Ingrid Schipper is al een hele lang tijd onmisbaar bij SchaalX als managing partner en consultant. Op het gebied van marketingcommunicatie is ze van alle markten thuis. Als freelancer is er dan ook grote kans dat je Ingrid herkent!

Waarvoor kan je bij Ingrid terecht? Voor advies over de arbeidsmarkt, advies over je cv, maar vooral voor leuke nieuwe opdrachten!

Ingrid is binnen SchaalX verantwoordelijk voor het creëren van nieuwe leuke opdrachten voor de freelancers, het spreken van goede kandidaten en het begeleiden van procedures. Ook volgt ze de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt nauw, zodat ze freelancers kan meenemen in bijvoorbeeld de nieuwe wet- en regelgeving op de freelancemarkt.

Verder is ze bij SchaalX medeverantwoordelijk voor de marketing en houdt ze zich bezig met strategisch accountmanagement. Maar wie is Ingrid nou? We stellen je aan haar voor!

Hoe ziet een normale kantoordag er voor jou uit?

Eigenlijk is er nooit een normale dag. Er is altijd heel veel diversiteit. Maar een reguliere dag ziet er als volgt uit: ik spreek minimaal één nieuwe kandidaat, ik lunch met een leuke opdrachtgever of kandidaat en ik krijg een kijkje in een van de marketingkeukens bij een opdrachtgever. Verder ben ik bezig met lopende aanvragen, waar ik kandidaten voor selecteer, en heb ik interne overleggen over de voortgang van diverse projecten.

Wat is het leukste aan jouw werk?

Het liefst ben ik op een dag veel buiten de deur. Ik spreek graag live kandidaten op kantoor. Verder ben ik ook graag bij opdrachtgevers, om lekker een kijkje te kunnen nemen bij diverse organisaties. Dat vind ik het leukste wat er is.

De leukste opdrachtgevers zijn degene die openstaan voor feedback en naar je kunnen luisteren. Maar eigenlijk vind ik iedere opdrachtgever leuk, want bij iedere opdrachtgever is er een marketinguitdaging.

Waar haal jij de meeste energie uit jouw werk?

Ik haal de meeste energie uit het doorgronden van de business. Als ik een nieuwe aanvraag heb, wil ik echt begrijpen hoe de organisatie werkt, wat de kern van de uitdaging is en echt de zijde van de opdrachtgevers goed kunnen snappen. Dan kan ik ook de beste selectie van professionals maken, zodat het zowel een inhoudelijke als een cultural fit is. Daarmee kan ik de freelancers ook goed helpen; als ik de opdracht en de context van een opdracht goed begrijp, kan ik de freelancers daarmee het best voor het voetlicht brengen. Freelancers voorstellen blijft verkopen natuurlijk.

Hoe zouden andere collega’s/mensen om je heen jou omschrijven?

Enthousiast, gedreven, kritisch en direct. What you see is what you get. Ik heb geen verborgen agenda en dat kan ook niet, wat anders zou je dat aan mij zien. Ik ben een open boek. Soms te open, maar ook dat leer ik met de jaren beheersen.

Wanneer heb jij een geslaagde dag?

Als ik op pad ben geweest en een opdrachtgever echt verder heb kunnen helpen met een professional. Vooral als dit een professional is waarvan de opdrachtgever misschien eerst niet dacht dat het de juiste professional zou zijn. Dan heb ik een opdrachtgever ook weten te verrassen. Richting freelancen betekent dit dat ik ook verder kijk dan wat er op papier gevraagd wordt. Ik kan die brug zien tussen verschillende branches en sta daardoor open voor een wildcard.

In de schijnwerpers – Ingrid Schippers