Het regent nieuwe collega’s bij SchaalX. In mei is Brandon Syla begonnen als consultant in team Profit. Hij zorgt voor de perfecte match tussen kandidaat, opdracht en opdrachtgever. Brandon vertelt je graag waarom zijn baan zo leuk is.  

‘’Elke dag op kantoor is anders. Ik kijk iedere dag welke zaken prioriteit hebben. Op basis daarvan ga ik aan de slag. Vaak zit er geen logische volgorde in mijn werk. Ik kijk wat er loopt en wat ik kan oppakken. De afwisseling maakt het leuk.

Mijn dag is geslaagd als ik alle prioriteiten heb afgerond. Als een opdrachtgever bij mij komt met een opdracht, en ik de vacature online zet en geschikte kandidaten spreek, allemaal op één dag, dan is dat een geslaagde dag. Dit lukt natuurlijk niet altijd. In principe spreek ik met de opdrachtgever een tijdstip af wanneer ik kandidaten voorstel. Ik probeer natuurlijk zo snel mogelijk goede kandidaten voor te stellen.

Het netwerk van SchaalX helpt mij hierbij. Ik stel altijd eerst kandidaten voor uit dit netwerk. Dit zijn bijvoorbeeld de freelancers of de young professionals. Deze kandidaten kennen wij goed, daardoor weten we zeker dat de opdracht goed uitgevoerd wordt. Plan B is het zoeken naar kandidaten buiten het netwerk van SchaalX. Dit doe ik door een vacature uit te zetten en op LinkedIn te zoeken naar potentiële kandidaten.

Dagelijks spreek ik nieuwe mensen. Ik krijg er energie van om telkens nieuwe mensen te leren kennen, of het nu een kandidaat of opdrachtgever is. Ik hoor veel persoonlijke verhalen en zo kan ik iemand echt leren kennen’’

Hoe zouden collega’s jou beschrijven?

‘’Dit heb ik even gevraagd aan een paar van mijn collega’s. Ze zouden mij beschrijven als een gezellige, geïnteresseerde collega die gemakkelijk een klik maakt met anderen. Ook vinden ze mij een harde werker die altijd in is voor een grapje.’’

De X van Brandon: wat is de reden dat je bij SchaalX werkt?

‘’Tijdens mijn studie commerciële economie kwam ik erachter dat ik met mensen werken toch net wat leuker vind dan alleen marketing. Vandaar dat ik in de recruitment terechtkwam. Toen de uitdaging van SchaalX op mijn pad kwam, kon ik marketing en met mensen werken combineren in één baan. Daarnaast is het gezellige, diverse team een reden dat ik bij SchaalX werk. Het team is een mix tussen jong en iets ouder, maar iedereen is jong van geest. Er kan heel serieus gewerkt worden, maar tegelijkertijd is iedereen ook in voor een grapje tussendoor. Even lachen met elkaar en weer door. Op kantoor is er een fijne sfeer aanwezig. Daardoor ga ik elke dag met plezier naar kantoor.”

In de schijnwerpers – Brandon Syla