke domein jou helpt versnellen in digitale communicatie.