Josette Monfrooij begon in 2004 als medewerker van het eerste uur. Dat zij een echte SchaalX’er is staat buiten kijf. Genoeg redenen om Josette in de schijnwerpers te zetten. 

In mei 2004 begon ik als eerste kantoormedewerker bij SchaalX. Ik kende Rik, de eigenaar van SchaalX, toen al van ons eerdere werk samen. We werkten al langere tijd samen en toen hij voor zichzelf begon, vroeg hij mij om met hem mee te gaan. Omdat wij elkaar al zo lang kennen, weten we precies wat we aan elkaar hebben. De vrijheid, de zelfstandigheid en het grote vertrouwen dat ik hier krijg, maken dat ik hier al zo lang met plezier werk. 

Mijn functie bij SchaalX is kantoormanager. Vooral in de eerste jaren dekte die functie eigenlijk alles wat achter de schermen moest gebeuren. Maar in 20 jaar verandert natuurlijk de wereld en dus ook mijn werk. Veel meer werk is geautomatiseerd en we gebruiken handige software. Daar ben ik vanzelfsprekend helemaal in meegegaan. Ik ben ook heel blij dat mijn collega Krisje er ongeveer drie jaar geleden bij is gekomen. Met haar kan ik heel fijn samenwerken. Dat er zo’n prettige werksfeer heerst en dat wij professioneel kunnen werken, vind ik belangrijk. 

 

“Ik noemde SchaalX zelfs per ongeluk thuis.” 

 

Toen ik begon bij SchaalX ben ik een deeltijdstudie natuurgeneeskunde gaan volgen. Uit interesse, maar ook om mezelf de optie te geven om op een moment iets anders te gaan doen, mocht ik dat ooit willen. Ik heb die studie afgemaakt en me daarna nog twee jaar gespecialiseerd. Daarna ben ik begonnen met een praktijk aan huis. Dat was heel interessant, maar kostte me ook enorm veel tijd; als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. Bovendien werd het klimaat voor alternatieve geneeswijzen steeds ongunstiger. Daarom besloot ik om met mijn eigen praktijk te stoppen en me weer volledig te focussen op mijn werk bij SchaalX. Het was anders geweest als ik het daar niet naar mijn zin had! 

Ik heb best wat ontwikkelingen gezien in de afgelopen jaren. In de eerste drie jaar groeiden we snel en wonnen we zelfs de Young High Growth Award. Eén van mijn leukste herinneringen is toen we met al het kantoorpersoneel naar Fins Lapland gingen. Een bijzondere reis, waar we alles hebben gedaan wat je in Lapland doet: van sneeuwwandeling tot rendiersafari. Maar ik heb ook meegemaakt dat we in 2009 door de financiële crisis mensen moesten ontslaan. Het heeft me pijn gedaan om mensen te zien vertrekken. Hoewel dat geen leuke herinnering is, ben ik blij dat Rik eventuele problemen tijdig signaleen op de rem trapt. Dat zorgt voor continuïteit.   

Dat ik me bij SchaalX thuis voel, blijkt wel uit het verhaal toen we met het personeel naar een poolbar in Utrecht gingen. In ons toenmalige kantoor hadden we ook een biljarttafel staan. Ik ben niet zo groot, dus in de poolbar pakte ik een verlengstuk voor een keu. ‘Wat handig’, dacht ik. Dus vroeg ik aan Rik: “Hebben we dat thuis ook?” Ik hoorde niet eens dat ik ’thuis’ zei. Grote hilariteit natuurlijk en tekenend voor mijn verbondenheid met SchaalX, waar ik al 20 jaar met plezier werk.” 

Over de auteur

Jouw bureau voor de beste gekwalificeerde interim professionals in marketing, communicatie en digital. Van junior t/m interim eXecutive niveau.