Het gemiddelde salaris van een marketingmanager is € 54.500 per jaar inclusief vakantiegeld en op basis van een fulltime dienstverband. Dit blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor Online Professionals 2018 van SchaalX en Intelligence Group. Het salaris van een marketingmanager is afhankelijk van het gevraagde ervaringsniveau in de functie, waarbij onderscheid kan worden gemaakt tussen een junior, medior en senior profiel.

Het gemiddelde jaarsalaris van een junior marketingmanager bedraagt €39.000 euro. Een medior marketingmanager verdient €56.000 per jaar en een senior marketingmanager verdient gemiddeld €74.500 euro per jaar. Net als bij salarissen van online marketeers geldt dat de salarissen van online marketingmanagers over het algemeen iets hoger liggen dan het gemiddelde geboden salaris, omdat online marketingmanagers erg schaars zijn.

wat verdient een marketing manager

Ben je benieuwd naar de gemiddelde salarissen van de marketeers? Dat lees je in deze blog die we hier eerder over schreven.

De Arbeidsmarktmonitor Online Professionals 2018 is een onderzoek naar demografie, schaarste, benadervoorkeuren, beweegredenen en het gedrag van Nederlandse online professionals. 

Wat verdient een marketing manager?