Waarom Leonie zoveel voldoening haalt uit het freelanceschap? Door bij veel verschillende organisaties impact te maken. Leonie is inmiddels vijf jaar freelancer in online marketing en is nu via SchaalX werkzaam bij Troostwijk Auctions. Hoe ze hier impact maakt? Leonie vertelt het je.

 

Troostwijk Auctions is een veiling platform, een soort Vakantieveilingen maar dan voor ondernemers die bijvoorbeeld hun inboedel willen slijten omdat ze failliet gaan. Troostwijk Auctions verzorgt de verkoop van de inboedel, zodat ondernemers een goede opbrengst overhouden. Bij Troostwijk Auctions ben ik verantwoordelijk voor paid ads met de focus op SEA, META en ook LinkedIn. Het doel is om via paid ads potentiële ondernemers aan Troostwijk te binden. Voorafgaand voer ik een onderzoek uit om inzicht te krijgen in de ondernemer en de beste benaderingsmethoden.

Bij mijn start in september was de salesafdeling voor verkopers nog in ontwikkeling, zonder duidelijk inzicht in de return on investment (ROI). Door de implementatie van paid ads en het meten van de resultaten heb ik Troostwijk Auctions nu voorzien van helder inzicht in de ROI. Ze zien nu concreet wat hun inspanningen opleveren. Verder heb ik naast harde conversies nu ook soft conversies geïntroduceerd als strategische tussenstap om ondernemers warm te maken. Dit heeft al binnen twee weken tot positieve resultaten geleid.

Bij Troostwijk Auctions doe ik wat mij het meest voldoening geeft binnen marketing: het opzetten van een campagne en vervolgens het meten en bijsturen ervan. Met name het inzichtelijk maken van de campagneresultaten via een dashboard en deze vertalen naar ROI en potentiële leads vind ik erg leuk. Dan zie je dat een opdrachtgever tevreden is, wat mijn eigen effectiviteit nog waardevoller maakt.

Hoe ik als freelancer up-to-date blijf? Ik ben geabonneerd op verschillende online vakbladen, waaronder Frankwatching, Marketing Tribune en Hubspot. Ook volg ik bepaalde influencers en marketing guru’s op LinkedIn. Daarnaast investeer ik elk jaar in mijn kennis door het volgen van cursussen op zowel vaktechnisch als persoonlijk ontwikkelingsgebied. Onlangs heb ik bijvoorbeeld deelgenomen aan een masterclass over de juiste prompts genereren in ChatGPT, wat voor mij een nieuwe wereld opende.

 

Marceline