Even voorstellen: marketeer Char-Lee

Geschreven door Char-Lee Nielen op 23 Apr 2020
Categorieën: Algemeen

Aangenaam kennismaken, mijn naam is Char-Lee! In april ben ik gestart als marketing en communicatiemedewerker bij SchaalX. Een gekke tijd om te starten, maar daarom niet minder leuk. Ik stel me graag aan je voor!

Oude bekende
Voordat ik bij SchaalX kwam werken maakte ik deel uit van de vijfde groep young digital professionals die het digital marketing programma volgden bij SCHAAL+,  een nauwe verwant van SchaalX. Het bedrijf SchaalX en haar (enthousiaste) medewerkers waren mij dan ook niet vreemd. In de afgelopen periode heb ik gezien hoe SCHAAL+ en SchaalX steeds dichter naar elkaar toe groeiden. Toen in de laatste maanden van het SCHAAL+ programma de kans ontstond om bij SchaalX aan de slag te gaan heb ik die dan ook dankbaar gegrepen. Bij SchaalX houd ik mij bezig met alle marketing, communicatie en PR projecten.

Een nieuwe start in een gekke tijd
Vlak na de invoering van de eerste coronamaatregelen begon ik met mijn nieuwe baan bij SchaalX. Waar je dus normaal kopjes koffie gaat drinken met je collega’s, werkte iedereen nu op afstand en was het kantoor leeg. Geen warm onthaal, zou je misschien denken. Toch was mijn start bij SchaalX een hele plezierige. Misschien is het de ervaring met recruitment of misschien juist de persoonlijke cultuur, mijn nieuwe werkgever wist in ieder geval goed waar ik behoefte aan had in deze tijd. Dit bleek hem in de kleine dingen te zitten. Samen maakten we dan ook een succes van deze ongewone situatie! 

Anderhalve meter afstand, maar toch in contact
Dat een fysieke ontmoetingen met collega’s nu niet tot de opties behoort, wil niet zeggen dat een persoonlijk onthaal niet mogelijk was. Op mijn eerste dag stelde ik mij via een korte vlog voor aan mijn nieuwe collega’s. Voor hen was dit een welkome afwisseling van de stroom aan video calls waar we momenteel allemaal mee dealen, voor mij een fijne manier om op mijn voordeligst voor de dag te kunnen komen (; 

Persoonlijke touch
Werken vanuit huis kan wat anoniem aanvoelen. Er zit een stuk minder persoonlijkheid in een mail of een belletje. Toch toonde SchaalX mij in deze periode dat ik gezien werd. Als remedie tegen de verveling van het thuisblijven ontving ik een legpuzzel van hen. Het onderwerp van die legpuzzel, ‘de bibliotheek’, was mij als boekenwurm op het lijf geschreven. Leuk! Dit soort gebaren, met extra aandacht voor het individu, maken een wereld van verschil in deze tijden. 

Vliegende start met de systemen
Een andere gouden zet voor het inwerken in deze tijd was de focus op het leren kennen van de systemen. Aan het begin van mijn inwerkperiode staken we hier extra tijd in. Droge kost, maar achteraf oh zo waardevol! Wanneer je thuis aan het werk bent steek je niet even je hoofd om de hoek bij een collega voor die ene korte systeemvraag. De investering aan het begin verdiende in naderhand dan ook dubbel terug: zowel in efficiëntie als in de frustratie die mij bespaard bleef! 

Nieuwe ontwikkelingen: voorpret is de halve pret
Natuurlijk is starten met een nieuwe baan in tijden van corona niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Sterker nog, het is knap onhandig en ik kijk inmiddels reikhalzend uit naar de tijden waarin het werken weer voornamelijk op kantoor plaatsvindt. Toch heb ik het geluk om in deze tijd vooruit te mogen kijken naar-, en alvast te mogen werken aan een aantal spannende nieuwe ontwikkelingen. Het vernieuwen van onze nieuwsbrief is een eerste project waar ik mij nu mee bezig ga houden, waarna ik mijn tanden mag gaan zetten in de volgende spannende ontwikkeling waarbij mijn kennis van het SCHAAL+ programma goed van pas zal komen.

Heb jij ideeën over de nieuwe nieuwsbrief, een vraag aan mij of wil je samen nadenken over de beste manier om een nieuwe medewerker te ondersteunen tijdens de inwerkperiode? Ik kom graag met je in contact via char-lee.nielen@schaalx.nl!

[bteaser]Char-Lee Nielen[/bteaser]

Reageer

Gepubliceerd op 13-8-2020 9:20
Victor Groothoff
Gepubliceerd op 30-7-2020 10:44
Char-Lee Nielen
Gepubliceerd op 16-7-2020 10:39
Aangeboden door SchaalX en Logeion 
Gepubliceerd op 24-6-2020 14:46
Marieke van Heek
Gepubliceerd op 28-5-2020 11:08
Erik de Vogel
Gepubliceerd op 13-8-2020 9:20
Victor Groothoff
Gepubliceerd op 30-7-2020 10:44
Char-Lee Nielen
Gepubliceerd op 16-7-2020 10:39
Aangeboden door SchaalX en Logeion 
Gepubliceerd op 24-6-2020 14:46
Marieke van Heek
Gepubliceerd op 28-5-2020 11:08
Erik de Vogel
Bekijk alle blogs
Roze blok blog
Hier komt de tekst voor de blogpage in het roze blok.
Hier komt de quote voor de blogpagina.
Wij maken gebruik van cookies om onze website goed te laten werken. Daarnaast maken we gebruik van cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden, jou de mogelijkheid te geven om berichten vanaf onze website te delen via social media en om relevante content of vacatures te kunnen tonen op websites van anderen. Door ‘akkoord’ te klikken, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Meer informatie over onze cookies lees je in ons cookiebeleid.