Hubert Hoeve is een van de nieuwste aanwinsten van SchaalX. Hij is afgestudeerd in de elektrotechniek, maar besloot toch een ander carrière pad te bewandelen. Na een zoektocht naar de juiste functie én bedrijf is hij in maart 2023 als recruiter SchaalX komen versterken. Inmiddels is Hubert al een paar maanden aan de slag en heeft hij zijn draai binnen team public helemaal gevonden.

Waarvoor kan je als freelancer bij Hubert terecht? Voor een goed gesprek waarin hij jou graag helpt aan een opdracht die leidt naar werkgeluk! Als recruiter is Hubert onmisbaar binnen team public. Maar wie is Hubert nou écht? We stellen hem aan je voor!

”Als recruiter voor team public zorg ik voor de juiste match tussen jou en de opdrachtgever. Dat doe ik door te zoeken naar beschikbare freelancers die de juiste vaardigheden en/of competenties bezitten voor de opdracht. Het vertrekpunt voor de match is altijd ons eigen CRM-systeem. Voor jou als freelancer is het belangrijk om in ons CRM-systeem te staan. Hier sta je in als je al een keer eerder een opdracht voor ons gedaan hebt, maar ook als je je CV via de website hebt ingestuurd. Mocht hier geen passende match uitkomen dan gaat de zoektocht verder op LinkedIn. Dan is het belangrijk dat jouw profiel up-to-date en duidelijk is. Zorg dat je concreet je vaardigheden en competenties benoemd en je werkervaring aangeeft. Hier is het niet alleen belangrijk om te laten zien waar je een opdracht hebt gedaan, maar ook op welk niveau. Geef aan of het op strategisch- of uitvoerend niveau is en laat duidelijk zien om welke tak van communicatie het gaat. Hierdoor kom je sneller naar voren in de zoektocht en kan ik de juiste match maken voor jou én onze opdrachtgever.”

 

Hoe ziet een normale kantoordag er voor jou uit?

”Een normale kantoordag is gevuld met verschillende werkzaamheden. Mijn hoofdtaak is dat ik bezig ben met het vinden van geschikte kandidaten voor onze interim opdrachten. Ook help ik de consultants met het opstellen van vacatures. Verder ben ik een deel van mijn dag bezig met een stuk netwerkuitbreiding of netwerk onderhoudt. Dat houdt in het kort in dat ik nieuwe kandidaten aan ons netwerk toevoeg en bij oude kandidaten pols of ze nog beschikbaar zijn. Deze nieuwe kandidaten zoek ik met name via LinkedIn. Hier filter ik op communicatieprofessionals die freelancen en ervaring hebben bij overheden, gemeentes of andere maatschappelijke organisaties. In deze zoektocht is het uitermate belangrijk dat profielen van freelancers volledig kloppen en al hun werkervaring duidelijk is aangegeven. Dit maakt het verschil of zij naar voren komen in mijn zoektocht of niet. Als ik interessante kandidaten gevonden heb benader ik hen met de vraag of zij openstaan voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek check ik of wij nu of in de toekomst iets voor elkaar kunnen betekenen.”

 

Wat is het leukste aan jouw werk?

”Het leukste aan mijn werk zelf vind ik om met mensen in gesprek te zijn. In hun schoenen te kunnen stappen en te begrijpen wat hen beweegt en waar ze behoefte aan hebben. Het komt vooral neer op goed luisteren naar de interimmer. Kijken naar wat voor opdrachten zij zoeken en kijken of wij die match voor hen kunnen bieden. Om hen vervolgens te helpen naar een mooie volgende opdracht waar ze hun werkgeluk uithalen.

Het leukste bij SchaalX vind ik de gezelligheid op kantoor en het goede gevoel. Bij vorige werkgevers ging ik niet met zo veel plezier naar werk als nu. Het bijzondere vind ik dat ik met iedereen in de organisatie op dezelfde manier overweg kan. Of ik nu praat met een senior partner of met iemand die net met zijn carrière gestart is. Ik denk dat dat komt doordat de organisatie een hele jonge geest heeft, maar tegelijkertijd op een hele sterke fundering staat.” 

 

Waar haal jij de meeste energie uit in je werk?

”Ik haal de meeste energie uit mijn collega’s en het contact met freelancers. Daarnaast krijg ik ook energie uit een bepaalde manier van orde scheppen of vernieuwing aanbrengen. Als ik zie dat er makkelijk vernieuwing of verbetering gemaakt kan worden. Dan maak ik graag korte slagen om daar grote resultaten mee te behalen.”

 

Hoe zouden andere collega’s/ mensen om je heen jou omschrijven?

”Andere collega’s omschrijven mij als een vrolijke en grappige collega die adrem is en gezellig is om mee te werken op kantoor.”

 

Wanneer heb jij een geslaagde dag?

”Een geslaagde dag is een dag met veel afwisseling. Bijvoorbeeld een waar ik het eerste deel van de dag veel kandidaten spreek en overleggen heb. Het tweede deel van de dag ben ik dan graag bezig met werk waar je snel resultaten in kan boeken. Een succesvolle dag is een dag waar ik het gevoel heb dat ik echt veel gedaan heb én dat de consultant met mijn hulp nieuwe matches kan maken.”

 

In de schijnwerpers – Hubert Hoeve