Zoek
Generic filters

Senior Communicatieadviseur IT

Erik de Vogel

Managing consultant SchaalX public

Solliciteer direct

Wil jij als communicatieadviseur bijdragen aan de doorontwikkeling van de technologie, die de dienstverlening van UWV ondersteunt? Reageer dan snel! 

Samenvatting

“Steeds meer mensen aan het werk door het bij elkaar brengen van vraag en aanbod”
Wil jij zinvol en inhoudelijk werk? Ben jij geïnteresseerd in het sociale domein en de werking van de arbeidsmarkt? Kun je je daarnaast goed inleven in klanten terwijl je rekening houdt met de organisatiedoelstellingen? En word je blij van het meehelpen aan een oplossing voor de individuele klant? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Als communicatieadviseur dienstverlening & ICT draag je hier aan bij. We zijn op zoek naar een communicatieadviseur die de verbinding kan maken tussen complexe ICT en de UWV dienstverlening. Deze dienstverlening bieden we aan o.a. werkzoekenden, werkgevers en samenwerkingspartners zoals gemeenten. Kennis van het politieke speelveld binnen de keten werk & inkomen is een pré.
 

Waar kom je te werken?

‘Ieder mens wil meedoen. Ergens bij horen en iets bijdragen. Een plek vinden en een rol vervullen in de maatschappij. Werk kan een manier zijn om mee te doen. Maar ook mensen die niet werken, tijdelijk of voor langere tijd, horen erbij. Dat is waar samenleven over gaat’.
Bij UWV is het uitgangspunt: de maatschappij kent geen zijlijn en streeft men ernaar dat iedereen kan meedoen.

De organisatie
UWV zorgt voor een deskundige en efficiënte uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wajong, Wazo en Ziektewet voor meer dan 1,2 miljoen klanten. Bij UWV werken meer dan 19.000 werknemers.

De divisie WERKbedrijf heeft als ambitie zoveel mogelijk werkzoekenden te ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan en zoveel mogelijk vacatures vervuld te krijgen. De missie van de divisie WERKbedrijf is: “Steeds meer mensen aan het werk door het bij elkaar brengen van vraag en aanbod” 

De afdeling Businessadvies & Communicatie bestaat uit de teams Businessadvies, Communicatie en het directiesecretariaat. De communicatieadviseurs maken onderdeel uit van de afdeling Businessadvies en Communicatie. Zij zijn de spil in de interne en externe communicatie van het WERKbedrijf, adviseren over de juiste middelen en planning van activiteiten en zijn als zodanig gesprekspartner voor de directie en het management. 
 

Wat ga je doen?

 • Als communicatieadviseur werk je binnen een team van communicatieadviseurs. Samen met één van je teamgenoten werk je binnen een programma, waarbij de focus ligt op de vernieuwing van de dienstverlening en de ICT die daarbij ondersteunt. 
 • Je werkt nauw samen met de programmaleden en voert samen met je directe collega het communicatieplan uit.
 • Je ondersteunt de projectmanagers van de onderliggende projecten met communicatievraagstukken en helpt ze met het volgen van de communicatierichtlijnen. 

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding (minimaal hbo) in één van de volgende richtingen: communicatiewetenschappen, commerciële economie, marketing, sociale- en organisatiepsychologie, taal en letterkunde aangevuld met ten minste 10 jaar ervaring als communicatieadviseur.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met werken in een complexe organisatie en om kunnen gaan met tegenstrijdige belangen. 
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en affiniteit met ICT & digitalisering.
 • Jouw belangrijkste competenties zijn: grote mate van wendbaarheid,  overtuigingskracht, klantgericht, organisatiesensitief, creatief, onafhankelijke oordeelsvorming. 

Wat bieden we jou?

 • Deze interim opdracht bij UWV is voor 32 uur per week.
 • Gewenste startdatum: 28 december 2020.
 • Duur opdracht: 12 maanden.
 • Deze opdracht kan zowel op freelance basis als op basis van detachering worden ingevuld. In geval van detachering ontvang je van ons een contract voor de duur van de opdracht en een marktconform maandsalaris, afhankelijk van jouw ervaring en kennis.

Hoe nu verder?

Wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan via de button rechts. Doe dit uiterlijk maandag 14 december met een recent cv en een duidelijke motivatie waarin je puntsgewijs in gaat op de hierboven gevraagde eisen en wensen. Je ontvangt dan spoedig na de deadline een reactie van ons!

Je wil Senior Communicatieadviseur IT worden

En nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Contact

Neem contact op met Erik de Vogel voor meer informatie over Senior Communicatieadviseur IT

Solliciteer direct

Andere bekeken ook

Toon alle vacatures

Senior communicatieadviseur datavisualisatie

2 maart 2021

Den Haag/Thuiswerken gedurende covid-19

Communicatie

 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • Communicatieadviseur 12 uur

  23 februari 2021

  Amsterdam

  Communicatie

 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • Medior Communicatieadviseur

  23 februari 2021

  Amsterdam/ Thuiswerken

  Communicatie

 • Vanaf 5 jaar werkervaring