Het regent nieuwe collega’s bij SchaalX. In mei is ook Moaiz Ahmadzai begonnen als consultant in team Public. En dan terwijl hij zijn loopbaan ooit begon als laborant. Wil jij weten hoe hij van laborant, consultant werd bij SchaalX?

Waarvoor kan je als freelancer bij Moaiz terecht? Voor een goed gesprek waarin hij jou graag helpt aan een uitdagende opdracht! Als consultant is Moaiz onmisbaar binnen team public. Maar wie is Moaiz nou écht? We stellen hem aan je voor!

”Als freelancer kan je bij mij terecht voor een uitdagende opdracht binnen het publieke domein. Zelf ben ik voor Team Public gaan werken omdat ik veel waarde hecht aan menselijke connecties. Ik vindt het leuk om te begrijpen wat mensen drijft en hoe ik een positieve invloed kan hebben. Bij Team Public werk ik samen met organisaties die deze visie delen. Deel jij deze visie als freelancer ook? Dan is een baan binnen het publieke domein echt wat voor jou. Het draait immers niet alleen om het geld maar ook om de impact die organisaties hebben op het leven van anderen en hoe ze hen kunnen ondersteunen.”

Hoe ziet een normale kantoordag er voor jou uit?

”Ik begin altijd mijn dag met een glas water – niet alleen om gehydrateerd te blijven, maar ook als een herinnering om goed voor mezelf te zorgen, ongeacht hoe hectisch het wordt. Nadat ik mijn laptop heb opgestart en mijn agenda en mailbox heb gecheckt, volgt een gevarieerde dag vol verschillende taken. Soms gaat mijn aandacht volledig naar het opstellen van voorstellen die de deur uit moeten. Andere keren grijp ik de kans aan om bedrijven persoonlijk te ontmoeten, iets wat ik tijdens bijvoorbeeld de pauze doe wanneer ik een broodje haal en meteen een korte wandeling maak.

Onlangs vergezelde ik Erik tijdens een bedrijfsbezoek, waar we verschillende aandachtspunten hebben. In het gesprek met de contactpersoon achterhalen we waar ze hulp bij nodig hebben en hoe we de organisatie kunnen ondersteunen, of het nu gaat om freelance-assistentie op korte termijn of een toekomstige vraag. Tijdens het bezoek nemen we ook de omgeving goed in ons op – de sfeer in het bedrijf, de activiteit van medewerkers en hun kledingkeuze. Met deze verzamelde informatie kunnen we freelancers zo goed mogelijk informeren en voorbereiden op hun opdracht.”

Wat is het leukste aan jouw werk?

”Het leukste aan mijn werk zelf vind ik om met mensen in gesprek te zijn. In hun schoenen te kunnen stappen en te begrijpen wat hen beweegt en waar ze behoefte aan hebben. Het komt vooral neer op goed luisteren naar de interimmer. Kijken naar wat voor opdrachten zij zoeken en kijken of wij die match voor hen kunnen bieden. Om hen vervolgens te helpen naar een mooie volgende opdracht waar ze hun werkgeluk uithalen.

Het leukste bij SchaalX vind ik de gezelligheid op kantoor en het goede gevoel. Bij vorige werkgevers ging ik niet met zo veel plezier naar werk als nu. Het bijzondere vind ik dat ik met iedereen in de organisatie op dezelfde manier overweg kan. Of ik nu praat met een senior partner of met iemand die net met zijn carrière gestart is. Ik denk dat dat komt doordat de organisatie een hele jonge geest heeft, maar tegelijkertijd op een hele sterke fundering staat.” 

Wat is het leukste aan je werk?

”Een plaatsing! Dat geeft mij een kick. Ik ben echt resultaatgericht, want het leukste vind ik het om onze freelancer aan een nieuwe opdracht te helpen!”

Waar haal jij de meeste energie uit in je werk?

“De meeste energie haal ik uit de contacten die ik leg. Of dat nou collega’s zijn of nieuwe mensen. Mensen leren kennen en erachter komen waar hun behoeftes liggen. Daar haal ik echt mijn energie uit.”

Hoe zouden andere collega’s/ mensen om je heen jou omschrijven?

”Voor deze vraag heb ik even rond gevraagd en wat ik te horen krijg is dat ik snel dingen begrijp en mijzelf makkelijk aanpas aan de werkomgeving. Ik zie welke werkzaamheden er nodig zijn en pak deze snel op. Daarnaast wordt ik behulpzaam genoemd omdat ik graag andere vooruit wil helpen.”

Wanneer heb jij een geslaagde dag?

”Hoewel ik heel resultaatgericht ben, laat ik een geslaagde dag daar niet van afhangen. Als ik weer een stap dichterbij een goed resultaat ben gekomen, dan ben ik blij met de dag.”

 

In de schijnwerpers – Moaiz Ahmadzai