Ken je dat ook, dat je na een bepaalde tijd weer zin hebt in een nieuwe job? Dat je bent uitgekeken op je baan, collega’s of de organisatie? Zin in weer iets nieuws? Is dat eigenlijk ok of is dat ‘slecht voor je CV’? En hoe behoud je wel je vaste inkomen?

We willen allemaal blijven leren, groeien en ontwikkelen en het liefst zo snel mogelijk. Daarbij zijn we op zoek afwisseling en uitdaging en dat betekent vaak niet te lang op één plek blijven zitten. Maar we willen ook een bepaalde mate van zekerheid in onze carrière. Hoe dan?

Werken als interim professional via een bureau vormt dan ook de gouden combinatie. Eén iemand die hier alles van weet is Marieke. Zelf heeft ze een ruime periode van haar carrière gewerkt als interim professional, iets waar ze nog steeds met veel plezier en trots op terugkijkt. Ook komt haar eigen ervaring van pas bij haar huidige vaste baan als managing consultant bij SchaalX. In deze blog vertelt Marieke over waarom zij de overstap maakte van vast naar flex, waarom die combinatie zo fijn is én hoe beide aspecten terugkomen in het schaalX medior programma.

 

Wat is jouw eigen ervaring met vast ergens in dienst zijn?

“Nadat ik klaar was met mijn studie, ben ik meteen aan de slag gegaan als communicatieadviseur bij een communicatiebureau. Hier was ik super blij mee, want dit was op dat moment echt mijn droombaan! Ik heb twee jaar bij dit bureau gewerkt, maar merkte als snel dat ik meer uitdaging nodig had. Het was een klein en jong bedrijf en ik had het gevoel dat ik alles wat ik bij dat bureau kon doen wel al eens gedaan had. Dit terwijl ik juist meer wilde leren en graag mijn tanden in nieuwe taken wilde zetten. Uiteindelijk ben ik gewisseld van baan en begon ik als marketing manager bij een start-up. Dit vond ik heel tof, want hier ik kreeg de vrijheid én verantwoordelijk om zelf alles te bedenken en te ontwikkelen.”

 

”Ik heb genoten van de tijd dat bij veel organisaties een kijkje in de keuken mocht nemen.”

 

Waarom maakte jij de overstap naar flex?

“Bij mijn tweede baan liep ik er tegenaan dat ik meer uitdaging nodig had én wilde leren van anderen. Ik ben iemand die altijd veel wil leren over vanalles en nog wat en het liefst van andere professionals in het werkveld, maar hier moest ik alles zelf uitvinden. Ik was toe aan een volgende stap in mijn carrière en ben aan de slag gegaan als interim marketing professional via een bureau. De combinatie van de zekerheid van vast en de uitdaging van flex sprak me enorm aan. Dit was precies wat ik zocht! Ik heb genoten van de tijd dat ik als interim werkte en bij veel organisaties een kijkje in de keuken mocht nemen. Hierdoor leerde ik ontzettend veel en kreeg ik de kans om nu écht uit te vinden wat ik het leukste vond binnen het vakgebied.”

 

”Ik merkte dat het in die periode in mijn carrière precies was wat ik nodig had.”

 

Welke voordelen heeft werken als interim professional?

“Als interim professional werk je een paar maanden tot een paar jaar op een bepaalde functie bij verschillende bedrijven. Dit vond ik zelf erg leuk en ik merkte dat het in die periode in mijn carrière precies was wat ik nodig had. Elke keer weer kennismaken met een nieuw bedrijf, een andere manier van werken, nieuwe collega’s waar je van kunt leren en veel afwisseling en uitdaging. Vaak wordt wisselen van baan niet per se als iets goeds gezien voor je cv. Werken als interim professional biedt dan ook de ideale uitkomst, vooral wanneer je dit via een bureau doet. Zelf vond ik het nog een te groot risico om zelf opdrachten te zoeken aan aaneengesloten periodes, met name vanwege het financiële risico. Uiteindelijk wil je toch stappen maken en genoeg geld hebben om groter te wonen of een huis kopen.”

 

Wat betekent ‘flex met de zekerheid van vast’ bij SchaalX?

“Als SchaalX Interim Professional ben je in vaste dienst bij SchaalX, je werkt afwisselend op uitdagende projecten voor opdrachtgevers én je bent ook nog eens 1 dag per maand bezig met jouw ontwikkeling. Doordat je bij SchaalX in dienst bent, heb je een vast contract, ben je elke maand verzekerd van een salaris. Je wordt door SchaalX op uiteenlopende projecten bij verschillende opdrachtgevers geplaatst. De duur hiervan verschilt per project en varieert tussen de zes en twaalf maanden. Op deze manier houd je de afwisseling, uitdaging én krijg je de kans om een kijkje te nemen bij verschillende bedrijven.”

 

”Tijdens je tijd als SchaalX medior professional ben je bezig met leren en ontwikkeling en bouw je aan je netwerk waardoor je in korte tijd een enorme groei doormaakt.”

 

Hoe helpt de stap naar SchaalX medior professional je in je carrière?

“Boven op de eerder genoemde voordelen van ‘flex met de zekerheid van vast’ bij SchaalX, krijg je als SchaalX medior professional een ontwikkelingsprogramma . Zo is er iedere maand een ontwikkelingsdag. Op deze dag volg je samen met andere SchaalX medior professionals vakinhoudelijke masterclasses gegeven door experts. Of je gaat aan de slag met persoonlijk leiderschap via de Talent Academy Group. Daarnaast werk je één keer in de maand samen met de andere professionals vanuit het kantoor van SchaalX zodat je ook een band met elkaar opbouwt en van elkaar kunt leren. Tijdens je tijd als SchaalX medior professional ben je bezig met leren en ontwikkeling en bouw je aan je netwerk waardoor je in korte tijd een enorme groei doormaakt. Kortom: het is de ideale mogelijkheid om te groeien, te ontwikkelen én afwisseling in je werk te vinden. Met de zekerheid van een vast contract én inkomen.

Een marketingcarrière om na te streven