Via SchaalX ben ik werkzaam bij het energiebedrijf Oxxio. Hier werk ik in een team samen met een product owner, een data analyst, twee online marketeers en een functioneel beheerder. Samen werken wij aan de verdere ontwikkeling van de Oxxio App. De weg naar mijn start bij Oxxio was dankzij de coronacrisis voor mij best bijzonder.

Solliciteren en welkom heten: alles ging online!
Alle sollicitatiegesprekken die ik met Oxxio heb gehad zijn digitaal verlopen. Dit was zowel voor mij als voor Oxxio een nieuw proces. Zonder dat ik op het kantoor ben geweest of überhaupt iemand in het echt heb gezien en gesproken was er toch genoeg vertrouwen van beiden kanten om dit avontuur aan te gaan!

Nog voordat ik met mijn eerste werkdag begon kreeg ik al mailtjes en appjes die mij welkom heetten bij Oxxio en binnen het app team. Op mijn eerste werkdag werd ik warm ontvangen in het team (al zij het digitaal) en voelde ik mij al vrij snel echt onderdeel van het team. Uiteraard begreep ik nog niet gelijk alles, maar dat zou snel veranderen!

schaalx digital designer jesse

Kennismaking met het team
Gedurende de week heb ik met iedereen uit mijn team een kennismakingsgesprek gehad om hen persoonlijk wat beter te leren kennen. Ook had elk teamlid een bepaald onderwerp voorbereid om mij verder te onboarden binnen Oxxio.

Inmiddels begrijp ik de meeste onderwerpen en afkortingen, kan ik er ook over meepraten en mijn professionele mening als UX Designer daarover geven. Daarnaast heb ik het idee dat ik mijn team al goed ken, ondanks dat ik ze nog niet in het echt gezien of gesproken heb.

Contact met collega’s
Toch mis ik in deze digitale 2D wereld van werken wel de grapjes tussendoor en de kleine momentjes om te socialisen. Mijn team heeft daar wat mij betreft een goede balans in gevonden door de dag te openen met een kwartiertje bijkletsen en een officiële stand-up midden op de dag, zodat we twee contactmomenten per dag hebben met elkaar. Mooi hoe we digitaal en op afstand toch een band op kunnen bouwen!

“Mooi hoe we digitaal en op afstand toch een band op kunnen bouwen!”

Al met al is het een vreemde tijd om te beginnen met een nieuwe baan en apart om compleet digitaal ingewerkt te worden, maar heb ik het erg naar mijn zin. Ik doe mijn werk vanuit huis en kijk ik uit naar de dagen dat ik mijn collega’s in het echt kan ontmoeten.

Digital Design Professional Jesse over zijn start bij Oxxio: ‘digitaal en op afstand, maar toch al een band!’