Zoek
Generic filters

Senior Communicatieadviseur Huis van de Stad

Ineke Journee

Senior consultant SchaalX Public

E-mail Ineke Journee Bel Ineke Journee
Solliciteer direct

Ben jij een ervaren communicatieadviseur op het gebied van interne -, externe – en omgevingscommunicatie? En vervul jij graag een coördinerende rol? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Samenvatting

Als communicatieadviseur bij Service gemeente Dordrecht heb je een coördinerende rol voor de communicatie rondom het project 'Huis van Stad en Regio'. Dit project is de transformatie van de Spuiboulevard en omgeving. Het gaat in eerste instantie om de coördinatie en aansturing van de interne communicatie. Daarnaast wordt in 2023 ook de externe communicatie opgestart, waarvoor een eerste aanzet tot een plan is gedaan met een positioneringsaanpak. Deze aanpak moet verder worden uitgewerkt en vervolgens worden uitgevoerd. Klinkt dit als een uitdaging voor jou? Reageer dan snel!

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij de Service gemeente Dordrecht. Je werkt direct samen met communicatieadviseurs die zich bezighouden met de gebiedsontwikkeling (en), vertegenwoordigers van de projecten, vertegenwoordigers van de partnerorganisaties (kernteam) en de communicatieadviseurs van de partners die zich bezighouden met het Huis van Stad en Regio. Omdat partners gezamenlijk over het Huis van Stad en Regio willen communiceren heeft deze laatste groep zich verenigd in een communicatieteam. Binnen dit team heb jij  een coördinerende rol.

De Gemeente Dordrecht heeft een uitdagende visie ontwikkeld voor de transformatie van de Spuiboulevard en het omliggende gebied. Door de nieuwe visie van de gemeente wordt het gebied een moderne kantorenlocatie én een aantrekkelijke woonwijk. Door de perfecte combinatie van bereikbaarheid, gedurfde gebiedsontwikkeling en aantrekkelijke mix van wonen en werken, vormt het gebied in de toekomst een uitgelezen plek voor de moderne kenniswerker.

Op de vernieuwde Spuiboulevard herrijst een gezamenlijk pand voor een aantal partners. De nieuwe locatie biedt diverse publieksfuncties waaronder die van de gemeente Dordrecht, Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing en de VVV en de Sociale Dienst. Het project bestaat uit verschillende ruimtelijke deelprojecten (het Huis, de parkeergarage en de commerciële invulling) met een totaal van ruim 20.000 m2 bvo die na de oplevering door meerdere gebruikers zal worden ‘bewoond’. De voorlopige werktitel van de locatie is Huis van Stad en Regio (HvSR).

Wat ga je doen?

 • Je zet een gemeenschappelijke communicatiestructuur op en beheert deze.
 • Je maakt een communicatieplanning en bewaakt deze.
 • Je zit het redactieoverleg met het communicatieteam voor en maakt een werkverdeling t.b.v. het beheer van gemeenschappelijke kanalen, contentproductie & -plaatsing.
 • Je bent verantwoordelijk voor budgetbeheer en bent opdrachtgever voor het ontwikkelen van content en communicatiemiddelen bij derden.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies aan projectmanager I&G en projectdirecteur casco en het kernteam t.b.v. communicatie richting respectievelijk sleutelfiguren en beïnvloeders.
 • Je stemt af met de opdrachtgever over de voortgang en ook met woordvoerders en bestuurlijke opdrachtgevers t.b.v. de bestuurscommunicatie en met communicatie coördinatoren van Spuiboulevard en Spoorzone t.b.v. de omgevingscommunicatie. 

Wat neem je mee?

 • Je hebt ruime ervaring met het begeleiden van communicatie rondom een nieuwe werkomgeving.
 • Je bent ervaren in het aansturen van interne teams.
 • Je kent het politieke speelveld en bent bekend met werken binnen een overheidsinstantie (bekendheid met gemeente Dordrecht is een grote pré).
 • Je bent hands-on, strategisch sterk maar ook uitvoerend wanneer dat nodig is.
 • Je hebt affiniteit met bouwprojecten en je bent gewend te opereren in een complexe omgeving met vele stakeholders.

Wat bieden we jou?

 • Deze interim opdracht is voor 16 uur per week.
 • Standplaats: Dordrecht (hybride).
 • Gewenste startdatum: 2 januari 2023.
 • Verwachte einddatum: 31 december 2023.
 • Deze opdracht kan op freelance basis worden uitgevoerd. 
 • 'In between jobs' kandidaten kunnen wij op basis van detachering bemiddelen; je komt dan voor de duur van dit project in dienst bij SchaalX en ontvangt een marktconform salaris. 

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór donderdag 15 december 12.00 uur via de button op deze pagina met een recent cv en relevante werkervaring. Zorg ook dat je een duidelijke motivatie meestuurt aangezien dit onderdeel is van het selectieproces. 

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Senior Communicatieadviseur Huis van de Stad worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Digitaal Communicatie Traineeship

 • Traineeships Young Professionals
 • Vanaf 1 jaar werkervaring

Ben jij een ambitieuzestartende communicatieprofessional met een enorme passie voor online communicatie? En wil jij ontdekken welk bedrijf écht bij je past? Dan is het digitale communicatie traineeship van SchaalX iets voor jou!

Ontdek in 2 jaar welk bedrijf bij jou past door te werken bij de tofste organisaties en ontwikkel jezelf tegelijkertijd in persoonlijke leiderschap én specifieke skills tijdens 45 masterclasses.

Startdatum traineeship: 3 maart 2023

Reageer voor 03 maart 2023