Met de snelheid waarmee het marketing en communicatie vakgebied zich ontwikkelt, valt er iedere maand iets nieuws te ontdekken. Je bent nooit klaar met leren. Dát heb ik inmiddels wel geleerd! Niet als je klaar bent met studeren, niet als je vijf jaar werkervaring hebt, zelfs niet als je CEO bent. Maar hoe doe je dat? Zorgen voor een omgeving waarin je tools aangereikt krijgt om te blijven groeien.

In mijn baan als SchaalX Marketing Professional zie in verschillende organisaties van binnen. En zie ik ook dat het heel verleidelijk is om je vooral te focussen op de invulling van je functie.  Voor mij is het belangrijk om verder te kijken dan de dag van vandaag. En om actief mijn kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. Door dit naast elkaar te doen, wordt het groei-effect versterkt.

Als SchaalX Marketing Professional bij SchaalX krijgt ik tijd voor ontwikkeling (één ontwikkeldag per maand) en werk ik in ieder geval één keer per maand samen met andere professionals die weer bij andere organisaties werken. Mijn ontwikkeling kan ik waanzinnig goed invullen met de online leeromgeving van SchaalX, waarin alle nodige tools zitten om mezelf uit te dagen, kennis op te zoeken en te sleutelen aan nieuwe of nog niet optimaal ontwikkelde skills.

Waarom ik op deze manier wil investeren in groei? Dat zal ik je vertellen!

1. Je weet nog niet wat je niet weet

Iedere functie is weer anders. Ieder bedrijf is weer anders. En ieder team bestaat uit andere collega’s met andere skills. Hoe mooi een functieomschrijvingen ook is, het is altijd een momentopname. Ik kan onmogelijk weten wat voor kennis en vaardigheden ik uiteindelijk écht nodig heb. Als je daar de snelle ontwikkelingen in de markt bij optelt, ben ik erg blij met de online leeromgeving die me ondersteunt wanneer ik dat nodig heb.

2. Flexibiliteit is alles!

Met de online leeromgeving doe ik snel kennis op waar dat nodig is. Voor nieuwe projecten die ik oppak, plotselinge problemen die zich voordoen of grote strategische vraagstukken die bij me neer worden gelegd. Ik ben flexibel in wat ik leer en wanneer ik dit leer, en dat werkt perfect.

3.Doen is weten

Misschien wel het fijnste aan blijven leren naast mijn werk, is dat ik het meteen kan toepassen. Kennis verdwijnt snel al je er niet direct iets mee doet. Door gericht uit te zoeken wat ik wil leren en het meteen toe te kunnen passen, blijft de kennis me veel beter bij!

Hoe je blijft groeien tijdens je werk