Ellen is een oude bekende bij SchaalX. In 2006 was ze al in dienst als commercieel medewerker. Ze is toen een tijdje weggeweest, maar na ontwikkelingswerk in de Filipijnen en wat omzwervingen bij andere opdrachtgevers kwam ze vorig jaar weer terug bij SchaalX in de functie van recruiter! Lucky us!

Waarvoor kan je bij Ellen terecht? Voor vragen over een opdracht en het vinden van de juiste match!

Ellen is binnen SchaalX bezig met het maken van de juiste match tussen kandidaat en opdrachtgever. Ze ondersteunt de consultants zodat het wervingsproces soepel verloopt.

Ellen searcht naar goede kandidaten, zodat ze weet wie wanneer beschikbaar is. Daarnaast publiceert ze de nieuwe vacatures, houdt ze de database en projectenlijst up-to-date en bij een plaatsing verzamelt ze de benodigde informatie van de kandidaat en opdrachtgever waarmee Krisje de contracten kan opstellen.

Als freelancer kan je bij haar terecht met vragen over een opdracht. Verder is Ellen degene die je kan matchen aan de openstaande opdrachten!

 

Hoe ziet een normale kantoordag er voor jou uit?

Na een fietstocht van 11 kilometer ben ik meestal als eerste op kantoor. Ik probeer de helft van mijn werkdagen op kantoor te zijn. Dat schakelt makkelijker met het team en is bovendien veel gezelliger! Ik ga aan de slag met het bekijken van de nieuwe kandidaten die zich ingeschreven hebben. Daarna overleg ik met de consultants over de opdrachten waarbij ik ze kan ondersteunen met search, waarna ik onze database en LinkedIn afstruin naar geschikte kandidaten. Verder doe ik de administratieve taken die bij mijn rol horen. En rond 13.00 uur stap ik weer op de fiets, want ik werk elke dag alleen in de ochtend.

 

Wat is het leukste aan jouw werk?

Het leukste is het gevoel dat ontstaat als we de juiste match tussen kandidaat en opdrachtgever hebben gemaakt. Dat blijft elke keer bijzonder. Daarnaast vind ik de diversiteit aan opdrachten en opdrachtgevers erg leuk; ik leer elke dag iets nieuws. En natuurlijk het samenwerken met het geweldige team van SchaalX. Er wordt hard gewerkt in een fijne sfeer.

 

Waar haal jij de meeste energie uit jouw werk?

De collegialiteit binnen het team geeft mij energie. Daarnaast haal ik energie uit het plaatsen van kandidaten; als alles op zijn plek valt en ik een goede kandidaat heb gevonden die perfect matcht met de opdracht!

 

Hoe zouden andere collega’s/mensen om je heen jou omschrijven?

Mensen om mij heen zouden me omschrijven als behulpzaam, meedenkend, vriendelijk en vrolijk.

 

Andere collega’s over Ellen

Ellen en ik hebben allebei eerder gewerkt voor SchaalX! Ik ben haar later weer tegengekomen op het volleybalveld én heb haar toen gevraagd terug te komen bij SchaalX. Ze werkt zoals ze volleybalt: slimme speelster, doorziet het spel én weet de bal te plaatsen in de gaten.

 – Marieke

Het is fijn als je medewerkers in je team hebt die snel van begrip zijn, zelfstandig werken en tegelijkertijd teamspeler zijn. Als ik Ellen kon klonen, dan zou ik het graag doen (uiteraard met haar toestemming)!

– Rik

 

Wanneer heb jij een geslaagde dag?

Als we als team mooie resultaten behalen, als het een leuke en gezellige dag was op kantoor en als alles soepel verloopt.

In de schijnwerpers – Ellen Botter