Mijn account
Zoek
Generic filters

Communicatieadviseur interne en projectcommunicatie

Ineke Journee

Senior consultant SchaalX Public

E-mail Ineke Journee Bel Ineke Journee
Solliciteer direct

Ben jij een ervaren communicatieadviseur die tactisch, en waar nodig strategisch, denken combineert met operationeel handelen? Weet jij samen met je collega's beleid en strategie te vertalen naar een eigentijdse communicatieaanpak? Dan zijn wij op zoek 'naar jou!

Samenvatting

Voor de servicegemeente, gemeente Dordrecht, zijn wij op zoek naar een zeer ervaren medior communicatieadviseur.

Mondige burgers, de mate van service die zij verlangen. Extra taken en verantwoordelijkheden door decentralisatie; gemeenten worden uitgedaagd. Dat vraagt veel van hen, en dus ook van ons. Want met de servicegemeente sluiten wij aan bij wat de samenleving van ons vraagt. Dat betekent dat ons werk mee verandert: inhoudelijk en in de bedrijfsvoering. En bedrijfsvoering: dát is onze expertise. Bij de servicegemeente zijn we specialisten op onderwerpen als informatiemanagement, recht, communicatie, financiën, facilitair beheer, human resources, inkoop, onderzoek en data-analyses, gemeentebelastingen en openbare ruimte. De servicegemeente werkt in opdracht van de Drechtstedengemeenten (voor bijvoorbeeld de gemeente Dordrecht, Gemeente Zwijndrecht, gemeente Sliedrecht) en een aantal gemeentelijke instellingen, zoals de Sociale Dienst Drechtsteden en de Dienst Gezondheid & Jeugd..

 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij de servicegemeente te Dordrecht.

Zij richten zich bij de servicegemeente niet alleen op taken en resultaten. Ook op relatie. Jij verdiept je namelijk in onze opdrachtgevers en hun omgeving; daardoor heb je haarfijn in de gaten waar de behoeften van de opdrachtgever ligt. Je kent de details, hebt aan een half woord genoeg. Jouw bijdrage snijdt hout, is relevant en verrassend. Gedegen waar nodig, out of the box waar kan. Weet je een keer iets niet? Dan stel je vragen, ga je op onderzoek uit. Je benut jouw eigen talent maar zeker ook die van collega’s. Dit alles maakt dat we proactief kúnnen zijn. We wachten niet tot de vraag komt vanuit onze opdrachtgever; we stellen hem zelf.

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur is jouw belangrijkste portefeuille de interne- en projectcommunicatie van de servicegemeente.

Je werkt daarbij samen met twee andere communicatiecollega's, een senior communicatieadviseur en een media – en middelenspecialist. Met de senioradviseur ben je verantwoordelijk voor de beeldvorming van de servicegemeente, waarbij je specifiek de uitvoering bewaakt van de interne- en projectcommunicatie. Je stuurt op professionele productie van middelen.

 • Adviseren doe je gevraagd en ongevraagd op organisatieniveau en je bent voor jouw projecten de sparringpartner voor teamleiders, projectleiders en beleidsadviseurs.
 • Je adviseert in tactische projecten en stuurt op de correcte uitvoering. Je bent een denker en een doener, waar nodig pak je zelf zaken op.
 • Je draait je hand niet om voor creatieve uitingen. Onze omgeving is dynamisch en complex.
 • Hoewel de servicegemeente niet rechtstreeks werkt voor colleges van burgemeester en wethouders, moet je wel doordrongen zijn van het feit dat wij werken in een bestuurlijke organisatie- en omgeving.
   

Wat neem je mee?

–        HBO werk- en denkniveau;
–        Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie bij een overheidsorganisatie(must), liefst in de Drechtsteden(grote pré).
–        Aantoonbare ervaring met advisering;
–        Affiniteit en ervaring met interne communicatie is een pré.
 
Jouw stijl wordt gekenmerkt door verbinding, samenwerking en doortastendheid. Je hebt oog voor posities en belangen. Je kunt goed omgaan met het krachtenveld in en tussen grote en complexe organisaties en blijft overeind bij tegendruk. Je bent communicatief vaardig en schakelt makkelijk tussen operationeel en tactisch-strategisch niveau. 
 

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende baan voor de periode van 1 jaar met optie tot verlenging
 • Start zsm
 • uren per week: 32-36 uur
 • Deze opdracht kan op freelance basis. "In between jobs" kandidaten kunnen wij op basis van detachering bemiddelen; je komt dan voor de duur van dit project in dienst bij SchaalX .

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór vrijdag 11 februari 10.00 uur via de button op deze pagina met een recent cv en relevante werkervaring. Zorg ook dat je een duidelijke motivatie meestuurt aangezien dit onderdeel is van het selectieproces.

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Communicatieadviseur interne en projectcommunicatie worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Communicatieadviseur & Woordvoerder

 • Wolfheze
 • Interim en detachering
 • Vanaf 6 jaar werkervaring

Ben jij een ervaren communicatieadviseur en woordvoerder en draag je een warm hart voor de GGZ? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Reageer voor 08 juli 2022

Senior communicatieadviseur Issuemanagement

 • Amsterdam
 • Vaste functie
 • Vanaf 8 jaar werkervaring

Ben jij als communicatieprofessional geïnteresseerd in issuemanagement en wil jij je verder ontwikkelen als specialist op dat gebied? Reageer dan snel!

Woordvoerder College van Burgemeester en Wethouders

 • Amsterdam
 • Interim en detachering
 • Vanaf 3 jaar werkervaring

Ben jij een ervaren woordvoerder en zou je graag aan de slag willen voor de stad Amsterdam? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Reageer voor 10 juli 2022