Wanneer je als interim professional via SchaalX met een opdracht start, ontvang je sinds kort een pakketje van Koeckebackers om je succes te wensen. De inhoud van zo’n pakket laat zich raden, maar wist je dat er achter de lekkere koekjes ook een heel mooi verhaal zit? Juist dat verhaal was voor ons aanleiding om het initiatief van Koeckebackers te steunen.

SchaalX steunt Koeckebackers

Afstand tot de arbeidsmarkt
Koeckebackers geloven in ‘voor iedereen een kans’. Daarom bieden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek aan in combinatie met een door Koeckebackers zelf ontworpen traineeship; het ‘Volg je Hart’ programma. Marien Meurs, mede-oprichter van Koeckebackers vertelt: “Het programma bestaat uit twee componenten. Eén jaar lang komen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor 100% bij ons op de loonlijst terwijl ze werken in de bakkerij. Naast het werk volgen ze een traineeship dat zich richt op zelfbewustwording. Tijdens het traineeship maken deelnemers een uitstroomplan, we kijken samen naar hun talenten en hun wensen om zo vast te stellen waar ze na het programma aan het werk kunnen. Als het moment daar is, zetten we actief onze fanbase in om ervoor te zorgen dat deze mensen echt aan de slag kunnen bij een andere werkgever. Het uitstroompercentage is enorm, dat laat wel zien dat we hier een succesvol model te pakken hebben.”

Zelfvertrouwen en proactiviteit
Hoe het kan dat een traineeship van één jaar mensen die langdurig in de bijstand zaten weer aan het werk krijgt? Dat zit hem in het vertrouwen. Marien: “Het programma helpt mensen met simpelweg weer ‘aan de slag gaan’. De mensen waar wij mee werken hebben vaak slechte ervaringen met solliciteren en het behouden van een baan. Dat doet iets met je zelfvertrouwen. Tijdens het programma komen deze mensen weer achter het stuur van hun eigen leven te zitten en maken ze een switch richting proactiviteit. Koeckebackers bewijst dat een veilige cultuur, het bieden van perspectief én de investering middels een traineeship ervoor zorgt dat mensen zich ontwikkelen en aansluiting vinden tot de arbeidsmarkt.”

Iemand een koeckje?
Vanuit onze passie voor arbeidsbemiddeling steunen wij het sterke initiatief van Koeckebackers. Wil jij ook je bijdrage leveren aan het doel van Koeckebackers? Geef jouw vrienden, familie of collega’s dan ook een tof geschenk. Bekijk de mogelijkheden op koeckebackers.nl/shop

SchaalX steunt Koeckebackers