Zoek
Generic filters

UX Researcher/Designer (vanuit het Digital Design Traineeship)

Marieke van Heek

Managing Consultant SchaalX Digital Young Professionals

Solliciteer direct

Staat de gebruiker bij jou op de eerste plaats? Verdiep je je graag in een optimale digitale ervaring voor de gebruiker? En wil jij  je nog verder ontwikkeling in Digital Design? Dan is de functie UX Researcher in combinatie met het traineeship Digital Design iets voor jou!

Samenvatting

Startdatum: 1 mei 

We gaan deze functie invullen vanuit het Digital Design Traineeship. Dat betekent dat je vanuit het Digital Design Traineeship aan de slag gaat bij onze opdrachtgever (in dit geval financiële sector) en tegelijkertijd instroomt in het traineeship. Je werkt gedurende 12 maanden bij onze opdrachtgever én volgt om de week een Masterclass Digital Design. Daarnaast word je persoonlijk gecoached in de job door een expert. Meer over ons Digital Design Traineeship vind je hier

Waar kom je te werken?

Wat ga je doen?

Voor een financiële opdrachtgever zijn wij op zoek naar een UX Researcher die het marketing- en communicatie team komt versterken. Op dit moment werkt onze opdrachtgever met een extern bureau voor UX. Om een betere verbinding te kunnen maken met het gespecialiseerde bureau én om zelf de verdieping te kunnen maken in kennis over de gebruikers van de digitale is onze opdrachtgever op zoek naar een UX Researcher/Designer.

Je neemt het project van gebruikersonderzoek over van het team Marketing en Communicatie. Je verdiept je in de gebruikers van de digitale portalen, applicaties en websites én onderzoekt wat de wensen en behoefte zijn van de gebruiker. Je gebruikt hiervoor User Research technieken zoals Usability Testing, UX Review, Interviews, Stakeholder analyses en System Usability Scale. Je brengt in kaart welke knelpunten gebruikers ervaren. Bijvoorbeeld in de interactie en visuele communicatie van de financiële dienstverlening. Je vertaalt de resultaten die je hebt opgehaald bij gebruikers in concrete user stories, wireframes en prototypes. Je presenteert de resultaten aan betrokken stakeholders en adviseert over oplossingsrichtingen. Je deelt je UX-kennis en ervaring met je collega’s.

Wat neem je mee?

Wat bieden we jou?

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld Human-Computer Interaction of Communication and Multimedia Design.
 • Je hebt ervaring in User Experience, User Research en UX Design.
 • Je bent bekend met Design Thinking fases en methodes.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van wireframes, prototypes en mock-ups.
 • Ervaring in het maken en gebruiken van persona’s is een pré.
 • Je hebt affiniteit met financiële dienstverlening
 • En je bent helemaal klaar voor een flinke boost in kennis en ontwikkeling in Digital Design

Hoe nu verder?

Heb je interesse? Solliciteer dan voor vrijdag 26 februari 2021. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Marieke van Heek, 06-47322934. 

Je wil UX Researcher/Designer (vanuit het Digital Design Traineeship) worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Contact

Neem contact op met Marieke van Heek voor meer informatie over UX Researcher/Designer (vanuit het Digital Design Traineeship)

Solliciteer direct