In 2021 ben ik gestart met het digitale communicatie traineeship bij SchaalX. Tijdens het traineeship heb ik voor drie verschillende organisaties gewerkt in drie verschillende rollen in communicatie. Bij ABN AMRO ben ik gestart op interne communicatie. Vervolgens heb ik bij PGGM de corporate communicatie gedaan en aan de klantreizen gewerkt voor het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Daarna ben ik aan de slag gegaan als communicatieadviseur op verschillende projecten voor het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

De diversiteit van rollen, contexten en nieuwe collega’s die je krijgt vond ik zo leuk dat ik besloot om door te gaan als medior professional bij SchaalX. Hierdoor heb ik de stabiliteit van een vaste baan en de mogelijkheid om verschillende functies en industrieën uit te proberen. Het is voor mij de perfecte combinatie van uitdaging met de ontwikkelmogelijkheden en gezelligheid die SchaalX biedt.

 

Diversiteit en uitdaging

Door de afwisseling van opdrachten en masterclasses heb ik in 2 jaar tijd kunnen ontdekken welke functies en organisaties bij mij passen. In deze tijd leerde ik veel over mijn drijfveren en waar mijn kracht ligt. Dat is erg waardevol in het begin van je carrière, maar ook wanneer je al wat ervaring hebt en je andere rollen en industrieën wilt uitproberen. Zo had ik bijvoorbeeld al wat ervaring op interne communicatie en dacht ik dat ik daarin wilde blijven werken. Toen ik vervolgens bij een nieuwe opdracht me bezig ging houden met externe communicatie, kwam ik erachter dat ik die kant nog interessanter vond.

”De ervaring als interim professional zorgt er uiteindelijk voor dat je kritischer gaat kijken naar waar je energie van krijgt en wat je carrièredoelen zijn waarin je wilt door ontwikkelen.”

Ook ontdekte ik dat het specialisme en de werkzaamheden niet het enige zijn wat ik belangrijk vind. Voor mij is het type organisatie waarbinnen ik werk net zo belangrijk. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat een organisatie maatschappelijk bewust handelt door rekening te houden met de impact op mens en milieu. Dat is voor mij een belangrijke waarde dus dat moet ook aansluiten bij het werk dat ik uitvoer. Daarnaast is de manier waarop een organisatie is ingericht ook iets wat bij je moet passen. Bijvoorbeeld de mate van hiërarchie. Deze punten heb ik onder andere kunnen ervaren door te werken aan diverse opdrachten. De ervaring als interim professional zorgt er uiteindelijk voor dat je kritischer gaat kijken naar waar je energie van krijgt en wat je carrièredoelen zijn waarin je wilt door ontwikkelen. En natuurlijk houdt het daarna niet op. Elke nieuwe opdracht biedt weer nieuwe uitdagingen en mooie kansen.

”Elke nieuwe opdracht biedt weer nieuwe uitdagingen en mooie kansen.”

 

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens het traineeship heb ik al ervaren wat SchaalX allemaal biedt naast het werk. En het leuke is dat je als medior professional op eenzelfde manier onderdeel bent van SchaalX. De masterclasses zijn waardevol en leuk om meer te weten te komen over ontwikkelingen in het vakgebied. Daarnaast stimuleren ze mij om na te denken over hoe ik nieuwe ontwikkelingen kan toepassen in mijn werk. Met die inzichten kan ik ook collega’s inspireren met een nieuw perspectief of over digitale ontwikkelingen in het communicatie vak.

Aan het einde van elke opdracht reflecteer ik op mijn ervaringen. Dit helpt mij enorm om mijn carrièrewaarden en doelen te identificeren en te leiden naar kansen die daarbij passen. Via SchaalX krijg je die ondersteuning ook. Ment Kuiper coacht tijdens de opdrachten en staat ook altijd klaar om te sparren over je persoonlijke ontwikkeling.

 

SchaalX als basis

Als medior bij SchaalX kom je terecht in een groep met andere mediors. Met hen volg je de masterclasses en zijn er samenwerkdagen op kantoor. Daardoor krijg je te horen over de organisaties waar zij werken en met welke projecten zij zich bezighouden. Dus een extra mogelijkheid om meer te weten te komen over andere organisaties. Natuurlijk bouw je daarmee ook aan je eigen netwerk. Het kunnen namelijk plekken zijn waar jij potentieel aan de slag kan. En je kan de andere mediors ook altijd om advies vragen.

Naast een leuke fulltime baan vind ik het ook belangrijk dat er ruimte is voor gezelligheid en activiteiten naast het werk. Met het traineeship en de medior track heb ik anderen leren kennen die daar hetzelfde over denken. Bij SchaalX zijn er regelmatig leuke borrels en uitjes. Zo hebben we een keer een mountainbike clinic gehouden en zijn we zelfs naar Leuven geweest. Ook spreek ik de andere trainees en mediors vaak buiten het werk om en spreken zo nu en dan af om bij te kletsen. Als medior professional bij SchaalX heb ik een leuke uitdagende en afwisselende baan waarin ik mijzelf blijf ontwikkelen, én een groot zakelijk en sociaal netwerk met genoeg ruimte voor gezelligheid!

De uitdagende carrière van Shamal