Redacteur Fiscale Zaken

Ineke Journee

Senior consultant SchaalX Public

E-mail Ineke Journee Bel Ineke Journee
Solliciteer direct

Heb jij passie als redacteur voor het fiscaal-juridisch vakgebied? En vind je het leuk om voor ondernemers te schrijven? Dan is deze opdracht als partnerredacteur Digitaal Ondernemersplein – Belastingdienst bij de Kamer van Koophandel wellicht interessant voor je.

Samenvatting

In nauwe samenwerking met redacteuren van diverse overheidspartners, zoals KVK, RVO en CBS, zorgt KvK dat ondernemers één antwoord van de overheid krijgen op hun vragen. Met jouw aantoonbare ervaring op het gebied van contentontwikkeling én fiscale kennis werk je mee aan relevante informatievoorziening voor ondernemend Nederland.

Samenwerken en verbinden staan bij jou hoog in het vaandel. Daarbij neem je collega’s makkelijk mee in jouw enthousiasme en vakkennis. Je werkt zorgvuldig, handelt politiek sensitief, zoekt actief naar mogelijkheden en weet kansen te benutten. Je werkt secuur, je doet wat je zegt en zegt wat je doet. En je vindt het leuk om in de idee-vorming al gezamenlijk op te trekken om zo tot sterke contentconstructies te komen.

Waar kom je te werken?

Kamer van Koophandel (KvK), is gevestigd in hartje Centrum van Utrecht.

Je werkt in het redactieteam van Ondernemersplein waar partnerredacteuren van diverse overheidsorganisaties werken. Als ervaren redacteur heb je oog voor ondernemerssignalen en vertaal je dit naar relevante content. Je neemt deel aan de samenwerkende redactie en creëert content op basis van een contentstrategie en ondernemersfeedback. Je analyseert en verwerkt feedback en (be)zoekgedrag.

In nauwe samenwerking met redacteuren van diverse overheidspartners, zoals KVK, RVO en CBS, zorgen we dat ondernemers één antwoord van de overheid krijgen op hun vragen. Met jouw aantoonbare ervaring op het gebied van contentontwikkeling én fiscale kennis werk je mee aan relevante informatievoorziening voor ondernemend Nederland. Samenwerken en verbinden staan bij jou hoog in het vaandel. Daarbij neem je collega’s makkelijk mee in jouw enthousiasme en vakkennis. 

 

Wat ga je doen?

Als partnerredacteur Digitaal Ondernemersplein – Belastingdienst ben je de liaison tussen de inhoudsdeskundigen van de Belastingdienst en de redactie van Ondernemersplein. Belangrijke taak is het versterken van de redactionele samenwerking tussen de inhoudsdeskundigen van de Belastingdienst en Ondernemersplein.

– Je zorgt voor het uitwerken, optimaliseren (SEO) en up-to-date houden van de content van de Belastingdienst op Ondernemersplein.
– Je volgt de fiscale actualiteit op de voet en je kunt deze onderwerpen in eenvoudig Nederlands (B1) uitleggen. Als redacteur ga je inspirerende, leesbare en vindbare content maken en onderhouden. Dat doe je volgens planning maar ook door proactief op de actualiteit in te springen. Daarbij houd je de wensen en behoeften van de ondernemers scherp voor ogen, zonder de belangen van de betrokken partnerorganisaties uit het oog te verliezen.

– Je werkt zorgvuldig, handelt politiek sensitief, zoekt actief naar mogelijkheden en weet kansen te benutten. Je werkt secuur, je doet wat je zegt en zegt wat je doet. En je vindt het leuk om in de idee-vorming al gezamenlijk op te trekken om zo tot sterke contentconstructies te komen.

 

Wat neem je mee?

Als ervaren redacteur neem je mee:
– minimaal een afgeronde hbo opleiding Communicatie, Journalistiek of op het gebied van fiscaal recht of fiscale economie;
– je bent deskundig op redactiewerk en je hebt ervaring met het schrijven van duidelijke en toegankelijke webteksten;
– kennis van taalniveaus (B1) van teksten en gevoel voor wettelijke kaders en je beschikt over fiscaal-juridische vakkennis;
– je hebt actuele en aantoonbare ervaring met Google Analytics (of vergelijkbaar) in de afgelopen 5 jaar;
– je hebt  minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met high volume websites in de afgelopen 5 jaar;
– je hebt actuele kennis en aantoonbare ervaring met doelgroepgericht schrijven in de afgelopen 5 jaar;
– je hebt actuele kennis en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met webredactie in een klantgerichte en/of commerciële omgeving in de afgelopen 5 jaar.

Het is een pre als je:

– aantoonbare kennis hebt van dienstverlening van KVK en het overheidsdomein voor ondernemers net als klantgericht communiceren van overheidsdienstverlening met ondernemers;
– aantoonbare ervaring hebt met het werken in CMS'en en HTML. (KvK werkt met CMS Bloomreach);
– aantoonbare ervaring hebt met SEO en met werken in Confluence en Jira;
– aantoonbare ervaring hebt met de agile werkwijze, scrum methodiek en affiniteit met ondernemers en ondernemen.
– competenties die bij je passen zijn: communicatief vaardig, zowel in woord en geschrift; creatief; kwaliteitsgericht; deskundig en je weet het overzicht te behouden.

Wat bieden we jou?

We bieden een uitdagende interim opdracht voor:

– de periode 1.6.2023-1.6.2024

– inzet is 32 uur in de week

– locatie: Utrecht (kantoor) en remote

-Deze opdracht kan zowel op freelance basis als op basis van detachering worden ingevuld. In geval van detachering ontvang je van ons een contract voor de duur van de opdracht en een marktconform maandsalaris, afhankelijk van jouw ervaring en kennis

 

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór woensdag 10 mei om 14.00 uur via de button op deze pagina met een recent cv en relevante werkervaring. Zorg ook dat je een schrijfopdracht meestuurt, bij voorkeur een aantal voorbeeldteksten die je eerder hebt geschreven voor huidige en/of vorige werkgevers zodat wij een indruk krijgen van de schrijfcapaciteiten.

Daarnaast ontvangen we graag een duidelijke motivatie, aangezien dit onderdeel is van het selectieproces. 

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Redacteur Fiscale Zaken worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Projectleider Huisstijl

 • Utrecht
 • Interim en detachering
 • Vanaf 3 jaar werkervaring

Transformeer de visuele identiteit van de Belastingdienst! Ben jij de Migratie Projectleider Huisstijl die wij zoeken? Reageer snel!

Reageer voor 12 december 2023

Senior Communicatieadviseur

 • Den Haag
 • Vaste functie
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Word jij gedreven door het maken van maatschappelijke impact? Wil jij daarnaast een rol waar je kunt bouwen aan veel onderdelen van de communicatiestrategie, zoals op het thema duurzaamheid? Dan is dit jouw next step; reageer snel. 

Reageer voor 04 december 2023

Communicatieadviseur

 • Den Haag
 • Vaste functie
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Maak je graag inspirerende en prikkelende content en wil je bijdragen aan het verhaal over de energietransitie, dan is deze functie jouw next step. Reageer snel.

Reageer voor 07 december 2023