Mijn account
Zoek
Generic filters

Senior communicatieadviseur participatie

Ineke Journee

Senior consultant SchaalX Public

E-mail Ineke Journee Bel Ineke Journee
Solliciteer direct

Ben jij een ervaren senior communicatieadviseur voor participatietrajecten? En ben je zo'n 14 uur per week beschikbaar? Dan willen we je graag interesseren voor deze functie

Samenvatting

 Het Sliedrechtse college heeft gesteund door de gemeenteraad, een ambitieus Programma Ruimtelijke Vernieuwing. Dit programma is een vertaling van de ambities uit de kadernota naar meer concrete plannen. Wij zoeken een strateeg/ tacticus die het Programma Ruimtelijke vernieuwing laten groeien onder de (toekomstige) inwoners van Sliedrecht en de verschillende partners.

Wat houdt het Programma in?
Na zorgvuldige voorbereiding (ondersteund doorparticipatietrajecten) leidt het Programma Ruimtelijke Vernieuwing tot:
 •    Nieuwbouw van (sociale) huurwoningen in de huidige bebouwing. Dit maakt het mogelijk om extra groen aan te leggen in Sliedrecht.
•    Voorbereidingen voor woningbouw over het spoor en het onderzoek opstarten naar een nieuwe noord-zuidverbinding over/onder het spoor en de A15.
•    De realisatie van de woningbouwopgave (2.500) die Sliedrecht heeft gekregen.
 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken binnen de gemeente Sliedrecht, maar je valt onder afdeling communicatie van de servicegemeente Dordrecht. Het is een functie van 14 uur (of een gedeelde functie van 6 of 8 uur) per week tot eind 2022.

Wat ga je doen?

We zoeken voor de gemeente Sliedrecht een adviseur die zowel op tactisch als strategisch niveau werkt, of een tandem van een strategische adviseur en een tactisch adviseur. De strategisch adviseur denkt mee met de projectleider en het project team om de grote lijnen te bewaken en die weet wanneer hij of zij anderen in moet schakelen om de klus te klaren. De tactisch adviseur weet van de hoed en de rand waardoor hij/zij snel kan schakelen als de strategie handen en voeten moet krijgen.
 
De inzet van communicatie moet leiden tot: kennis over de opgave in de gemeente en daarbuiten, draagvlak onder de bewoners en haar partners.
 

Wat neem je mee?

  HBO werk- en denkniveau;
–   Afgeronde communicatieopleiding
–   Minimaal 5 jaar ervaring;
–   Politiek sensitief;
–   Weet hoe de hazen lopen in een kleine gemeente;
–   Praktisch ingesteld;
–   Visie en een relevant netwerk.
–   Affiniteit met public affairs
–   Aanpakker;
–   Schakelt makkelijk 

–   Tekstueel sterk;
–   Ervaring met participatietrajecten;
–   Omgevingsbewust

Wat bieden we jou?

Deze opdracht is voor de periode: zsm tot eind 2022

aantal uren per week : 14 uur 

Deze opdracht kan zowel op ZZP basis als op detachering. Bij detachering kom je bij SchaalX in dienst voor de duur van de opdracht.

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór maandag 17 januari 10.00 uur via de button op deze pagina met een recent cv en relevante werkervaring. Zorg ook dat je een duidelijke motivatie meestuurt aangezien dit onderdeel is van het selectieproces.

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Senior communicatieadviseur participatie worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Senior communicatieadviseur Issuemanagement

 • Amsterdam
 • Vaste functie
 • Vanaf 8 jaar werkervaring

Ben jij als communicatieprofessional geïnteresseerd in issuemanagement en wil jij je verder ontwikkelen als specialist op dat gebied? Reageer dan snel!

Woordvoerder College van Burgemeester en Wethouders

 • Amsterdam
 • Interim en detachering
 • Vanaf 3 jaar werkervaring

Ben jij een ervaren woordvoerder en zou je graag aan de slag willen voor de stad Amsterdam? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Reageer voor 10 juli 2022

Allround Communicatieadviseur Vluchtelingenopvang

 • Utrecht
 • Interim en detachering
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Ben jij een stevige, energieke communicatieadviseur en heb je affiniteit met omgevingscommunicatie? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Reageer voor 05 juli 2022