Detachering, deta-vast constructie: termen die je vast wel eens hebt gehoord, maar misschien heb je geen idee wat ze betekenen. Misschien zie je het ook wel eens in onze vacatureteksten staan: “Het is ook mogelijk deze opdracht op basis van detachering uit te voeren”. Benieuwd wat het is en of detachering iets is voor jou? Dat lees je hier!

Onderdeel van interimbemiddeling
Bij SchaalX kun je terecht voor zowel vaste functies als interim opdrachten. Interimbemiddeling is de naam voor de bemiddeling voor tijdelijke opdrachten en daarom vallen detachering en deta-vast bij ons onder interimbemiddeling, net als freelance (maar in deze blog hebben we het alleen over de eerste twee vormen!).

Interim en detachering wat houdt dat in

Detachering bij SchaalX
Als je bij ons kiest voor detachering, betekent dit dat je voor de duur van de opdracht in dienst komt van SchaalX. Wij detacheren jou in dat geval bij de opdrachtgever. Dit betekent dat je een maandsalaris ontvangt (en geen uurtarief zoals bij freelancers), je bouwt vakantiedagen op en je behoudt de sociale zekerheidsrechten, zoals het recht op een WW-uitkering. Als je via SchaalX wordt gedetacheerd, is dat altijd voor de duur van een opdracht en kom je dus niet ‘op de bank’ te zitten, hoef je zelf geen acquisitie te doen en hoef je ook geen ‘ja’ te zeggen tegen opdracht je niet aanspreken.

Deta-vast bij SchaalX
Bij SchaalX kun je, als de opdrachtgever dit wil, ook kiezen voor een deta-vast constructie. Regelmatig krijgen wij interim-aanvragen voor 3 à 4 maanden ter overbrugging van het werving- en selectietraject voor een vaste medewerker. Als jij per direct beschikbaar bent en open staat voor een vaste functie, kunnen we je bemiddelen via de deta-vast constructie. Dit betekent dat je bijvoorbeeld 3 maanden gedetacheerd wordt via SchaalX en daarna bij een wederzijdse klik door onze opdrachtgever wordt aangenomen voor bijvoorbeeld een jaarcontract. Voor jou dus ideaal als jij geen interim-bestaan ambieert.

“Ik was per direct beschikbaar en wilde uiteindelijk weer graag een vaste functie. Tijdelijk detacheren en daarna in vaste dienst treden was hiervoor perfect. SchaalX was tijdens het proces erg betrokken en is dat nu nog steeds, erg fijn! ” (Ellen, Communicatiespecialist).

Detachering & deta-vast: wat houdt dat in?