Mijn account
Zoek
Generic filters

UX Design Traineeship

Marieke van Heek

Managing consultant SchaalX Young Digital Professionals

E-mail Marieke van Heek Bel Marieke van Heek
Solliciteer direct Of stuur mij deze vacature

Als digital designer sla je de brug tussen technologie en mensen. Je leert en ontwikkelt je kennis en vaardigheden om oplossingen te ontwerpen die waardevol zijn voor organisaties & gebruikers.

Samenvatting

Heb jij het gevoel dat jouw ontwikkeling als digital designer tot stilstand is gekomen en ben jij op zoek naar verdere ontwikkeling in jouw professionale carrière? Zou je nu eindelijk voldoende tijd willen krijgen voor onderzoek om je doelgroep in de ogen te kunnen kijken? Zou je jouw inzichten willen doorvertalen naar oplossingen die gerealiseerd zullen worden? Heb je als digital designer meer in je mars dan plaatjes maken en ben je op zoek naar een plek waar jouw bijdrage serieus wordt genomen? Dan is een plek in het Digital Design Advanced Traineeship van SchaalX echt iets voor jou.

Waar kom je te werken?

SchaalX biedt (advanced) traineeships aan voor young professionals in digital marketing, digital communication en digital design. Deze traineeships hebben wij ontwikkeld, omdat opleidingen vandaag de dag onvoldoende aansluiten op de arbeidsmarkt: enerzijds wordt er gevraagd om werkervaring (die je soms nog onvoldoende hebt) en anderzijds om specifieke kennis en vaardigheden (die opleidingen niet bieden). Hierdoor is er een gat op de arbeidsmarkt. Dat gat vullen wij op met onze digital (advanced) traineeships. Ideaal voor jou, zodat je werkervaring kunt opdoen in digital design en continu jouw kennis, competenties en vaardigheden blijft ontwikkelen.

Wat ga je doen?

In ons Digital Design Advanced Traineeship kom je 12 maanden in dienst bij SchaalX, waarbij je als young professional aan de slag gaat bij één van onze opdrachtgevers. Gedurende deze 12 maanden werk je 4,5 dag in het team van jouw opdrachtgever met de intentie om na 12 maanden in vaste dienst te gaan. Vanaf de eerste dag ben je een volwaardig onderdeel van een team. Daarnaast ben je lid van het SchaalX digital design team waarmee je elke week een halve dag samenkomt voor masterclasses, bootcamps en intervisie. Onderwerpen die in de masterclasses ter sprake komen zijn bijvoorbeeld ux research methodieken, stakeholder management, design systems, design patterns en principles, user data mining, conversie optimalisatie etcetera. Daarnaast krijg je het hele jaar een individueel on-the-job coachingstraject, begeleid door een ervaren digital designer.

Afhankelijk van jouw ervaring en opleiding kan je bij de opdrachtgever als digital designer verschillende rollen of een combinatie van rollen gaan vervullen. Hierbij kun je denken aan de volgende rollen:

 • Service design; het uitvoeren van (exploratief) doelgroeponderzoek en conceptontwikkeling door bijvoorbeeld het faciliteren van workshops en design sprints. 
 • UX/Interaction design: het functioneel uitwerken van oplossingen en toepassen van design patterns en componenten, uitvoeren van gebruiksonderzoek.
 • Visual design: uitwerken van de visuele detaillering van de oplossing, implementeren van de merkidentiteit en visueel structureren van content.

Wat neem je mee?

 • Tenminste 1 tot 3 jaar relevante werkervaring
 • Afgeronde wo of hbo opleiding in een (digital) design gerichte opleiding (bij voorkeur industrieel ontwerpen of communication and multimedia design)
 • Een goed ontwikkeld empathisch vermogen 
 • Een creatieve en out-of-the box mindset 
 • Een proactieve en leergierige instelling
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Affiniteit met digitale technologie

Wat bieden we jou?

First things first:

 • Een fulltime baan van 40 uur per week: 36 uur per week werk je bij jouw opdrachtgever, 4 uur per week besteed je bij SchaalX aan masterclasses, bootcamps en intervisies
 • Fulltime salaris, afhankelijk van je ervaringsniveau, wat je tijdens het advanced traineeship opbouwt tot € 2800,00 per maand
 • 22 vakantiedagen per jaar

Daarnaast krijg je nog veel meer:

 • Een intensief opleidingstraject bestaande uit masterclasses, bootcamps en intervisies, waarin we investeren in jouw digital professionele en persoonlijke ontwikkeling (t.w.v. €20.000)
 • Een steile leercurve, waarmee jij gedurende 12 maanden een sprong maakt in jouw carrière die gelijkstaat aan 2 jaar werkervaring
 • Een vaste, ervaren SchaalX mentor die je de hele periode begeleidt zowel op persoonlijk als op inhoudelijk vlak 
 • Je wordt onderdeel van een kleinschalige tribe met maximaal 10 young professionals: je bent bij ons geen nummer, maar onderdeel van een hecht netwerk met wie je altijd kunt sparren 

Hoe nu verder?

Ben jij razend enthousiast? Solliciteer dan nu! 
Per mail houd ik je op de hoogte van het verloop van de procedure. Op het moment dat we een startplek hebben, dan start ook het selectietraject.

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt UX Design Traineeship worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Digital Marketing Traineeship (doorlopende start)

 • Traineeships Young Professionals
 • Vanaf 1 jaar werkervaring

Ben jij een ambitieuze, startende marketeer met een enorme passie voor online marketing? Wil jij het verschil maken en je carrière een vliegende start geven? Dan is het Digital Marketing Traineeship van SchaalX iets voor jou!

Startdatum traineeship: 3 maart 2023

Reageer voor 31 december 2022