Communicatieadviseur

Ineke Journee

Senior consultant SchaalX Public

E-mail Ineke Journee Bel Ineke Journee
Solliciteer direct

Wil jij je inzetten als ervaren freelance communicatieadviseur voor een maatschappelijke organisatie als de Nationale Politie? Reageer dan op deze interim opdracht 

Samenvatting

De Politie zoekt voor de dienst communicatie van het Politiedienstencentrum(PDC) een communicatieadviseur binnen het team Account en Advies. Zij hebben behoefte aan een interim communicatieprofessional die zich specifiek gaat bezighouden met de aanpak van complexe communicatievraagstukken.

Het team Account en Advies heeft behoefte aan een tijdelijke communicatieadviseur die zich specifiek gaat inzetten op twee grote thema’s. Ten eerste de portefeuille ketensamenwerking met het digitaal strafdossier als onderwerp en ten tweede de implementatie binnen de politie van het nieuwe Wetboek van Strafvordering. 
Als communicatieadviseur werk je op deze twee onderwerpen samen met de strategisch communicatieadviseur. Je vertaalt de opgestelde communicatiestrategie voor deze twee grote eenheid-overstijgende, complexe portefeuilles naar een concrete communicatie-aanpak voor meerdere doelgroepen en draagt zorg voor de uitvoering van de communicatie-aanpak. Je onderhoudt het contact met de opdrachtgevers en de stakeholders. Je hebt de coördinatie en regie op de uitwerking van activiteiten of middelen en je werkt indien nodig ook mee aan de uitvoering. Je bent aanspreekpunt voor collega’s. Je hebt een scherp oog voor het effect van je communicatie. Je bent een proactieve communicatieadviseur die van aanpakken weet. Door je te verplaatsen in de ontvanger, zorg je voor communicatie die verbindend is en die aanspreekt.

Naast de aandachtsgebieden interne communicatie, verandercommunicatie en corporate communicatie, liggen de werkzaamheden in het gehele palet van communicatie. Deze opdracht is erop gericht om het intern en extern vertrouwen van de politieorganisatie te behouden en het vergroten. Door jouw expertise willen we het niveau ophoog tillen.

 

 •  

Waar kom je te werken?

De Dienst Communicatie maakt onderdeel uit van het Politiedienstencentrum (PDC), de bedrijfsvoering organisatie van de politie. De dienst is het interne communicatiebureau van de politie, levert op basis van landelijk beleid communicatieadviezen, is het productiehuis voor alle crossmediale en landelijke communicatiemiddelen (internet, intranet, drukwerk, audiovisueel) en is daarnaast de broedplaats voor innovatie binnen het communicatievak voor de gehele politie. De Dienst Communicatie is 120 fte (formatieplekken) groot.
De Dienst Communicatie is niet de enige plek binnen de politieorganisatie waar communicatie-professionals werken. De Directie Communicatie ontwikkelt communicatiebeleid, ondersteunt de korpsleiding met strategisch advies en verzorgt de woordvoering over landelijke onderwerpen. De elf geografische eenheden en de politieacademie waaruit de politieorganisatie bestaat hebben allen hun eigen communicatieafdeling, waar op lokaal niveau communicatieadvisering, redactie en woordvoering plaatsvindt. De gehele communicatiekolom – zoals alle organisatieonderdelen bij elkaar genoemd worden – bestaat uit 350 fte.

De Dienst Communicatie kent vier afdelingen, waaronder de afdeling Account en Advies (A&A). Hier werken ongeveer 35 communicatieadviseurs.

Wat ga je doen?

-Je onderhoudt het contact met de opdrachtgevers en de stakeholders.

-Je hebt de coördinatie en regie op de uitwerking van activiteiten of middelen en je werkt indien nodig ook mee aan de uitvoering. Je hebt een scherp oog voor het effect van je communicatie

-Je bent aanspreekpunt voor collega’s. 

– Je bent een proactieve communicatieadviseur die van aanpakken weet. Door je te verplaatsen in de ontvanger, zorg je voor communicatie die verbindend is en die aanspreekt.

Naast de aandachtsgebieden interne communicatie, verandercommunicatie en corporate communicatie, liggen de werkzaamheden in het gehele palet van communicatie. Deze opdracht is erop gericht om het intern en extern vertrouwen van de politieorganisatie te behouden en het vergroten. Door jouw expertise willen we het niveau ophoog tillen.

Wat neem je mee?

 Je hebt een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur richting Communicatie;
– Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een communicatie adviesfunctie, bij voorkeur opgedaan binnen het Veiligheidsdomein, of binnen grote (1000+) (Rijks)overheidsorganisaties;
– Je hebt in de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring met intake van complexe communicatie-opdrachten en verhelderen van de achterliggende communicatievraag.
-Je hebt in de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring met het opstellen van communicatie-strategieën waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt.
-Je hebt in de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring met het ontwikkelen van een communicatie-aanpak voor meerdere doelgroepen;
-Je hebt in de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring in een politiek bestuurlijke context;
-Je hebt in de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring met regie en coördinatie op uitwerking van communicatieactiviteiten;
– Het in het bezit zijn van extra communicatie-certificaten is een pre.

-competenties die bij je passen: klantgerichtheid; organisatiesensitief; initiatiefrijk; overtuigingskracht; 

– je beschikt daarnaast over uitstekende mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

 

Wat bieden we jou?

-standplaats Rotterdam/Den Haag

-de periode 1 juli 2023 -30 juni 2024, met optie tot verlenging

-24 uur in de week

We bieden freelancers de mogelijkheid deze opdracht in te vullen op basis van een resultaatverplichting

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór donderdag 27 april 17.00 uur via de button op deze pagina met een recent cv en relevante werkervaring. Zorg ook dat je een duidelijke motivatie meestuurt aangezien dit onderdeel is van het selectieproces. 

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Communicatieadviseur worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Projectleider Huisstijl

 • Utrecht
 • Interim en detachering
 • Vanaf 3 jaar werkervaring

Transformeer de visuele identiteit van de Belastingdienst! Ben jij de Migratie Projectleider Huisstijl die wij zoeken? Reageer snel!

Reageer voor 12 december 2023

Senior Communicatieadviseur

 • Den Haag
 • Vaste functie
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Word jij gedreven door het maken van maatschappelijke impact? Wil jij daarnaast een rol waar je kunt bouwen aan veel onderdelen van de communicatiestrategie, zoals op het thema duurzaamheid? Dan is dit jouw next step; reageer snel. 

Reageer voor 04 december 2023

Communicatieadviseur

 • Den Haag
 • Vaste functie
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Maak je graag inspirerende en prikkelende content en wil je bijdragen aan het verhaal over de energietransitie, dan is deze functie jouw next step. Reageer snel.

Reageer voor 07 december 2023