Salaris is een belangrijk onderdeel van werk. Anno 2021 noemen velen het salaris zelfs de belangrijkste factor bij het kiezen van een nieuwe baan. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan ben je vast benieuwd welk salaris er ongeveer tegenover jouw werkzaamheden zal staan. Of misschien ben je gewoon benieuwd wat een communicatiespecialist gemiddeld verdient?

Gemiddeldes. Je haat ze, of je houdt ervan. Of allebei. Want hoewel een gemiddeld salaris geen rekening kan houden met de unieke kenmerken van jouw functie, biedt het wel houvast. Daarom lees je hier het gemiddelde salaris van een communicatieprofessional.

Het salaris van een senior communicatie specialist
Senior communicatie specialisten verdienden in de afgelopen 2,5 jaar gemiddeld €5297,09 per maand, op basis van een 40 uurs werkweek. Binnen deze categorie verdienen professionals met 10 tot 15 jaar werkervaring gemiddeld €5120,90. Vanaf 15 jaar werkervaring stijgt dat gemiddelde naar € 5418,22. Mannen verdienden gemiddeld 250 euro meer dan vrouwelijke collega’s.

Het salaris van een medior communicatie specialist
Als medior communicatie specialist verdiende je in de afgelopen 2,5 jaar gemiddeld €4555,08 per maand bij een werkweek van 40 uur. Het salaris voor functies op het snijvlak van marketing en communicatie lag gemiddeld iets hoger: €5000,28.

Het salaris van een junior communicatie specialist
Startende communicatiespecialisten verdienden in de afgelopen 2,5 jaar gemiddeld €2800,- per maand bij een 40 uurs werkweek. De salarissen voor startende communicatieprofessionals stijgen het snelst naarmate de werkervaring toeneemt. Het loont dus de moeite om aan het begin van je carrière extra te investeren in het opdoen van relevante kennis en ervaring!

Ben je benieuwd welk salaris er tegenover jouw specifieke kennis en ervaring kan staan? Spar dan eens met een consultant van SchaalX! Neem contact op met Ingrid en bespreek in 20 minuten jouw situatie.


Analyse op basis van SchaalX database gegevens uit 2019, 2020 en 2021. 

Wat verdient een communicatieprofessional in 2021?