Yes, we hebben weer een nieuwe collega! Maar deze collega ga je niet live treffen op ons kantoor. En nee, dat komt niet doordat ze enkel thuiswerkt. Onze nieuwe collega is namelijk een digitale recruiter. Wat een digitale recruiter doet en hoe dit werkt? Lees dan snel verder want we stellen Suus graag aan je voor! 

Wie is Suus precies?
Met steeds meer regelmaat kom je ze online tegen: chatbots. Ook in de HR-branche zijn inmiddels chatbots werkzaam. Zo is onze Suus ook een chatbot, oftewel een virtuele recruitment assistent. Suus is ontwikkeld door start-up Joboti en zal onderdeel gaan uitmaken van onze WhatsApp-communicatie. Op dit moment houdt onze collega Julia jou via Whatsapp of de mail op de hoogte van de nieuwste vacatures. Maar binnen enkele weken gaan we dit automatiseren. Houd dus goed je mail in de gaten, want we sturen je een bericht zodra Suus bij ons begint.

 

Wat heb jij aan Suus als freelancer?
Suus gaat jou als interimmer bijstaan bij het sollicitatieproces. Ligt er een interessante interim opdracht die goed bij jou past? Dan stuurt Suus deze opdracht direct via Whatsapp naar jou door. Je kunt heel eenvoudig via een Button in WhatsApp aangeven of je interesse hebt en/of beschikbaar bent. En als jij via WhatsApp Suus laat weten die opdracht wel interessant te vinden, dan schakelt ze direct een van onze collega’s bij. Bij SchaalX vinden we persoonlijk contact nog steeds heel erg belangrijk. Tegelijkertijd willen we ook meegroeien met de huidige technologische ontwikkelingen.

 

Waarom kiest SchaalX voor Suus?
Met behulp van Suus kunnen wij jou nog sneller op de hoogte brengen van de nieuwste vacatures. Daarnaast is Suus 24 /7 bereikbaar. Zo kan jij ook buiten de gebruikelijke kantooruren heel eenvoudig via WhatsApp informatie ontvangen en vragen stellen.

 

Een aanvulling, geen vervanging
Volgens Luuk van Neerven, CEO van Joboti, staat echter vast dat virtuele assistentes nooit de complete sollicitatie-journey kunnen afhandelen. “Het is niet de bedoeling dat virtuele assistentes mensen vervangen, maar enkel ze zo goed mogelijk ondersteunen.” Hier scharen wij ons ook achter. Of een kandidaat daadwerkelijk geschikt is en bij een onderneming past, wordt gelukkig uiteindelijk enkel en alleen door een consultant beslist.

Suus; onze digitale recruiter