Mijn account
Zoek
Generic filters

Contentcoördinator

Erik de Vogel

Managing consultant SchaalX public

E-mail Erik de Vogel Bel Erik de Vogel
Solliciteer direct

Samenvatting

Als ervaren contentcoördinator bij het Landelijk Dienstencentrum Rechtspraak (LDCR) in Utrecht begeleid je de contentmigratie op een gestructureerde manier. Van contentopschoning en -verbetering tot workflows in de nieuwe DXP. Hierbij stuur je het contentteam van rechtspraak.nl op dagelijkse basis functioneel aan. De Rechtspraak werkt met meerdere organisatieonderdelen aan een nieuwe digitale strategie waar het redesign van rechtspraak.nl onderdeel van is. Jij bent de schakel tussen de landelijke en lokale content. Je draagt de contentstrategie voor rechtspraak.nl uit en neemt de interne stakeholders mee met jouw overtuigingskracht. Wil jij burgers en professionals helpen hun recht goed te vinden? Reageer dan snel!

Waar kom je te werken?

Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak (LDCR)
De bedrijfsvoeringstaken van alle gerechten en andere instanties van de Rechtspraak zijn ondergebracht in één landelijk dienstencentrum: het Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak (LDCR) in Utrecht. Belangrijk onderdeel van de dienstverlening van het LDCR is het (door)ontwikkelen en beheren van de online kanalen van de organisaties in de Rechtspraak. Het gaat hierbij om een publiek deel (websites, social media) en de interne kennissystemen voor rechters en andere juridische professionals. Bij LDCR werken zo'n 180 professionals in een open, informele cultuur met elkaar samen aan het optimaal ondersteunen van het primair proces van de Nederlandse rechtspraak. LDCR is gevestigd nabij Utrecht Centraal en is daarmee centraal gelegen en goed bereikbaar. Je maakt deel uit van het multidisciplinaire scrumteam voor rechtspraak.nl en de subdomeinen.

Team rechtspraak.nl
Het team rechtspraak.nl beheert de externe websites van de Rechtspraak. In totaal werken hier 13 medewerkers, die hiërarchisch worden aangestuurd door de Teamleider. Het team is volop in ontwikkeling en werkt aan het verbeteren van de online dienstverlening voor zowel bezoeker als de organisatie.
De contentcoördinator maakt deel uit van het multidisciplinaire scrumteam voor rechtspraak.nl, die nauw samenwerkt met de Contentstrateeg. Het multidisciplinaire team bestaat ook uit een aantal webredacteuren en webmasters, een Product Owner, een SEO-specialist en een Scrummaster. Het team werkt nauw samen met het development team dat Rechtspraak.nl en de subdomeinen technisch onderhoudt en door ontwikkelt, het Rechtspraak Servicecentrum (RSC), de gerechten, het Landelijk Bureau Vakinhoud rechtspraak (LBVr) en de Raad voor de rechtspraak. 
 

Wat ga je doen?

 • Je coördineert een grootschalige contentmigratie naar het nieuwe Digital Experience Platform (DXP), creëert draagvlak bij de rechtbanken en gerechtshoven voor het opruimen en uniformiseren van de content en begeleidt hen in de overgang naar het nieuwe DXP. 
 • Samen met de Product Owner zorg je voor een goede inrichting van het nieuwe DXP, met oog voor optimalisatiekansen van rechtspraak.nl en je denkt kritisch mee over hoe contentcreatie in combinatie met service design en techniek binnen de organisatie naar een hoger plan getild kan worden. 
 • Je draagt de contentstrategie uit voor rechtspraak.nl, vanuit de principes van klantreizen en op basis van KPI’s. Je werkt hierbij nauw samen met onze Webanalist, SEO-specialist en Hoofdredacteur.
 • Je coördineert binnenkomende wensen en behoeften voor de content voor rechtspraak.nl en werkenvoorderechtspraak.nl.
 • Je neemt de organisatie mee in de ontwikkelingen en kennis op het gebied van online dienstverlening en digitale platforms en je werkt toe naar data gedreven werken van de content.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op wo-niveau in de richting digitale communicatie of communicatie multimedia design en je hebt ten minste 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je bent gewend te werken in een complexe omgeving, ervaring bij de overheid is een pre.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring met CMS- en/of DXP-systemen en ruime ervaring met het opzetten en uitrollen van een contentmigratie.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en professionaliseren van online dienstverlening vanuit multidisciplinaire teams en Agile werken.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van contentcreatie en –strategie, waaronder SEO en data analyse.
 • Jouw belangrijkste competenties zijn: analytisch, communicatief, organisatiesensitief, zorgvuldig, zelfstandig, netwerken, overtuigingskracht en resultaat gedreven.

Wat bieden we jou?

 • Een maatschappelijk zeer relevante rol waar je met jouw ervaring echt het verschil kunt maken voor de komende jaren.
 • Een positieve ontspannen werksfeer en volop mogelijkheden om te groeien.
 • Een dienstverband voor 36 uur; een aanstelling voor één jaar, die bij goed functioneren wordt verlengd voor onbepaalde tijd.
 • Een marktconform salaris, inschaling in rijksoverheid schaal 12 (maximaal €5.825,02 bij 36 uur). 
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder: individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% over je salaris, waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstelt; je pensioen is goed geregeld via het ABP; een OV-kaart waarmee je gratis voor je werk reist. Ook zijn er goede regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten en is er goede mogelijkheid voor hybride werken.

Hoe nu verder?

 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag z.s.m., maar uiterlijk  via de sollicitatiebutton voorzien van een frisse motivatie en een up-to-date cv.
 • Wij maken snel daarna een selectie en nodigen kandidaten uit voor een eerste gesprek bij SchaalX.
 • De gesprekken bij de Rechtspraak vinden eind maart / begin april plaats, de procedure wordt in elk geval vóór 1 mei afgerond en de beoogde startdatum is uiterlijk 1 juni 2022.

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Contentcoördinator worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Contentmanager

 • Den Haag
 • Interim en detachering
 • Vanaf 3 jaar werkervaring

Wil jij meehelpen aan een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website voor onze opdrachtgever? Ben je ervaren in het werken met een CMS, heb je technisch inzicht en weet je een webpagina SEO-proof te maken? Dan ben jij de contentmanager die we zoeken!

Reageer voor 15 juli 2022

Consultant Interim Bemiddeling

 • Utrecht
 • Vaste functie
 • Vanaf 1 jaar werkervaring

Wil je veel diversiteit in je functie? Wil je organisaties helpen aan goede kandidaten en kandidaten helpen aan een mooie nieuwe interim opdracht? Kom dan werken bij ons als consultant interim bemiddeling!
We nodigen je uit te solliciteren op deze zeer dynamische en veelzijdige baan. 

Reageer voor 31 juli 2022

Digital Marketing Traineeship start 2 of 16 september

 • Traineeships Young Professionals
 • Vanaf 1 jaar werkervaring

Ben jij een ambitieuze, startende marketeer met een enorme passie voor online marketing? Wil jij het verschil maken en je carrière een vliegende start geven? Dan is het Digital Marketing Traineeship van SchaalX iets voor jou!

Startdatum traineeship: 2 of 16 september 2022

Reageer voor 19 augustus 2022