Weet je nog… die tijd dat je meer dan 24 uur moest wachten op een reactie van een recruiter na sollicitatie? Als de dag van gisteren toch? Als de dag van vandaag kan ik je vertellen. Het gebeurt nog steeds. Ik blijf me verwonderen.

Dat doen wij anders! Wij zijn het aan ons vak (het recruitmentvak) verplicht om een digitaal recruitmentproces smoothless te hebben ingericht. Iets waar ik zelf heilig in geloof. Tech en human gaan hand in hand. Dat is efficiënt, effectief en so much fun. Een zege voor zowel de recruiter als de kandidaat.

Bias free werving

High potentials bakken hamburgers
Zo start de selectie van de Digital Young Professionals in onze traineeships met de digitale selectiegames van Equalture. Haal jij de hamburgers snel genoeg van de BBQ? En bouw jij snel en slim een skyscraper na? Op het oog alledaagse ‘games’ die je voor je plezier speelt als je op het kleinste kamertje thuis zit. Schijn bedriegt.. want hier hangen heel wat competentiesets aan vast die laten zien of je in staat bent om in te spelen op een veranderde omgeving, of je meer dingen tegelijk aankunt, flexibel bent en oplossingsgericht. En dit is de eerste stap in ons selectieproces. Zonder blik op een naam, een foto of het CV worden de beste Digital Young Professionals uit de vele sollicitanten gepikt.

Constant leren en optimaliseren
Uiteraard is de lat voor deze selectiestap zorgvuldig vastgesteld. Met behulp van data afkomstig van de high potentials die we in de loop van de jaren hebben aangenomen, eigen data die we zorgvuldig opbouwen middels inzet van digitale tools.

Recruitment anno 2021
Zo zet je als recruiter dus niet zomaar een tool in, maar transformeer je het selectieproces naar een bias-free, competentie-gedreven selectie op basis van data. Als je dan een blik werpt op het profiel van een kandidaat kijk je ook echt ergens naar. En je krijgt op basis van de data uit de selectiegames, tips voor het interview. Spot on op de punten die nog extra aandacht verdienen gezien het door jou gezochte profiel. Kijk, dat is nu het recruitment vak anno 2021.

Direct feedback
De kandidaat ziet zijn uitslag natuurlijk ook én krijgt een prettig portie zelfinzicht cadeau. Als je door deze selectie heen bent is het feest. Ben je er niet door, dan weet je exact waar naar gekeken is, krijg je specifieke feedback én voel je je serieus genomen.

Recruitment Tech
Tech tools zijn een fantastische verrijking van ons vak! Zeker afgelopen jaar heeft tech zich in een sneltreinvaart ontwikkeld en gezorgd voor digitalisering in recruitment. Digitaal blijft en recruiters ook. Net als de echte hamburger van een rokende BBQ in de zon, met een groep vrienden in de tuin.

Digitale BBQ met hamburgers selecteert trainees