Strategisch communicatieadviseur opgaven

Ineke Journee

Senior consultant SchaalX Public

E-mail Ineke Journee Bel Ineke Journee
Solliciteer direct

Ben jij de strategisch communicatieadviseur die wil bijdragen aan de ambities en opgaven waar Helmond voor staat? Helmond is een groeistad die volop in ontwikkeling is. Vertaal je hun ambities naar een integrale en impactvolle communicatieaanpak? Dan is deze opdracht bij gemeente Helmond in het team Communicatie iets voor jou.

Samenvatting

Als strategische communicatieadviseur draag je bij aan een communicatieve organisatie. Vanuit je expertise en inzicht in het krachtenveld denk en help je mee bij een effectieve inzet van communicatie. Je bent in staat om de grote lijnen te bewaken en vraagstukken van verschillende kanten te bekijken. Je vraagt door, weet tot de kern te komen en ziet de samenhang tussen de grote opgaven van de gemeente Helmond. Daarnaast breng je lijn aan in de communicatieactiviteiten, zodat we ons als een herkenbare en betrouwbare partner presenteren in de samenleving. Je bent nieuwsgierig en met jouw sociale vaardigheden weet je collega’s mee te nemen. Je vindt het leuk om mee te bouwen aan de veranderingen, stap voor stap. In het complexe werkveld houd je je hoofd koel en je hart warm.”

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Je gaat samenwerken in een leuk team met ongeveer 12 andere (strategisch) communicatieadviseurs/-medewerkers en het online team. Het team Communicatie werkt opgavegericht in agile teams rondom de hoofdopgaven voor Helmond. Dat betekent dat je je gaat richten op de communicatieopgaven op één van de volgende gebieden:

·      ‘Economisch vitaal, innovatief en aantrekkelijk’

·      ‘Meedoen, rondkomen en vooruitkomen’

·      ‘Duurzaam & leefbaar’

·      ‘Helder, toegankelijk en transparant’

Je hebt hierin een regierol en je werkt nauw samen met communicatieadviseurs, bestuursadviseurs en het online team aan de communicatieopgaven voor de stad. Een stad van makers met lef.

Wat ga je doen?

Als Strategisch communicatieadviseur ben je een belangrijke adviseur en sparring partner van interne opdrachtgevers zoals programmamanagers, afdelingsmanagers, beleidsadviseurs, directieleden en projectleiders.

In deze rol ben je bij grote projecten betrokken met soms een complex stakeholderveld.

Je bouwt samen met de andere strategisch communicatieadviseurs aan een integrale werkwijze en leidt één van de agile portfolio teams. In deze inspirerende manier van samenwerken houd je koers op de centrale ambities voor de stad.

Je weet haarscherp de (hoofd)opgaven voor de organisatie en stad te vertalen naar communicatieopgaven. Je legt verbindingen, geeft proactief advies en signaleert kansen en risico’s, zowel binnen als buiten de organisatie. Je schakelt tijdig met bestuursadviseurs en collega’s in de regio. Je helpt de organisatie vooruit door effectieve methodieken in te zetten, waaronder factor C. Je bent alert op ontwikkelingen in de samenleving en je vakgebied en verwerkt die in je adviezen. Met al je kennis en ervaring ben je een stevige gesprekspartner. Je kunt de juiste prioriteiten stellen en het overzicht houden. Samen met het team vertaal je plannen naar concrete acties. Immers, succesvolle communicatie is zowel denken als doen.

Daarnaast is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het bemensen van de regionale crisisorganisatie. Zo nodig ben je beschikbaar om op piketbasis als Hoofd Communicatie te fungeren.

Wat neem je mee?

·      aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring met overheidscommunicatie.

·      aantoonbare ervaring met en inhoudelijke expertise in strategische communicatie.

·      het vermogen om opdrachtgevers en medewerkers op coachende en inspirerende manier mee te nemen in communicatie.

·      oog voor de bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden.

·      een ruime dosis organisatiesensitiviteit.

Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging waar je graag de schouders onder zet. Vanwege de veelheid aan opgaves en omdat je jouw bijdrage wilt leveren aan de maatschappij.

Wat bieden we jou?

Deze interim opdracht is voor 32-36 uur per week.
Standplaats: Helmond en thuis

 • Deze interim opdracht is voor 32 – 36 uur per week.
 • Standplaats: Helmond.
 • Gewenste startdatum: zo spoedig mogelijk
 • Verwachte einddatum: 30 september 2023
 • Deze opdracht kan op freelance basis worden uitgevoerd. 
 • 'In between jobs' kandidaten kunnen wij op basis van detachering bemiddelen; je komt dan voor de duur van dit project in dienst bij SchaalX en ontvangt een marktconform salaris. 

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór 4 april as om 17.00 uur via de button op deze pagina met een recent cv en relevante werkervaring. Zorg ook dat je een duidelijke motivatie meestuurt aangezien dit onderdeel is van het selectieproces. 

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Strategisch communicatieadviseur opgaven worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Tekstschrijver en Redacteur Energie

 • Den Haag
 • Vaste functie
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Ben jij een bevlogen redacteur en tekstschrijver en heb je affiniteit met energie en de energietransitie? Dan is deze functie iets voor jou!

Reageer voor 20 december 2023

Allround communicatieadviseur

 • Utrecht
 • Interim en detachering
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Ben jij een ervaren allround communicatieadviseur met een affiniteit voor interne communicatie en verandertrajecten? Reageer snel!

Reageer voor 13 december 2023

Communicatieadviseur duurzaamheid

 • Arnhem
 • Interim en detachering
 • Vanaf 2 jaar werkervaring

Ben jij een gedreven communicatieadviseur met een passie voor duurzaamheid? Reageer snel!

Reageer voor 13 december 2023