Stage Marketing Communicatie

Linne van Donkelaar

Recruitmentmarketeer

E-mail Linne van Donkelaar

Zit jij in je 3de of 4de jaar HBO en ben je op zoek naar een marketing communicatie meewerkstage of afstudeerstage? En wil jij een leerzame, uitdagende én leuke stage? Dan kan bij SchaalX, het gezelligste bureau van Utrecht met bovendien de beste traineeships digital marketing én communicatie van Nederland.

Stardatum: februari 2023

Samenvatting

Hé toekomstige marketing/communicatie topper!! Zit jij in je 3de of 4de jaar HBO en ben je op zoek naar een leuke en leerzame stage? Een stage waarin je échte werkervaring op doet én eigen verantwoordelijkheid krijgt over projecten zoals nieuwsbriefcommunicatie, social media of onze website. En waarin je volledig ondergedompeld wordt met de nieuwste trends en ontwikkelingen in het digitale marketing & communicatie vak. Én last but not least, werken bij een jonge organisatie waar je er naast goede begeleiding ook veel gezelligheid bij krijgt.  

Waar kom je te werken?

 Het gezelligste bureau van Utrecht natuurlijk! Je komt te werken met ongeveer 50 collega’s, inclusief 30 young professionals die onze digital marketing of communicatie traineeship volgen. Wat SchaalX doet? Wij bieden de beste traineeships in marketing en communicatie van Nederland! Hiermee willen we afgestudeerde marketeers en communicatieprofessionals helpen met een vliegende start van hun carrière! Wij matchen onze trainees aan onze klanten waar ze 6 tot 9 maanden het team gaan versterken. Onze trainees werken dus niet bij ons op kantoor, maar bij onze klanten zoals ABN AMRO, Gazelle, UWV of Transavia. Ook krijgen onze trainees daarnaast het beste opleidingsprogramma van Nederland. Ze volgen om de twee weken bij ons op kantoor een masterclass én een persoonlijk ontwikkelingsprogramma.   

Wat ga je doen?

Als stagiair help je mee met het verder uitbreiden van onze traineeshipprogramma’s. Je komt terecht in ons marketingteam bestaande uit 4 enthousiaste en gepassioneerde collega’s. Je krijgt voor de duur van je stageperiode een eigen rol in het team. Dit kan zijn:  

 • Het ontwikkelen van nieuwsbrieven voor kandidaten en opdrachtgevers. 
 • Verdiepen in social media zoals het ontwikkelen van een TikTok strategie. 
 • Mediamonitoring, trendanalyse en het schrijven van trendartikelen.
 • Óf je gaat je meer verdiepen in de content en de optimalisatie van onze website.  

We gaan samen met jou kijken waar jouw wensen & ambities liggen en welk project goed bij jou past. Aan bovenstaande werkzaamheden, zijn ook afstudeerprojecten te koppelen. Het is dan wel een vereiste dat je 2 tot 3 dagen in de week kan meewerken.   
We starten je stageperiode met een korte onboarding én dan ga je gelijk aan de slag met jouw project. We gooien je wel een beetje in het diepe, maar bieden je voldoende houvast. Je krijgt een buddy waar je terecht kunt met al je vragen.  

Ook krijg je toegang tot de nieuwste marketing en communicatiekennis via onze online leeromgeving én onze marketingexperts. Ook bouw je een enorm netwerk op van collega’s in het vak. Je gaat gelijk van start met nog 2 andere stagiaires zodat je ook met elkaar kunt sparren. En er is een mogelijkheid dat je na het afronden van je studie hebt ook mag starten in ons traineeshipprogramma.  

Wat neem je mee?

 • HBO-opleiding Marketing of Communicatie 
 • 3de of 4de studiejaar 
 • Beschikbaarheid voor minimaal 6 maanden 
 • Passie voor de digitale wereld en online marketing en communicatie 
 • Gezonde dosis durf en lef om te leren én met nieuwe ideeën te komen 
 • Een ondernemende, proactieve en leergierige instelling 
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden 
 • Vloeiende beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift 

Wat bieden we jou?

 • Stagevergoeding van € 400 per maand
 • Fun & gezelligheid zoals de vrijmibo met onze trainees, jaarlijkse zomer BBQ, coffeecrew verrassingen 
 • Een fulltimestage conform de richtlijnen van je studie.  
 • Is het verplicht om een onderzoek te doen vanuit je opleiding? Dan kunnen we samen deze formuleren en vormgeven.   
 • 1 op 1 begeleiding.  
 • Investeren in je toekomst! Bij SchaalX hebben we een enorm netwerk binnen de publieke sector en corporate organisaties. En eens een SchaalX’er, altijd een SchaalX’er. Dus ook na je afstuderen kan je altijd weer bij ons aankloppen en helpen we je graag met de rest van je loopbaan!   

Hoe nu verder?

Is dit iets voor jou? Solliciteer direct
Heb je nog een vraag? Bel of app Linne van Donkelaar op 06-34888866

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Linne van Donkelaar

Recruitmentmarketeer

E-mail Linne van Donkelaar

Je wilt Stage Marketing Communicatie worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.