Mijn account
Zoek
Generic filters

Wil jij impact maken in user experience design?

Heb jij je portfolio al klaar staan om mooie voorbeelden in digital design te laten zien? Ben je er klaar voor om aan jouw carrière in digital design te beginnen?  Je wil voor toonaangevende organisaties werken in de publieke- of profitsector en tegelijkertijd nog je digital design kennis verder ontwikkelen.

Denk dan eens aan het UX traineeship bij SchaalX!

Doe in een jaar de kennis en ervaring op die jou tot een zeer gewilde UX-er in de arbeidsmarkt maakt. Kom alles te weten over de meest actuele onderwerpen in interaction, service en visual design. Krijg les van toonaangevende UX’ers uit het werkveld.

Groeien, samen met andere UX’ers.

Je start samen met andere UX’ers; bij elkaar vind je inspiratie, back up en je bouwt een hechte band op. Je volgt samen iedere twee weken masterclasses én gaat aan de slag met experimenten in het UX werkveld.

De leukste vrijmibo’s en uitjes.

Onder andere gezellige vrijmibo’s, de jaarlijkse zomer BBQ en het kerstfeest.

Een excellent traineeship van 1 jaar

Direct werken als UX’er, met kans op een vast contract

25 masterclassdagen

 

 

Enthousiast? 

Solliciteer direct!

Al 108 Young Professionals gingen je voor. Benieuwd naar hun ervaringen?

Nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze voor het Digital Design Traineeship van SchaalX!

Jesse

Digital Design Trainee

Voor welke bedrijven kan ik werken?

We hebben al bij 75 verschillende opdrachtgevers trainees met succes geplaatst. Hier ga je aan de slag als UX-er op het gebied van Interaction, Service of Visual Design.

Hoe kom ik aan mijn digital kennis?

Hans Kemp, UX expert én werkzaam bij Keen Design, begeleidt de invulling van de masterclasses. Met zijn netwerk aan kennispartners deelt er voor ieder onderwerp een expert uit het vak zijn kennis met jou.

 • Past jouw profiel & portfolio?
  • Heb je een afgeronde opleiding in Digital Design? Bijvoorbeeld CMD of Product Design?
  • Heb je al een mooi portfolio klaar staan van projecten, stages en anderen opdrachten?
  • Heb je passie voor Interaction, Service of Visual Design?
  • En kun je werken met design tooling zoals Figma of Sketch?

  Kan je alle vragen hierboven met ja beantwoorden? Dan ben je een mogelijk een geschikte kandidaat!

 • Wat bieden we jou als UX’er?

  First things first:

  • Een fulltime baan van 40 uur per week
  • Fulltime salaris, afhankelijk van je ervaringsniveau, met na 6 maanden een salarisverhoging van € 300
  • Jaarcontract mét uitzicht op een vaste baan

  Daarnaast krijg je nog veel meer:

  • Een intensief opleidingstraject bestaande uit masterclasses, bootcamps en intervisies, waarin we investeren in jouw digital professionele en persoonlijke ontwikkeling (t.w.v. €20.000)
  • Een steile leercurve, waarmee jij gedurende 12 maanden een sprong maakt in jouw carrière die gelijkstaat aan 2 jaar werkervaring
  • Een vaste, ervaren SchaalX mentor (Hans Kemp) die je de hele periode begeleidt zowel op persoonlijk als op inhoudelijk vlak
  • Je wordt onderdeel van een kleinschalige tribe: je bent bij ons geen nummer, maar onderdeel van een hecht netwerk met wie je altijd kunt sparren
 • Wat is het voordeel van het UX-traineeship?

  Er zit vaak een gat tussen wat je leert tijdens je opleiding en de skills die je tijdens je werk moet gebruiken. Daarnaast is het vak UX Design hard in ontwikkeling. Tijdens dit traineeship spijkeren we je bij op alle relevante onderwerpen en skills. Zo lanceren we jouw carrière in Digital Design.

 • Waarom het UX-traineeship bij SchaalX?

  Onze traineeships zijn met excellent beoordeeld waardoor wij het beste traineeshipprogramma van Nederland hebben. Daarnaast hebben wij een groot netwerk in marketing, communicatie en UX waardoor je carrière een kickstart krijgt. En eens een SchaalX’er, altijd een SchaalX’er, we zullen altijd voor je klaar staan. Oh en je krijgt er een heleboel gezellige collega’s bij!

Sfeerproeven

Check ook Instagram voor een kijkje achter de schermen!

Waar ga je werken? En nog 3 andere vragen die je kan hebben.

Wil je een SchaalX UX’er worden?

Sollicitatieprocedure

 • Staat jouw portfolio al online?

  Een digitaal portfolio is écht een must als Digital Designer. Stuur de link naar je digitale portfolio mee zodat wij hier een blik op kunnen werpen. We kijken hoe jij werkt, welke methodes je toepast en met welke tools je aan de slag bent geweest.

 • Is er een opdracht voor jou?

  Na jouw sollicitatie krijg je altijd direct een reactie van ons. Goed om te weten is dat het traineeship start als we een project hebben waar je op kunt starten. We selecteren je voor een specifiek project.

 • Online kennismaking

  De volgende stap in het proces is een online kennismaking met één van onze consultants én Hans Kemp, onze UX Expert. Tijdens de kennismaking vertellen we je meer over ons traineeship, de opdracht bij de opdrachtgever én gaan we dieper in op jouw kennis en ervaring. Uiteraard is er tijd om jouw vragen te beantwoorden.

 • Selectiegesprek bij de opdrachtgever

  Vanuit het Digital Design traineeship ga je aan de slag bij een van onze opdrachtgevers. Je start in een volwaardige functie. Onze opdrachtgever is daarom ook heel benieuwd naar jou en wil je graag leren kennen.

  Vaak is het de bedoeling dat je ook ná afronding van het traineeship bij de opdrachtgever blijft werken.
  Daarom volg je eigenlijk een selectieproces voor een vaste baan. Het kan zijn dat je meerdere selectiegesprekken voert met de opdrachtgever.

   

 • Aanbod

  Heb je een ‘go’ van de opdrachtgever om te starten?

  Het eerste jaar werk je via SchaalX én volg je het traineeship. Je krijgt van SchaalX een aanbod. Als het goed is weet je al wel in grote lijnen wat we je gaan bieden want dan stemmen we al af in de eerste gesprekken.

  Natuurlijk zit het traineeship vol met interessante masterclasses én leuke borrels.

 • Welcome to your tribe

  Gefeliciteerd! Je komt in de tribe van Digital Designers én wordt in korte tijd onderdeel van deze groep vol met passie én energie in het UX werkveld.

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct!