Corporate Communicatieadviseur

Jan van Twillert

Consultant SchaalX public

E-mail Jan van Twillert Bel Jan van Twillert
Solliciteer direct

Wij zijn per direct op zoek naar een corporate communicatieadviseur, die aantoonbare ervaring heeft in soortgelijke rol.

Samenvatting

Voor de Nationale Ombudsman zijn we op zoek naar een Corporate Communicatieadviseur. De kandidaat die wij zoeken is een generalistische, gedreven communicatieprofessional met passie voor het vak, je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen daarbinnen en onderhoudt actief je eigen netwerk. Je hebt 5 jaar werkervaring in een soortgelijke of vergelijkbare functie als corporate communicatieadviseur. Daarnaast heb je kennis van overheidscommunicatie en ervaring in projectmanagement.

Waar kom je te werken?

De Kinderombudsman ziet er op toe dat in Nederland de kinderrechten worden nageleefd door de overheid, in het onderwijs, de kinderopvang, jeugdzorg en de gezondheidszorg. De Kinderombudsman adviseert kinderen en jongeren en volwassenen over manieren waarop ze voor de rechten van kinderen kunnen opkomen. De Kinderombudsman adviseert o.a. gevraagd en ongevraagd de regering en het parlement en maakt organisaties en mensen bewust van de kinderrechten. Op die manier levert hij een bijdrage aan het verbeteren van de kinderrechtensituatie van kinderen en jongeren in Nederland.

De Kinderombudsman bestaat sinds 2011. Het instituut is verankerd in de Wet Kinderombudsman en is een substituut-ombudsman van de Nationale ombudsman. Er werken 18 medewerkers in het team Kinderombudsman.

Wat ga je doen?

Als corporate communicatieadviseur is het aan jou om de onderlinge samenhang tussen alle communicatie-activiteiten te bewaken. En je zorgt voor een goede planning door het jaar heen. Daarnaast ben je communicatieadviseur op een verscheidenheid aan corporate projecten. Denk aan het jaarverslag, de Ombudsagenda en online communities zoals de Raadbaak. Je ondersteunt die projecten niet alleen op strategisch niveau maar bent ook verantwoordelijk voor (de aansturing van) de uitvoering. In voorkomende gevallen fungeer je als achtervang op het gebied van mediarelaties en persvoorlichting. Je hebt ervaring met de aansturing van externe bureaus. 

De afdeling Communicatie en Omgevingsmanagement van de Nationale ombudsman is, net als de organisatie, in ontwikkeling. De afdeling is een dynamisch netwerk van professionals met een mix van generalisten en een beperkt aantal specialisten. Een afdeling die waarde toevoegt aan de missie en visie van de Nationale ombudsman door een gepast professioneel zelfbewustzijn en door assertief en tegendraads te zijn. Maar bovenal een afdeling die een centrale rol speelt bij het verbinden van het buiten en binnen en het vergroten van de communicatiekracht van de organisatie en de individuele collegae.

Wie ben jij en wat ga je doen? 

Je denkt out of the box en in creatieve oplossingen;
Je bent hierin een inspiratie voor je collega’s op de afdeling;
Je analyseert vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en je kan helder kansen en risico’s in kaart brengen;
Door je senioriteit en adviesvaardigheden ben je een vanzelfsprekende gesprekspartner voor ambtsdragers en management;
Je evalueert je eigen werkwijze en draagt nieuwe inzichten over aan collega’s;
Je bent een heldere schrijver, kan zaken goed zelf plannen en uitvoeren;
Tegelijkertijd kan je  ook op tijd en professioneel opdrachten uitzetten bij externe leveranciers en dat proces effectief begeleiden.

Wat neem je mee?

 • Je bent een generalistische, gedreven communicatieprofessional met passie voor het vak, bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen daarbinnen en onderhoudt actief je eigen netwerk;
 • Je hebt ten minste vijf jaar – recente – werkervaring in een soortgelijke of vergelijkbare functie als corporate communicatieadviseur;
 • Je beschikt over een scherpe pen en kan complexe teksten vertalen in heldere boodschappen;
 • Je organiseert je werk uitstekend en je weet een goede balans te vinden tussen lange termijn en korte termijn werkzaamheden;
 • Je opereert veelal zelfstandig en neemt je collega’s mee bij de afwegingen die je maakt;
 • Je staat stevig in je schoenen en je kunt onder hoge druk kwaliteit leveren;
 • Je bent pragmatisch, pakt dingen graag zelf op en je hebt geen 9-tot-5- mentaliteit.
 • Je hebt aantoonbaar gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent op de hoogte van relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Je hebt kennis van overheidscommunicatie en ervaring in projectmanagement; 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende opdracht voor 32-36 uur per week.
 • Gewenste startdatum: 1 februari 2020
 • Verwachte projectduur: 5 a 6 maanden
 • Standplaats: Den Haag
 • Je kunt deze opdracht alleen uitvoeren op detacheringsbasis. Dit betekent dat je voor de duur van de opdracht in dienst komt van SchaalX en de werkzaamheden uitvoert op locatie van onze opdrachtgever. Het salaris hangt af van jouw ervaring en de functie.

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de gevraagde ervaring en kennis en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan uiterlijk vrijdag 8 januari vóór 12.00 met een recent cv en een goede motivatie waarin die kennis en ervaring duidelijk naar voren komen. Geef hierbij ook een referentie op.

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Corporate Communicatieadviseur worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Tekstschrijver en Redacteur Energie

 • Den Haag
 • Vaste functie
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Ben jij een bevlogen redacteur en tekstschrijver en heb je affiniteit met energie en de energietransitie? Dan is deze functie iets voor jou!

Reageer voor 20 december 2023

Allround communicatieadviseur

 • Utrecht
 • Interim en detachering
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Ben jij een ervaren allround communicatieadviseur met een affiniteit voor interne communicatie en verandertrajecten? Reageer snel!

Reageer voor 13 december 2023

Communicatieadviseur duurzaamheid

 • Arnhem
 • Interim en detachering
 • Vanaf 2 jaar werkervaring

Ben jij een gedreven communicatieadviseur met een passie voor duurzaamheid? Reageer snel!

Reageer voor 13 december 2023