Sinds november 2015 is Erik de Vogel onmisbaar als consultant binnen SchaalX. Inmiddels is hij al ruim 8 jaar in dienst en bekleedt hij de rol van Managing consultant SchaalX public. Waarvoor kan je als freelancer bij Erik terecht? Voor een goed gesprek over een carrière vraagstuk, uitdagende opdrachten op het gebied van public, maar ook voor wat chitchat.

In zijn rol heeft Erik verschillende petten op. Hij is verantwoordelijk voor team public waar hij zijn teamleden en de business public aanstuurt. Daarnaast heeft hij ook verschillende eigen klanten, met name grote accounts. Voor deze klanten is hij hoog over verantwoordelijk, maar pakt hij ook opdrachten op en bemiddelt hij. Tot slot is hij ook onderdeel van het kernteam van SchaalX. Maar wie is Erik nou écht? We stellen hem aan je voor!

 

Hoe ziet een normale kantoordag er voor jou uit?
Een normale kantoordag is niet gemakkelijk te omschrijven. Mijn werkdagen zijn heel uitdagend en afwisselend. Dus ik heb niet een vaste routine in mijn dagen. Wel hebben we twee vaste overlegmomenten; op maandag hebben wij altijd een stand-up met het hele kantoorteam. Daarnaast hebben wij op woensdag een vaste kantoordag met het team public. De dag starten we met een stand-up om te kijken wat er op dagelijkse basis speelt. We hebben bijvoorbeeld altijd meerdere aanvragen lopen. We bespreken dan wie wat oppakt, maar bespreken ook dingen die voor de middellange – en lange termijn belangrijk zijn om op te pakken.

Verder schakel ik met klanten en spreek ik veel kandidaten. Dat zit ook altijd ergens in mijn dag ingebouwd. Hetzij telefonisch om iemand te vragen of ze beschikbaar zijn voor een project. Hetzij een van de young professionals of interim professionals te bellen om te vragen hoe het loopt of hoe het met hen gaat. Tot slot zit er ook altijd een moment in mijn dag om even een-op-een af te stemmen met mijn teamgenoten of collega’s van SchaalX. Kortom, niet veel routine, maar er zitten wel heel veel activiteiten in een dag. En precies dat maakt het voor mij ook leuk.

 

Wat is het leukste aan jouw werk?
Ik vind het heel erg leuk om veel afwisseling te hebben in mijn werk en met de klant bezig te zijn. Het allerleukste is dat je kunt investeren in relaties. Het is fijn om met een klant in gesprek te zijn waar chitchat en andere dingen die een relatie vormen centraal staan. Waar aan het einde van het gesprek nog even wordt stilgestaan bij het doel van het gesprek. “Oh ja wat was het ook alweer? Jij had mij gebeld omdat je nog iemand nodig had. Laten we daar nog even induiken. Geef mij kort een goede brief dan gaan wij aan de slag”. Dat is tof om relaties te kunnen combineren rondom je business. Relaties als vertrekpunt gebruiken in je business. Ik vind het, het allerleukst om op die manier bezig te zijn.

Het andere aspect waar ik van kan genieten is een team aansturen. Ik heb nu Moaiz en Hubert nieuw aangenomen. Jonge gasten die heel gretig zijn, veel willen en moeten leren. Het is leuk om ze te begeleiden en te zorgen dat ze snel hun rol gaan vinden. Ook hen laten ontdekken waar ze goed in zijn en waar ze in het team goed op hun plek zitten. Daarmee kunnen wij als team ook groeien en succesvol zijn. Dat is tegelijkertijd ook heel mooi.

 

Waar haal jij de meeste energie uit in je werk?
Ik haal de meeste energie uit het schakelen met klanten. Het leukste vind ik om bij die klanten te zijn. Om daar rond te lopen waar de vraag ligt. Om direct met mensen bezig te zijn. Dat vind ik een van de leukste onderdelen van dit vak. Daar zit echt mijn energie.

 

Hoe zouden andere collega’s/ mensen om je heen jou omschrijven?
Andere collega’s omschrijven mij als een vrolijke, energieke en inhoudelijke sterke consultant met gevoel voor humor die altijd in is voor een gezellig praatje.

 

Wanneer heb jij een geslaagde dag?
Als dingen op een bepaalde manier gewoon samenkomen. Dat kunnen verschillende dingen zijn. Een plaatsing is heel erg leuk en concreet. Als je het lukt dat één van onze trainees mag instromen bij een klant op een tof project. Als dat allemaal samenkomt, de deal beklonken is en de startdatum bekend. Dat geeft mij altijd een goed gevoel en is het wezen van wat wij doen. Namelijk die klant en juiste kandidaat bij elkaar brengen. Zodat dat die match daar is. Concreet dat resultaat geeft altijd een goed gevoel.

In de schijnwerpers – Erik de Vogel