Digital Marketing Traineeship

Vervuld

Ben jij een ambitieuze young professional met een enorme passie voor online marketing? Wil jij het verschil maken en je carrière een vliegende start geven? Dan is het Digital Marketing Traineeship van SchaalX iets voor jou!

Startdatum traineeship: 18 februari 2022

Samenvatting

Jij bent afgestudeerd (wo of hbo) en wil graag een toffe baan in online marketing, maar tegelijkertijd ben je nog lang niet uitgeleerd. Jouw ambitie is namelijk om ver te komen in dit vak en daarvoor wil jij jezelf continu blijven uitdagen. Herkenbaar? Voor ons ook! Daarom kun je via het Digital Marketing Traineeship van SchaalX werkervaring opdoen in online marketing én jouw kennis blijven ontwikkelen. Klinkt dat aantrekkelijk? Mooi, dan is ons Digital Marketing Traineeship iets voor jou!

Waar kom je te werken?

Je komt in dienst bij SchaalX en gaat tijdens je traineeship (dat al drie jaar op rij als excellent is beoordeeld door Thuiswinkel.org) bij verschillende opdrachtgevers aan de slag. Dit kan elke organisatie in Nederland zijn: van start-up tot corporate. Denk bijvoorbeeld aan Gazelle, Hyundai, Vattenfall of Klaverblad Verzekering. We kijken of de organisatie, het team en de opdracht bij jou passen, zodat jij je optimaal als T-shaped digital marketeer kunt ontwikkelen en impact kunt maken in organisaties. 

Over SchaalX
SchaalX is al 17 jaar specialist in werving & selectie, interimbemiddeling én ontwikkeling van marketing & communicatie professionals. We bieden een aantal traineeships aan voor Digital Young Professionals. Deze traineeships hebben wij ontwikkeld, omdat opleidingen vandaag de dag onvoldoende aansluiten op de arbeidsmarkt: enerzijds wordt er gevraagd om werkervaring (die je als starter nog niet hebt) en anderzijds om specifieke kennis en vaardigheden (die opleidingen niet bieden). Hierdoor is er een gat op de arbeidsmarkt. Dat gat vullen wij op met onze digital traineeships.
Ideaal voor jou, zodat je werkervaring kunt opdoen in digital marketing en continu jouw kennis, competenties en vaardigheden ontwikkelt.

Wat ga je doen?

Je komt 1,5 jaar in dienst bij SchaalX en in die periode staat alles in het teken van jouw ontwikkeling tot T-shaped digital marketeer.
Eerst volg je de introductietraining van zes dagen, zodat je daarna klaar bent om aan de slag te gaan met digital marketingvraagstukken bij verschillende opdrachtgevers.
Iedere twee weken kom je samen met jouw tribe een dag terug bij SchaalX voor een masterclass, bootcamp of intervisie. Een greep uit de opdrachten waarmee jij aan de slag gaat: 

 • CRO: je optimaliseert de conversiefunnel en zorgt daarmee voor een verhoging van het aantal aanmeldingen via het formulier op de website, waarvoor je tools gebruikt als Optimizely of Tagmanagement 
 • Online campagnes: de campagnes ga jij van a tot z opzetten en vervolgens zorg je dat alle resultaten samenkomen in het door jou ontwikkelde dashboard 
 • Social advertising & SEA: jij zorgt dat de campagnes via social media goed converteren én je zorgt voor meer traffic naar de website via Google Ads
 • Data analytics: jij analyseert data uit Google Analytics en presenteert dit op een begrijpelijke manier in dashboards, die als basis dienen voor alle marketingactiviteiten
 • Marketing automation: jij draagt bij aan het automatiseren van e-mailmarketing door marketingflows in te stellen en deze continu te optimaliseren 

Onderwerpen die in de masterclasses aan bod komen zijn o.a. mobile marketing, SEO, SEA, analytics, conversie optimalisatie, voice search, webanalyse en influencer marketing.

Wat neem je mee?

 • Wo-diploma (of high potential met een hbo-diploma), bij voorkeur richting marketing, communicatie, media of bedrijfskunde
 • Maximaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Passie voor de digitale wereld en online marketing
 • Kennis van digitale tools (is een pre)
 • Een ondernemende, proactieve en leergierige instelling
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (vloeiend Nederlands spreken & schrijven is een vereiste)

Wat bieden we jou?

First things first:

 • Een fulltime baan: 36 uur per week werk je bij jouw opdrachtgever, 4 uur per week besteed je bij SchaalX aan masterclasses, bootcamps en intervisies (in praktijk ben je iedere twee weken een dag bij SchaalX)
 • Fulltime salaris van €2.400,-  per maand 
 • 22 vakantiedagen per jaar 

Daarnaast krijg je nog veel meer:

 • Een intensief opleidingstraject bestaande uit masterclasses, bootcamps en intervisies, waarin we investeren in jouw digital marketingkennis en persoonlijke ontwikkeling (t.w.v. €14.000)
 • Een steile leercurve, waarmee jij tijdens het traineeship van 1,5 jaar een sprong maakt in jouw carrière die gelijkstaat aan 3 jaar werkervaring
 • Een vaste SchaalX mentor tijdens jouw hele traineeship en 1 op 1 begeleiding voor ontwikkeling van jouw persoonlijk leiderschap
 • Je wordt onderdeel van een kleinschalige tribe met maximaal 10 young professionals: je bent bij ons geen nummer, maar onderdeel van een hecht netwerk met wie je altijd kunt sparren 
 • Werkervaring bij verschillende organisaties, zodat jij kunt ontdekken welk type organisatie en welke specialisme het best bij jou passen
 • (Digitale) Vrijdagmiddagborrels samen met alle andere trainees

Hoe nu verder?

 • De eerstvolgende tribe van het traineeship start 18 februari 2022
 • Ben jij razend enthousiast? Dan kun je nu solliciteren!

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Digital Marketing Trainee worden bij SchaalX. En nu?

Sollicitatieprocedure

 • Checkvragen

  We stellen je eerst een paar belangrijke checkvragen om te kijken of je past op het traineeship. Hier móét je aan voldoen om mee te mogen doen aan het traineeship.

  Voldoe je aan de criteria? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie.

 • Test van jouw digitaal talent

  Om jouw digital competenties te toetsen vragen we je om 3 online selectiegames te spelen. No worries, ze zijn leuk! Het zijn wel serieuze games én je krijgt ook de uitslag van de test in een rapport toegezonden.

 • Curriculum vitae

  Ben jij een écht digital talent die door de games heen is gekomen? Dan gaan we jouw cv en motivatie bekijken. We letten met name op jouw interesse én activiteiten tijdens en rondom je studieperiode.

 • Online kennismaking

  De volgende stap in het proces is een online kennismaking met ons! We gaan elkaar digitaal ontmoeten én vertellen jou meer over het traineeship. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd om meer te horen over jouw kennis, ervaring én motivatie.

 • Online capaciteitentest

  Je wordt uitgenodigd om een online capaciteitentest te doen. Met een afgeronde Bachelor of Master opleiding op zak verwachten we dat je glansrijk door deze selectieronde komt.

 • Selectiedag

  De laatste én leukste stap in de selectiedag. Je gaat samen met andere trainees aan de slag met een case én zult een 1-op-1 interview doen met een assessor.

 • Aanbod

  Je ontvangt van ons een aanbod om te gaan starten als Digital Young Professional. Dit is geen verrassing want we vertellen je tijdens onze online kennismaking al precies wat je kunt verwachten. Wij vinden het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest!

 • Welcome to your tribe

  Gefeliciteerd! Je komt in de nieuwe tribe van trainees die van start gaat in het Digital Young Professional Traineeship. Let your career begin!