Zoek
Generic filters

Communicatieadviseur duurzaamheid

Ineke Journee

Senior consultant SchaalX Public

E-mail Ineke Journee Bel Ineke Journee
Solliciteer direct

Ben jij binnenkort als communicatieprofessional beschikbaar voor zo'n 16 uur in de week?  En zijn de onderwerpen duurzaamheid en natuur waar je warm voor loopt? Reageer dan op deze interim opdracht bij de gemeente Dordrecht.

Samenvatting

Voor duurzaamheidscentrum Weizigt (onderdeel van de gemeente Dordrecht), zijn wij op zoek naar een ervaren communicatieprofessional.

Het gaat om een uiteenlopend pakket aan werkzaamheden.  Op het terrein van Weizigt met onder meer een stadsboerderij en een tuin, ontvangen zij bezoekers en klassen van scholen die gebruik maken van de educatieve aanbod voor natuur/ en milieueducatie. Daarnaast organiseren zij diverse evenementen en activiteiten en zijn zij actief in de stad met projecten die zijn gericht op inwoners.  Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het vergroenen van tuinen en afvalinzameling.

 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op locatie van het duurzaamheidscentrum Weizigt te Dordrecht.

Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt ruim twee hectare uniek natuurterrein met mooie faciliteiten: een duurzame stadsboerderij, het koetshuis, tuinen, een klimaatkas, het aquarama en een bijenstal. Naast de kinderboerderij is direct bij de uitgang naar het Weizigtpark een grote speeltuin aanwezig waar kinderen lekker kunnen spelen.

Weizigt stimuleert het duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. Ze bieden mogelijkheden voor inwoners en scholen om te ontdekken, leren en recreëren. Bedrijven en andere organisaties kunnen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt bijeenkomsten organiseren, elkaar ontmoeten en kennis opdoen.

 

Wat ga je doen?

De communicatiewerkzaamheden zijn divers. Hierbij kun je denken aan:

–       Opstellen en publiceren van persberichten

·       Bijhouden van social media (van Weizigt)

·       Meedenken over communicatie vanuit Weizigt in de toekomst (onderdeel nieuw meerjarenplan)

·       Samen met collega aan de slag met de terreincommunicatie: Wat willen we onze bezoekersbieden en hoe vertellen we dat?

·       In overleg met coördinator publieksactiviteiten uitnodigen pers bij activiteiten en evenementen.

 

Wat neem je mee?

Een afgerond hbo-opleiding, bij voorkeur richting communicatie.

Je bent schriftelijk sterk(minimaal b1-niveau).

Je hebt ervaring met zowel online als offline communicatie.

Je hebt visie op communicatie.

Je hebt enige ervaring met de pers.

Je hebt ervaring met tactisch en operationele werkzaamheden op het gebied van communicatie.

Je hebt ervaring met bewoners- en doelgroepencommunicatie.

Je bent een energieke persoonlijkheid, je bent een zelfstarter, een teamspeler en je kunt uitstekend zelfstandig werken. 

Wat bieden we jou?

We bieden je deze tijdelijke opdracht voor de periode:

– 1 oktober tot 1 april 2023

– 16 uur in de week op locatie in Dordrecht

– deze opdracht kan zowel op detacheringsbasis als op zzp-basis worden uitgevoerd

-'In between jobs' kandidaten kunnen wij op basis van detachering bemiddelen; je komt dan voor de duur van dit project in dienst bij SchaalX en je ontvangt een marktconform salaris. 

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór donderdag 22 september 09:00 uur via de button op deze pagina met een recent cv en relevante werkervaring. Zorg ook dat je een duidelijke motivatie meestuurt aangezien dit onderdeel is van het selectieproces.

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Communicatieadviseur duurzaamheid worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Digitaal Communicatie Traineeship

 • Traineeships Young Professionals
 • Vanaf 1 jaar werkervaring

Ben jij een ambitieuzestartende communicatieprofessional met een enorme passie voor online communicatie? En wil jij ontdekken welk bedrijf écht bij je past? Dan is het digitale communicatie traineeship van SchaalX iets voor jou!

Ontdek in 2 jaar welk bedrijf bij jou past door te werken bij de tofste organisaties en ontwikkel jezelf tegelijkertijd in persoonlijke leiderschap én specifieke skills tijdens 45 masterclasses.

Startdatum traineeship: 3 maart 2023

Reageer voor 03 maart 2023