Ewa Skotnicki is op verschillende manieren betrokken geweest bij SchaalX. Naast haar interne rol heeft ze ervaring met de freelance- en opdrachtgeverskant. Daarom zetten wij Ewa in de schijnwerpers.

Van 2007 tot en met 2010 heb ik bij SchaalX gewerkt als Recruitment Consultant. Zo hield ik mij bezig met de werving en selectie van kandidaten en opdrachtgevers. Werken bij SchaalX heeft mij enorm gevormd en beïnvloed op een positieve manier. Zo heeft het mij veel geleerd over de marketing- en communicatiemarkt. Eigenlijk was ik bij SchaalX bijna een soort journalist; ik kon verschillende functies inzien, en ook écht begrijpen wat die functies inhielden. Ik kon als het ware bij veel bedrijven een kijkje in de keuken nemen.

‘’Na mijn tijd bij SchaalX durfde ik echt leiding te nemen.’’

Dit was voor mij een enorme stap omhoog. Door SchaalX heb ik deze stap kunnen zetten. Ik sprak veel managers en ontdekten wat hun werkzaamheden inhielden. Ik dacht: dat moet ik toch ook kunnen? Dit was eigenlijk een steuntje in de rug om ook een leidinggevende rol te pakken.

Daarnaast heb ik bij SchaalX geleerd om mensen op een eerlijke manier te interviewen in het selectieproces, door echt een goede check te doen op competenties. Tijdens mijn carrière als leidinggevende heb ik hier veel profijt van gehad. Zo durf ik nu wel te zeggen dat ik succesvol ben geworden in het selecteren van de juiste kandidaten.

SchaalX heb ik zien groeien, maar ook zien krimpen door een recessie. In 2009 moesten we noodgedwongen afscheid nemen van een aantal collega’s. Dat was een zware emotionele klap. Gelukkig heb ik vooral positieve herinneringen aan SchaalX overgehouden. Bij mijn leukste herinneringen van SchaalX zijn sowieso altijd mensen betrokken, zowel mijn oud-collega’s als de kandidaten die ik heb gesproken. De reis naar Berlijn die we met het interne personeel hebben gemaakt is toch wel één van de leukste herinneringen. Dat was super leuk, en vooral om mijn collega’s op een andere manier te leren kennen. Een ander leuke herinnering waren de lunches die we iedere dag op kantoor hadden, waarbij je de ruimte had om elkaar op een andere manier te leren kennen.

‘’Er was altijd een fijne sfeer. Ik heb hele warme herinneringen aan die tijd.’’

Grappig genoeg zijn er best wat oude collega’s van mij die nog steeds bij SchaalX werken. Dat vind ik een mooi teken; al die tijd is er een soort rode draad geweest in het vaste personeel. Aan mijn tijd bij SchaalX heb ik ook een hele goede vriendschap overgehouden. Daarnaast heb ik nog steeds contact met een deel van mijn toenmalige collega’s. Met name van mijn toenmalige collega Paula Verheul heb ik ontzettend veel geleerd. Zij is echt mijn leermeester geweest in het goed interviewen van kandidaten. Wat ik nu doe? Sinds een aantal maanden werk ik als freelancer op het gebied van Marketing, Communicatie en Brand Management. Door mijn ervaring bij o.a. Triodos Bank en Fairphone, zijn mijn projecten vooral bij bedrijven en merken met een duurzaam karakter.

Over de auteur

Jouw bureau voor de beste gekwalificeerde interim professionals in marketing, communicatie en digital. Van junior t/m interim eXecutive niveau.