Zoek
Generic filters

Communicatiemedewerker & Tekstschrijver

Ineke Journee

Senior consultant SchaalX Public

E-mail Ineke Journee Bel Ineke Journee
Solliciteer direct

Heb jij affiniteit met ICT en ben jij een ervaren tekstschrijver? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Samenvatting

Je werkt als tekstschrijver/communicatiemedewerker voor het team Informatievoorziening waarbij het zwaartepunt van jouw functie ligt bij het creëren van content voor en over informatievoorziening. Je doelgroep bestaat voornamelijk uit je collega’s bij GGD GHOR Nederland en de LCCB, en de medewerkers bij de 25 landelijke GGD’en en GHOR-bureaus. Je informeert en enthousiasmeert hen over innovaties en ontwikkelingen op het gebied van ICT en data binnen de organisaties. Je communiceert op informatieve en laagdrempelige wijze en draagt zo bij aan een beter begrip bij wijzigingen in het ICT- en datalandschap bij diverse doelgroepen. Klinkt dit als een uitdaging voor jou? Reageer dan snel!

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij de GGD GHOR Nederland. 
De GGD heeft sinds het uitbreken van de Coronapandemie een landelijke taak in het bestrijden van corona. Zij ondersteunen de regionale GGD-en onder meer bij het testen, traceren en vaccineren door op landelijk niveau de uitvoering te coördineren. Deze werkzaamheden zijn per 1 januari 2022 ondergebracht in de stichting Landelijke Coördinatie COVID-19 Bestrijding (LCCB).

De LCCB ondersteunt, in samenwerking met GGD GHOR Nederland (de landelijke vereniging van de 25 regionale GGD-en en GHOR-bureaus), de regionale GGD ’en in de opgave om corona beheersbaar te houden, door besmettingen snel te detecteren en waar nodig direct passende maatregelen te nemen om verspreiding te voorkomen. De LCCB heeft als doel het uitvoeren van maatregelen op landelijk niveau ter bestrijding van COVID-19, en al hetgeen in de ruimste zin daarmee verband houdt, daartoe behoort en / of daartoe bevorderlijk kan zijn. Jij gaat aan de slag binnen dit LCCB.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt communicatiemiddelen vanaf doelbepaling tot uitvoering. Of het nu gaat om het schrijven van doeltreffende teksten, of het ontwikkelen van passende visuals of het meewerken aan magazine, evenement of online communicatiemiddel. 
 • Je werkt hands on aan projectcommunicatie. Denk hierbij aan het bijwonen van meetings van het projectteam, het maken van Q&A’s, het verzorgen van communicatie naar stakeholders. 
 • Je werkt samen met en ondersteunt de beide communicatieadviseurs van GGD GHOR Nederland en LCCB op het gebied van Informatievoorziening. 
 • Je bewaakt de uitstraling en het imago van GGD GHOR Nederland in de communicatiemiddelen die je ontwikkelt.

Wat neem je mee?

 • Je hebt  bij voorkeur ervaring in de publieke gezondheid of een GGD.
 • Je beschikt over ruime ervaring als tekstschrijver/eindredacteur en bent in staat is om je snel veel ingewikkelde materie op het gebied van informatievoorziening zoals privacy en security eigen te maken en begrijpelijk te verwoorden.
 • Je bent samenwerkingsgericht, creatief en flexibel in denken en doen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met contentcreatie voor verschillende middelen en kanalen, zowel online als offline.
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je bent flexibel en heb je geen 9-5 mentaliteit.
 • Je bent integer, proactief, resultaatgericht, accuraat, klant- en oplossingsgericht. Je hebt affiniteit met ICT, privacy en security

Wat bieden we jou?

 • Deze interim opdracht is voor 36-40 uur per week (voorkeur voor 40)
 • Standplaats: Utrecht.
 • Gewenste startdatum: Z.s.m. maar niet later dan 1 januari 2023.
 • Verwachte einddatum: 30 juni 2023, met optie op 2x 3 maanden verlenging.
 • Deze opdracht kan op freelance basis worden uitgevoerd. 
 • 'In between jobs' kandidaten kunnen wij op basis van detachering bemiddelen; je komt dan voor de duur van dit project in dienst bij SchaalX en ontvangt een marktconform salaris. 

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór woensdag 7 december 21.00 uur via de button op deze pagina met een recent cv en relevante werkervaring. Zorg ook dat je een duidelijke motivatie meestuurt aangezien dit onderdeel is van het selectieproces. 

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Communicatiemedewerker & Tekstschrijver worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Digitaal Communicatie Traineeship

 • Traineeships Young Professionals
 • Vanaf 1 jaar werkervaring

Ben jij een ambitieuzestartende communicatieprofessional met een enorme passie voor online communicatie? En wil jij ontdekken welk bedrijf écht bij je past? Dan is het digitale communicatie traineeship van SchaalX iets voor jou!

Ontdek in 2 jaar welk bedrijf bij jou past door te werken bij de tofste organisaties en ontwikkel jezelf tegelijkertijd in persoonlijke leiderschap én specifieke skills tijdens 45 masterclasses.

Startdatum traineeship: 3 maart 2023

Reageer voor 03 maart 2023