Bestuursadviseur/woordvoerder

Ineke Journee

Senior consultant SchaalX Public

E-mail Ineke Journee Bel Ineke Journee
Solliciteer direct

Ben jij op zoek naar een uitdagende rol van bestuursadviseur/woordvoerder voor een ambitieuze gemeente ? Reageer dan uiterlijk 12 april op deze vacature

Samenvatting

Wij zoeken een teamspeler die zelfstandig aan de slag gaat met strategische advisering aan bestuur en management en ook nauw samenwerkt met de collega’s van team communicatie (woordvoering, online communicatie, bestuurlijk advies) voor de samenhang en afstemming van de hoofdlijnen.

Jij bent een zeer ervaren communicatieadviseur die stevig in zijn/haar schoenen staat en gesprekspartner is op strategisch niveau voor bestuur en management. Financiën en economie zijn voor jou bekende beleidsterreinen waardoor je vanuit de inhoud kunt meedenken en adviseren. Je steekt ook zelf de handen uit de mouwen. Je hebt ervaring met werken bij een gemeente en je bouwt mee met de organisatie aan een hernieuwd vertrouwen in bestuur, raad en gemeentelijke organisatie.

Waar kom je te werken?

Team Communicatie Zwijndrecht bestaat uit 10 (bestuurs)communicatieadviseurs en uitvoerende collega's. Het maakt deel uit van de afdeling Communicatie van de Servicegemeente Dordrecht. Dit bedrijfsonderdeelonderdeel van de gemeente Dordrecht levert aan zeven gemeenten in de Drechtsteden kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM. Samenwerken staat in Zwijndrecht voorop. Zowel met elkaar binnen het communicatieteam, als met onze collega's van de vakafdelingen.

Wat ga je doen?

Als bestuursadviseur:

– ben je één van de adviseurs van de wethouder Financiën en Economie. Je adviseert hem strategisch op zijn (soms politiek gevoelige) dossiers.

– verzorg je de woordvoering.

– ben je het eerste aanspreekpunt voor de griffier en heb je een communicatierol in de lokale crisisorganisatie.

-denk je mee op strategisch niveau over veel verschillende onderwerpen, zowel op het gebied van Financiën en Economie als op het snijvlak van Maatschappelijke en Ruimtelijke ontwikkeling.

-adviseer je het management en de verschillende beleidsadviseurs bij communicatievraagstukken, ontwikkelt strategieën en plannen en werkt samen met je naaste communicatiecollega's aan de uitvoering ervan.

-stel je kritische vragen en geeft waar nodig tegengas. Soms ben je heel intensief betrokken, soms meer ad hoc. (Belangrijke thema's in de komende periode zijn onder andere Armoedebeleid en het versterken van de lokale economie). Een ander belangrijk thema is bouwen aan vertrouwen: het herstel van het vertrouwen van inwoners en ondernemers in de lokale overheid. Dat doen we samen met organisatie, raad, inwoners en ondernemers;

-heb je ervaring met participatie is daarom een pré.

Wat neem je mee?

–       Je hebt ruime ervaring op het gebied van strategische communicatie en kunt hierdoor met gezag adviseren
–       Je hebt ervaring met overheidscommunicatie en weet hoe een gemeente werkt
–       Je hebt gevoel voor bestuurlijk-politieke verhoudingen
–       Je bent omgevingsgericht en daadkrachtig  
–       Je hebt ervaring als woordvoerder en weet hoe je de media effectief kunt inzetten
–       Je kunt nauw samenwerken met de andere bestuurscommunicatieadviseurs en vervangt hen indien nodig
–       Je hebt een hands-on mentaliteit en een vlotte pen
–       Je hebt (bij voorkeur) ervaring of in ieder geval affiniteit met crisiscommunicatie
–       Je hebt affiniteit met de beleidsterreinen Maatschappelijke ontwikkeling (sociaal domein) en Ruimtelijke ontwikkeling
–       Ervaring met participatie is een grote pré
 

Wat bieden we jou?

Deze interim opdracht is voor 36 uur per week, 32 uur per week is bespreekbaar.
Standplaats: Zwijndrecht & hybride werken
Gewenste startdatum: z.s.m.
Periode: 3 tot 6 maanden 
Deze opdracht kan zowel op basis van detachering als op basis van ZZP worden uitgevoerd

Hoe nu verder?

Voldoe jij aan de bovengenoemde kennis en ervaring en wil jij deze opdracht graag uitvoeren? Reageer dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór woensdag 12 april 14.00 uur via de button op deze pagina met een recent cv en relevante werkervaring. Zorg ook dat je een duidelijke motivatie meestuurt aangezien dit onderdeel is van het selectieproces. 

SchaalX staat voor diversiteit, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken bij iedere vacature die we publiceren.

Je wilt Bestuursadviseur/woordvoerder worden, en nu?

Sollicitatieprocedure

 • Je solliciteert

  Ben jij enthousiast over de vacature? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie zoals omschreven in de vacaturetekst.

 • De kennismaking

  Is er een match tussen jouw profiel en de vacature? Dan nodigen we je uit om kennis met ons te komen maken.

 • Kennismaking met de opdrachtgever

  Wanneer wij op basis van de kennismaking denken dat de vacature juist is voor jou, stellen we je voor aan onze opdrachtgever en ga je bij diegene op gesprek.

 • De procedure

  Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever volgt er een tweede en soms nog een derde gesprek waar jullie elkaar goed leren kennen. Een assessment kan ook deel uitmaken van de procedure.

 • Ondersteuning

  Heb je alle gesprekken positief doorlopen? Dan kan onze opdrachtgever jou een aanbod doen. Wij ondersteunen jou als SchaalX-professional bij het starten met je nieuwe baan én tijdens je dienstverband.

Anderen bekeken ook

Toon alle vacatures

Communicatieadviseur

 • Utrecht
 • Interim en detachering
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Als interim communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de communicatie over de introductie en mogelijkheden van het nieuwe elektronisch patiëntendossier. 

Reageer voor 27 februari 2024

Projectleider intranet

 • Amsterdam
 • Interim en detachering
 • Vanaf 3 jaar werkervaring

Ben jij de projectleider intranet die Amsterdam verbindt? Solliciteer direct!

Reageer voor 23 februari 2024

Online Contentspecialist

 • Amersfoort
 • Interim en detachering
 • Vanaf 3 jaar werkervaring

Wil jij het verschil maken in Amersfoort als online contentspecialist? Reageer dan snel!

Reageer voor 26 februari 2024