Senior marketingspecialist

Vervuld
Erik de Vogel

Managing consultant SchaalX public

E-mail Erik de Vogel Bel Erik de Vogel

Wil jij als senior marketeer met kennis van financiële producten kunnen bijdragen aan zowel het financieel als het maatschappelijk doel van Bouwinvest? Reageer dan snel! 

Samenvatting

Als senior marketingspecialist maak je een accurate vertaling van de Bouwinvest-strategie naar een marketing & communicatieplan om daarmee een bijdrage te leveren aan een duidelijk en onderscheidende positionering van het merk en voor de producten en diensten in de institutionele markt. De functie bevindt zich op het snijvlak van marketing, communicatie, pensioenen, investment management en vastgoed. Het gaat om een nieuw gecreëerde strategische rol, die jou veel ruimte biedt een stempel te drukken op de transitie waar Bouwinvest in zit. 

Waar kom je te werken?

Over Bouwinvest
Met een betrokken en kennisgedreven team van circa 220 collega’s werkt Bouwinvest dagelijks aan haar missie: een optimaal financieel en maatschappelijk rendement zodat hun klanten hun pensioenen kunnen uitbetalen. Ze beleggen voor de lange termijn en beheren wereldwijd €14,1 miljard HY 2021 in de diverse vastgoedsectoren. Met vermogensbeheer draagt Bouwinvest bij aan een duurzame, leefbare, toegankelijke stedelijke omgeving en het verbeteren van pensioenuitkeringen. Zo creëren zij maatschappelijk én financieel rendement. Zij noemen dat Real value for life.

Bouwinvest is een groeiende organisatie die volop in beweging is. De wereld en de samenleving veranderen steeds sneller, duurzaamheid en technologische ontwikkelingen worden steeds belangrijker. Aandeelhouders vinden naast financieel rendement het maatschappelijk rendement steeds belangrijker en vragen om proactieve stakeholder gedreven marketing en communicatie. Bovendien maakt Bouwinvest een transitie door naar multiclient manager. Om verder te groeien is funding essentieel voor het aantrekken van nieuwe (internationale) investeerders en daarom zoeken zij een senior marketingspecialist die zorgt voor een sterke positionering van de vastgoedfondsen- en mandaten in de markt. Het hoofdkantoor van Bouwinvest is gevestigd in Amsterdam. Recent heeft Bouwinvest kantoren in Sydney (2019) en New York (2020) geopend. 

Team 
Je komt te werken in het team Corporate Marketing & Communicatie (CMC). De afdeling CMC bestaat als de vacatures zijn ingevuld uit een team van 7 professionals. De Marketing 7 Communication Manager valt onder het Head of Corporate Marketing & Communication.

Deze afdeling is onder andere verantwoordelijk voor de merk- en propositiebekendheid, reputatiemanagement en investors marketing. Daarnaast zorgen zij voor de verbinding met stakeholders, het verwerven van autoriteit in de markt door medewerkers goed te positioneren en voor het uitdragen van thought leadership op belangrijke thema’s. Het CMC-team werkt nauw samen met de hele organisatie, diverse platforms, externe stakeholders en leveranciers. Jij vormt binnen het team de schakel tussen CMC en Client Management.

Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor het opbouwen van een sterk Bouwinvest merk in de internationale institutionele investment management wereld en voor een heldere positionering van Bouwinvest en haar fondsen bij huidige en potentiële aandeelhouders. 
 • Je ontwikkelt en implementeert een marketingcommunicatie strategie en zorgt voor kernboodschappen en content. 
 • Samen met de afdeling Client Management zorg je voor proactieve communicatie naar huidige en potentiële aandeelhouders.
 • Je zorgt voor het aanscherpen en actueel houden van waardeproposities voor de producten en diensten van Bouwinvest, je ontwikkelt, ondersteunt en zorgt voor het uitbouwen van de juiste storyline van producten en diensten.
 • Je weet klantwensen te vertalen naar verslaglegging (jaarverslagen, fondsplannen) en hebt een visie op integrated reporting.
 • Je bent verantwoordelijk voor markt- en klanttevredenheidsonderzoek, je signaleert ontwikkelingen in de externe media, (geo)politiek, technologie en andere trends en acteert op datgene wat relevant is voor aandeelhouders.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde opleiding op hbo of wo-niveau richting marketing.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in b2b marketing en marketingcommunicatie, bij voorkeur ervaring in financiële dienstverlening en/of investment management, investor relations, en/of de wereld van institutionele beleggers.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Duits is een pré.
 • Het vermogen om te verbinden en vast te houden aan de uitgezette koers en de juiste prioriteiten stellen.
 • Proactief projecten naar je toetrekken, sterke projectmanagementskills, ruime ervaring in effectief stakeholdermanagement. 
 • Humor, relativeringsvermogen, doorzettingsvermogen. 

Wat bieden we jou?

 • Een nieuwe strategische marketingrol met veel uitdaging, ruimte en inhoud in een mooie organisatie met een financieel én maatschappelijk doel. 
 • Een contract voor in eerste instantie de duur van een jaar met uitzicht op vast.
 • Invulling van de functie is op basis van 36- 40 uur per week.
 • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van leeftijd én ervaring) van 5500 – 7000 bruto per maand bij een volledige betrekking. 
 • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 26 vakantiedagen, 13 ATV dagen, vaste eindejaarsuitkering + variabele bonus, goed pensioen, ruim opleidingsbudget. 

Hoe nu verder?

 • Jouw sollicitatie voorzien van een frisse motivatie en een up-to-date cv ontvangen we graag zo spoedig mogelijk. 
 • Wij maken snel daarna een CV selectie gevolgd door een eerste gesprek bij SchaalX.
 • De gesprekken bij Bouwinvest vinden daarna  plaats en afronding van de procedure wordt beoogd voor 1 oktober. 

  Er zal een Pre-employment screening worden uitgevoerd voor datum indiensttreding.

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Erik de Vogel

Managing consultant SchaalX public

E-mail Erik de Vogel Bel Erik de Vogel

Je wilt Senior marketingspecialist worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Campagne Marketeer B2B

 • Delft
 • Interim en detachering
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Wil jij als interim Campagne Marketeer goede account based marketing campagnes realiseren om awareness, engagement en lead generatie te realiseren, reageer dan direct!

Reageer voor 27 mei 2024

Digital Project Manager – CMS & Web Development

 • Almere
 • Vaste functie
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Voor onze opdrachtgever Yakult Europe, zoeken we een digital project manager – CMS & Web Development die de Europese werkmaatschappijen ondersteunt met het gebruik van hun WordPress website en op centraal niveau de site verder ontwikkelt i.s.m. een development bureau.

Reageer voor 31 mei 2024

Trainee Digital Marketing (2-jarig traineeship)

 • Traineeships Young Professionals

Ben jij een ambitieuze marketeer die onlangs is afgestudeerd? Daag jij jezelf graag uit en wil jij direct impact maken bij onze opdrachtgevers? Dan is een start als SchaalX digital marketeer iets voor jou! Je gaat direct impact maken bij toonaangevende opdrachtgevers én volgt het digital marketing traineeship van SchaalX.

Reageer voor 29 september 2024