Tess van Olst is al vanaf het begin van haar carrière verbonden aan SchaalX. Ze startte als medewerker binnen het team van SchaalX, waarna zij na een kleine 2 jaar haar eerste freelance opdracht begon bij Ahold Delhaize. De afgelopen 7 jaar heeft ze via SchaalX bij verschillende opdrachtgevers gewerkt aan uiteenlopende interim-opdrachten . Omdat SchaalX en Tess al zo lang met elkaar werken, zetten wij Tess deze maand in de schijnwerpers.

Waar ik startte als vast teamlid van SchaalX, ben ik inmiddels al heel wat jaren actief als freelancer. Op dit moment ben ik werkzaam als omgevingsmanager communicatie bij Enexis. Hierbij ben ik het schakelpunt tussen verschillende stakeholders. Ik ben voornamelijk betrokken bij grote en ingrijpende projecten in het zuiden van het land en de uitdagingen die we er hebben om het energienet toekomstbestendig te maken. Het startpunt is het maken van een strategisch plan met het doel de betrokken doelgroepen zo goed mogelijk te informeren over wat er wanneer en waarom gaat gebeuren, samen met de betrokken stakeholders. Vooral bij ingrijpende projecten merk je dat er veel onzekerheden leven in de omgeving. Maar ook vragen, waardevolle input en onvrede. Door hier vooraf een gedegen plan op te maken en de menselijke maat in gedachten te houden kun je inzetten op dialoog. Die menselijke, psychologische kant van communicatie vind ik erg interessant. Een mooie brug: deze menselijke kant merk ik ook binnen SchaalX, daarmee zijn ze uniek. 

‘’Bij SchaalX snappen ze wat ik zoek.’’

Bij SchaalX snappen ze wat ik zoek, omdat ze de dialoog aangaan. Ik verbind graag mensen en ben elke keer op zoek naar een nieuwe uitdaging. SchaalX is een betrokken organisatie en heeft daardoor interessante vacatures die goed uitgediept zijn. Ik hou van ‘echtheid’ zonder teveel opsmuk. Zowel privé als zakelijk. Van een-op-eencontact en korte lijnen. Dat hebben SchaalX en ik gemeen.

In de afgelopen jaren heb ik via SchaalX binnen verschillende organisaties aan uiteenlopende interim-opdrachten gewerkt. Wat ik bijzonder vind aan mijn werk is de afwisseling en de mogelijkheid om verschillende organisaties in korte tijd van binnenuit te leren kennen. Als freelancer biedt het mij de unieke kans om met een onbevangen blik naar organisaties en hun uitdagingen te kijken. Door mijn werk als interimmer heb ik een soort helikopter perspectief wat altijd aanstaat. En dat is denk ik heel waardevol, voor mij en voor de organisaties waarvoor ik werkzaam ben.

‘’Zeven jaar geleden begon ik mijn avontuur bij SchaalX’’

Zeven jaar geleden begon mijn avontuur bij SchaalX, net voor het moment dat de organisatie een verhuizing begon naar een nieuw kantoor. Naast de fysieke verhuizing werd ook de hele merkstijl van SchaalX aangepast, ik had het geluk om hieraan mee te mogen werken. Het was een hectische, maar opwindende tijd waarin ik direct de dynamiek en de veerkracht van de organisatie leerde kennen. Dit heeft in mij het vuurtje aangewakkerd om op projectbasis te werken. Wat ik sindsdien zo leuk vind aan werken bij en met SchaalX, is hoe het bedrijf continu groeit en zich steeds aanpast aan de nieuwste ontwikkelingen. Het is inspirerend om op een bepaalde manier onderdeel te zijn van een organisatie die altijd in beweging is en vooruit blijft kijken. Wat mij betreft blijven we dit voorlopig doen!

 

Over de auteur

Merel is één van onze young professionals!

Merel