Zoek
Generic filters

Wat houdt het digitale communicatie traineeship publieke sector in?

Sta jij aan het begin van je carrière in communicatie en wil je werken voor organisaties in het publieke domein? In dit nieuw te starten traineeship voor young digital communicatieprofessionals leer je alle ins- en outs van digitale overheidscommunicatie. Zo lanceren we jouw communicatie carrière in het publieke domein. Wist je trouwens dat werkenden in de publieke sector gelukkiger in hun werk zijn dan werkenden in de private sector? Dit komt door de beleving dat je waardevol werk doet, er meer respect is op de werkvloer én werkgevers in het publieke domein aantrekkelijk worden gevonden.

Lees verder

Tijdens een uniek masterclassprogramma van anderhalf jaar word jij bijgespijkerd op onderwerpen als digitale toegankelijkheid, participatie & communities, publieksvoorlichting en crisiscommunicatie. Tevens is er aandacht voor digitale communicatiestrategie, schrijven voor het web, social media, data analyse en online PR en woordvoering.

Uniek traineeship van 1,5 jaar

Om de week volg je op vrijdag masterclasses over de meest actuele onderwerpen in digitale communicatie. In de anderhalf jaar van het traineeship volg je meer dan 50 masterclasses.

Verschillende opdrachten in het publieke domein

Je bent in dienst bij SchaalX. De kennis en digitale vaardigheden die je opdoet tijdens het traineeship breng je in de praktijk tijdens opdrachten bij verschillende organisaties. Zo bouw je aan werkervaring én netwerk.

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Met een programma voor persoonlijk leiderschap én coaching on the job is er naast het opdoen van digitale kennis ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Jouw eigen tribe

Elke SchaalX Digital Young Professional maakt deel uit van zijn eigen tribe; bij elkaar vind je inspiratie, back up en natuurlijk bouw je een hechte band op.

Work hard, play hard

Als je deelneemt aan ons programma moet je je voorbereiden op keihard werken. Máár, daar staan natuurlijk wel gezellige borrels, evenementen en ontspanning tegenover.

Contact

Neem contact op met Marieke van Heek voor meer informatie over het digitale communicatie traineeship publieke sector.

Solliciteer direct

Het perfecte opstapje naar het werkende leven!

Kelly, Digital Young Professional uit Tribe 6

Sfeerproeven

Onze young professionals aan
het woord

Kelly

Digital Young Marketing Professional, tribe 6

Het digital traineeship is voor mij de perfecte opstap naar het werkende leven!

Lees verder

Het digital young professionals programma is voor mij het perfecte opstapje naar het werkende leven!

Ik doe niet alleen ervaring op bij verschillende grote organisaties, maar krijg ondertussen ook nog verschillende interessante en leerzame masterclasses op het gebied van marketing.

Willemijn

Digital Young Marketing Professional, tribe 6

Naast dat ik nu veel weet over digital marketing, heb ik ook mijzelf als young professional ontdekt.

Lees verder

Naast dat ik nu veel weet over digital marketing, heb ik ook mijzelf als young professional ontdekt.

Ik heb voor het Digital Marketing Traineeship bij SchaalX gekozen, omdat ik als startende een kijkje in de keuken wilde nemen bij verschillende bedrijven. Tegelijkertijd wilde ik meer leren over digital marketing.

Ik heb veel geleerd door de inhoudelijke colleges, maar ook zeker door de mentorconstructie die het traineeship biedt. Ik vond het prettig om te sparren en hulp te krijgen bij alle veranderingen waar je als young professional tegenaan loopt. Naast dat ik nu veel weet over digital marketing, heb ik ook mijzelf als young professional ontdekt.

Emma

Digital Young Marketing Professional, tribe 7

Ik ben nu bijna halverwege mijn traineeship en heb al veel geleerd!

Lees verder

Ik ben nu bijna halverwege mijn traineeship en heb al veel geleerd!

Gedurende het traineeship ben je werkzaam bij verschillende werkgevers en heb je om de week een masterclass waarin je nieuwe dingen leert. Elke masterclass heeft een ander onderwerp, gerelateerd aan marketing, waardoor je uiteindelijk T-shaped wordt opgeleid. De nieuwe kennis kun je meteen toepassen bij je werkgever. Verder is het fijn dat je een groepje medetrainees hebt zodat je elkaar kunt helpen als dat nodig is. Bij SchaalX kun je ook altijd terecht voor vragen.

Toon alle 3 recensies

Wil je SchaalX digital communicatieprofessional
worden? Lees hier meer…

Sollicitatieprocedure

 • Checkvragen

  We stellen je eerst een paar belangrijke checkvragen om te kijken of je past op het traineeship. Hier móét je aan voldoen om mee te mogen doen aan het traineeship.

  Voldoe je aan de criteria? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie.

 • Test jouw digitaal talent

  Om jouw digital competenties te toetsen vragen we je om 3 online selectiegames te spelen. No worries, ze zijn leuk! Het zijn wel serieuze games én je krijgt ook de uitslag van de test in een rapport toegezonden.

 • CV

  Ben jij een écht digital talent die door de games heen is gekomen? Dan gaan we jouw cv en motivatie bekijken. We letten met name op jouw interesse én activiteiten tijdens en rondom je studieperiode.

 • Online kennismaking

  De volgende stap in het proces is een online kennismaking met ons! We gaan elkaar digitaal ontmoeten én vertellen jou meer over  het traineeship. Daarnaast zijn we natuurlijk benieuwd om meer te horen over jouw kennis, ervaring én motivatie.

 • Online capaciteitentest

  Je wordt uitgenodigd om een online capaciteitentest te doen. Met een afgeronde Bachelor of Master opleiding op zak verwachten we dat je glansrijk door deze selectieronde komt.

 • Selectiedag

  De laatste én leukste stap is de selectiedag. Je gaat samen met andere trainees aan de slag met een case én hebt een 1-op-1 interview met een assessor.

   

 • Aanbod

  Je ontvangt van ons een aanbod om te gaan starten als Digital Young Professional. Dit aanbod is al met je besproken tijdens onze online kennismaking zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Wij vinden het belangrijk dat je weet waarvoor je kiest!

 • Welcome to your tribe!

  Gefeliciteerd! Je komt in de nieuwe tribe van trainees die van start gaat in ons digital traineeship. Let your career begin!

Contact

Neem contact op met Marieke van Heek voor meer informatie over onze digital traineeships.

Solliciteer direct