Teamlead rechtspraak.nl

Erik de Vogel

Voor elke uitdaging in de publieke sector

E-mail Erik de Vogel Bel Erik de Vogel

Heb jij ervaring in digitale communicatie, ben jij een mensgerichte leidinggevende en zou je een grote rol willen spelen binnen de Nederlandse rechtspraak? Reageer dan snel!

Samenvatting

Als Teamlead rechtspraak.nl stuur je op dagelijkse basis het content team bestaande uit 13 specialisten aan en breng je het team verder in kracht. Daarnaast speel je een belangrijke rol in de nieuwe digitale strategie waar het nieuwe DXP en redesign van rechtspraak.nl onderdeel van is. 

Waar kom je te werken?

De bedrijfsvoeringstaken van alle gerechten en andere instanties van de Rechtspraak zijn ondergebracht in het Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak (LDCR) in Utrecht. Belangrijke onderdelen van de dienstverlening zijn: de online dienstverlening (zoals de interne en externe website, telefonie en social media), financiën, griffierechtinning, management informatie, arbeidsjuridisch advies en inkoop. Er werken circa 200 collega’s voor alle rechtbanken, hoven en bijzondere colleges. De komende jaren staan in het teken van doorontwikkeling en innovatie en medewerkers krijgen alle ruimte om te groeien en zich verder te ontwikkelen. De cultuur is open en informeel en gericht op een prettige samenwerking. 

Team Rechtspraak.nl
Je werkt binnen een multidisciplinair team dat de content van de externe websites van de Rechtspraak beheert. Dit team bestaat uit een contentcoördinator, contentstrateeg, meerdere contentspecialisten en webmasters, een SEO-specialist en een scrummaster. (13 fte). Samenwerken met het development team en andere afdelingen staat centraal.

Wat ga je doen?

 • Dagelijkse aansturing: je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van team rechtspraak.nl, in nauwe samenwerking met andere teams die aan rechtspraak.nl werken.
 • Strategische schakel: je bent een belangrijke schakel tussen de landelijke strategie en de operationalisering hiervan, inclusief het nieuwe DXP en redesign van rechtspraak.nl.
 • Strategisch advies: Je geeft advies over de (content)strategie en (migratie-, digitale toegankelijkheid-, SEO-) en vertegenwoordigt het contentspecialisme bij diverse landelijke projecten en programma’s.
 • Teamontwikkeling: je houdt overzicht en zorgt ervoor dat de functies binnen het team zich verder ontwikkelen naar een meer contentgedreven inhoud. Ook zet je het team ontwikkeltraject voort met als doel een effectievere samenwerking met andere disciplines, zoals development, design, communicatie en de juridische vakinhoud.

Wat neem je mee?

 • Opleiding en ervaring: je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau in de richting (digitale) communicatie, journalistiek of taalkunde met leidinggevende ervaring en met het professionaliseren van online dienstverlening vanuit multidisciplinaire teams en agile werken.
 • Digitale kennis: je hebt uitstekende kennis van op het gebied van contentcreatie en contentstrategie, SEO en data gedreven sturing op content,  contentmanagement in CMS- en/of DXP-systemen.
 • Visie: je hebt een sterke visie op contentmanagement en de (door)ontwikkeling van Rechtspraak.nl.
 • Competenties: verbindend, coachend, plannen en organiseren, gevoel voor politiek-bestuurlijke gevoeligheden, gewend te werken in een complexe omgeving (idealiter een mix van commerciële- en publieke organisaties), weet mensen mee te nemen in veranderingen.

Wat bieden we jou?

Een rol vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en een waardevolle maatschappelijke bijdrage te kunnen doen. Verder zijn je arbeidsvoorwaarden prima geregeld volgens de CAO Rijk. Een paar belangrijke punten:

 • Contract: je krijgt een jaarcontract. Functioneer je goed, dan krijg je een vast contract.
 • Salaris: je komt in schaal 12 (minimaal € 4691,71  en maximaal € 6907,67 per maand (salarispeil per 1 juli 2024, bij een werkweek van 36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van je relevante kennis of ervaring. Bij het ontbreken van relevante kennis of ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast.
 • Keuzebudget:  je hebt een individueel keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris (percentage geldt vanaf 1 juli 2024), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstelt. Je kan het budget laten uitbetalen, in extra vrije dagen omzetten of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen zoals een fiets of studie.
 • Verlof: je krijgt 144 vakantie- en 64 IKB-uren bij 36 uur.
 • Pensioen: je pensioen is goed geregeld via het ABP.
 • Thuiswerken: je houdt werk en privé goed in balans. Bijvoorbeeld door gedeeltelijk thuis te werken. Je werkt tenminste twee dagen per week op kantoor voor een goede samenwerking en verbinding met je collega’s. Uiteraard ben je alle dagen welkom om op kantoor te werken.
 • Arbovoorzieningen: Je krijgt de arbovoorzieningen om thuis en op kantoor gezond te blijven werken. Denk hierbij aan een laptop, telefoon, bureaustoel, verstelbaar bureau, beeldscherm en ook een Noise Cancelling Headphone.
 • Reizen: je reist gratis voor je werk met een OV-kaart (2e klas).
 • Extra's: ook zijn er goede regelingen voor (betaald) geboorteverlof, ouderschapsverlof en kennen wij een laagdrempelig en toereikend opleidingsbeleid. Hierbij vinden wij persoonlijke ontwikkeling minstens zo belangrijk.

Hoe nu verder?

 • Solliciteren: jouw reactie ontvangen weg graag uiterlijk 9 augustus via de sollicitatiebutton met motivatie en up-to-date cv.
 • Gesprekken: eerste gesprekken bij SchaalX vinden plaats in de week van 15 juli of 12 augustus. Gesprekken bij de Rechtspraak zijn in de weken van 19 en 26 augustus.
 • Startdatum: de intentie is de procedure af te ronden vóór 1 september, met startdatum 1 oktober 2024.

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Erik de Vogel

Voor elke uitdaging in de publieke sector

E-mail Erik de Vogel Bel Erik de Vogel

Je wilt Teamlead rechtspraak.nl worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Teamlead rechtspraak.nl

 • Utrecht
 • Vaste functie
 • Vanaf 10 jaar werkervaring

Heb jij ervaring in digitale communicatie, ben jij een mensgerichte leidinggevende en zou je een grote rol willen spelen binnen de Nederlandse rechtspraak? Reageer dan snel!

Reageer voor 31 augustus 2024