Senior Communicatieadviseur

Solliciteer direct

Wil jij meewerken aan een dynamische reorganisatie in de culturele en economische sector? Help het EZC uit de brand en reageer snel!

Samenvatting

Als Senior Communicatieprofessional bij Economische Zaken en Cultuur (EZC) ben je een cruciale schakel in het reorganisatie- en verandertraject binnen onze organisatie. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen en uitvoeren van een effectieve communicatiestrategie, waarbij je zelfstandig on- en offline communicatiemiddelen vervaardigt en de communicatie-aanpak voor zowel de reorganisatie als het verandertraject bij EZC uitvoert. In deze rol werk je nauw samen met het kernteam van de reorganisatie en verschillende afdelingen, waardoor je een sleutelpositie inneemt in het stroomlijnen en begeleiden van onze communicatieprocessen. Voor deze functie zijn sterke communicatieve vaardigheden, ervaring in complexe verandertrajecten, en het vermogen om effectief samen te werken met diverse interne teams essentieel.

Waar kom je te werken?

In deze rol word je onderdeel van het communicatieteam van EZC, een directie die zich kenmerkt door ondernemende ambtenaren en een focus op duurzame, innovatieve groei in de Metropool Regio Amsterdam. De directie werkt aan strategische opgaven gericht op economische versterking en een sterke cultuursector, met een brede kijk op welvaart. Momenteel bevindt de directie zich in een reorganisatieproces om efficiënter te opereren rondom deze opgaven.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt en voert zelfstandig on- en offline communicatiemiddelen uit.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de communicatie-aanpak tijdens de reorganisatie.
 • Je stelt een communicatie-aanpak op voor het verandertraject en voert deze uit.
 • Je werkt nauw samen met het kernteam van de reorganisatie en begeleidt het gehele communicatietraject, van advies en uitvoering tot oplevering en inzet.

Wat neem je mee?

– Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding
– Je hebt ervaring in communicatie binnen complexe verander- of reorganisatietrajecten.
– Je bent sterk in zowel on- als offline communicatie, inclusief het vervaardigen van communicatiemiddelen.
– Je beschikt over uitstekende samenwerkingsvaardigheden, met name binnen een kernteam van een reorganisatie.
 

Wat bieden we jou?

 • Deze interim opdracht is voor 20 uur per week.
 • Standplaats: Amsterdam.
 • Gewenste startdatum: 1-2-2024.
 • Verwachte einddatum: 1-1-2025.
 • Deze opdracht kan op freelance basis worden uitgevoerd. 
 • 'In between jobs' kandidaten kunnen wij op basis van projectdetachering bemiddelen; je komt voor de duur van de opdracht in dienst bij SchaalX en ontvangt een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden, waaronder een pensioen- en reiskostenregeling. Daarnaast kun je kosteloos gebruik maken van diverse masterclasses die wij vanuit onze eigen opleidingsprogramma's aanbieden, uitgevoerd door experts in het vak. 

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Solliciteer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval uiterlijk woensdag 10 januari om 10:00 uur via de button op deze pagina met een recent cv met jouw relevante werkervaring en met een frisse scherpe motivatie. 

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Senior Communicatieadviseur worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.