Als consultants publiek domein bij SchaalX spreken wij veel interim communicatie- en marketing professionals met ervaring binnen Rijksoverheid. En eigenlijk allemaal geven ze aan hier graag te willen blijven werken. Daarnaast spreken we ook steeds meer communicatie- en marketing professionals met ervaring binnen de profit branche die graag de overstap naar Rijksoverheid willen maken. Vaak is hun reden dat ze iets aan de maatschappij bij willen dragen. Maar waarom dan bij Rijksoverheid? Wat maakt werken bij Rijksoverheid zo aantrekkelijk?

1. Maatschappelijke toegevoegde waarde 

Mensen die voor Rijksoverheid werken zullen dit beamen: de opdrachten gaan echt ergens over. Je vormt namelijk de maatschappij en jouw werk doet er daadwerkelijk toe. Bovendien verveelt het nooit, want alle onderwerpen waar je mee bezig bent zijn altijd actueel. Daarnaast houd je je bezig met thema’s waar iedere Nederlander dag in dag uit mee te maken heeft, maar waar je eigenlijk geen seconde bij stilstaat. En waar je al helemaal geen idee van hebt, is wat er achter de schermen allemaal gebeurt om dit mogelijk te maken. Je bent letterlijk bezig om Nederland beter te maken en dat maakt het zo’n gewilde werkgever.

2. Specialistische kennis toepassen 

Een ander groot voordeel van Rijksoverheid als opdrachtgever is dat hier veel externen worden ingehuurd voor hun eigen specialisme. Enerzijds betekent dit dat je ruime keuze hebt uit de vele opdrachten die beschikbaar komen. Anderzijds kun je bij elke opdracht enorm veel van elkaar leren, omdat kennis en kunde echt samenkomen. En niet onbelangrijk: je wordt daardoor zelf ook gezien als specialist.

3. Langere doorlooptijd en hogere tarieven 

Als je dan eenmaal bij Rijksoverheid aan de slag gaat, is een groot voordeel dat de doorlooptijd van opdrachten vaak een stuk langer is dan in de profit sector. Dit komt doordat opdrachten vaak jarenlange projecten zijn. Bovendien zijn bij sommige functies de tarieven ook iets hoger dan in de profit sector, ook niet verkeerd toch?

4. Buzz in Den Haag 

Een iets minder inhoudelijke reden, maar niet minder belangrijk: de buzz die in Den Haag hangt is heel fijn. De terrasjes op het Plein, de stroom mensen die voorbijtrekt, de imposante gebouwen waarin de ministeries gevestigd zijn en op elke hoek wel een koffietentje waar je de lekkerste koffie en broodjes kunt halen. Het is een heerlijk stukje Den Haag waar het goed toeven is én ideaal voor je zakelijke lunch- of koffieafspraken.

Werken bij Rijksoverheid: 4 redenen waarom dat zo leuk is