Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, zie je de vacatures in allerlei vormen voorbijkomen. Vaak zie je daarbij de naam van de opdrachtgever of organisatie staan, maar ook zal je vast vaak de naam van een werving- en selectiebureau voorbij zien komen. In deze vacatures wordt soms wel, maar soms ook geen naam van de opdrachtgever genoemd. Als de vacature bij een werving- en selectiebureau uitstaat, is het altijd voordelig voor jou om via het bureau te solliciteren. Waarom? Dat leg ik je graag uit!

solliciteren via een bureau

1. What you see is what you get!
Wij geven je altijd een realistische indruk van de organisatie waar je gaat solliciteren, omdat wij eerst zelf persoonlijk kennismaken met HR en/of de manager van het team. Op deze manier ervaren we zelf hoe de sfeer is en hoe jouw toekomstige collega’s zijn. Eerlijk is eerlijk: wanneer een organisatie een vacature uitzet, wordt vaak de functieomschrijving en cultuur zo mooi mogelijk omschreven. Wij schrijven de vacature op basis van de indruk die wij krijgen van onze gesprekken en de wensen van de organisatie en daarin zullen we altijd eerlijk zijn. Alleen dan weten we met welke kandidaat een goede match kan worden gemaakt.

2. Met 1-0 voorsprong naar je sollicitatiegesprek
Voordat je bij een opdrachtgever aan tafel komt, heb je eerst een persoonlijke kennismaking met een van onze consultants. In dit gesprek tasten we af of jij qua persoonlijkheid, qua motivatie en qua inhoud van de functie past bij de organisatie. Als dat het geval is, stellen wij jou voor aan de opdrachtgever en zijn wij jouw ambassadeur. Zodra je bij de opdrachtgever op gesprek wordt uitgenodigd, zullen we ook dit gesprek nog met jou voorbereiden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en jij jezelf zo goed mogelijk kunt presenteren.

3. Je hebt een goede sparringpartner
Tot slot is de consultant jouw sparringpartner. Voordat je je gesprek in gaat kun je al jouw vragen stellen, je kunt alvast een beetje proeven hoe de sfeer is en hoe de mensen zijn met wie je aan tafel komt te zitten. Als je bepaalde twijfels hebt over een vacature of een functie, kun je die altijd bespreken, zonder dat die signalen bij de opdrachtgever terechtkomen. Verder adviseren we jou ook, als daar vraag naar is, over een reëel salaris en blijven we zelfs na plaatsing voor jou een sparringpartner: zowel inhoudelijk in je functie als op team- en organisatieniveau.

Over anonieme vacatures 
We begrijpen het volkomen dat jij gewoon wilt weten om welke organisatie het gaat als je een leuke vacature voorbij ziet komen. De reden dat vacatures soms anoniem worden uitgezet, is omdat een opdrachtgever intern nog niet kan mededelen dat een bepaalde persoon vervangen gaat worden. In dat geval wil de opdrachtgever wel alvast de procedure opstarten, zonder dat intern onrust ontstaat. Ook kan het voorkomen dat meerdere bureaus voor een opdrachtgever werken en daarom op anonieme basis op zoek gaan naar de juiste kandidaat. Wat de reden ook is, solliciteren via een bureau, zoals SchaalX, biedt jou dus écht voordelen.

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan in marketing, communicatie of digital? Bekijk dan onze actuele vacatures!

 

De voordelen van solliciteren via een bureau