Samen zetten we de behoefte in perspectief en vervolgens vinden wij de juiste professional

Informatie voor jou als opdrachtgever

Hoe werken wij?

Ieder wervingstraject is maatwerk en heeft zijn eigen tijdspad. Wij streven bij een vaste functie naar een doorlooptijd van 6 tot 8 weken en bij een interimopdracht van 2 tot maximaal 4 dagen.

Onze diensten

Je kunt bij ons terecht voor werving en selectie van professionals voor een vast dienstverband en/of interim opdrachten. Daarnaast verzorgen wij executive search- en coachingsopdrachten.

Professionals

Wij bemiddelen afgestudeerde hbo'ers en wo'ers met minimaal 3 jaar werkervaring tot op executive niveau binnen marketing, communicatie en online.

Lees meer

De stip op de horizon zetten we samen

De juiste mensen zijn het kapitaal van een organisatie. Daarom is uitbreiding van of vervanging in je team een niet te onderschatten proces. Door samen naar het vraagstuk te kijken komen we achter de uiteindelijke behoefte. Hierbij kijken we ook naar identiteit, strategie en ambitie van de organisatie en de doelstellingen van jouw afdeling. Door te sparren en een helicopterview aan te nemen wordt de stip op de horizon zichtbaar en dat is waar wij je graag mee willen helpen.

Bemiddeling is mensenwerk

SchaalX staat voor de ontwikkeling van mens en organisatie 

Vanuit dit uitgangspunt gaan we op zoek naar de beste verbinding. In eerste instantie gebruiken we onze eigen database om te kijken of een kandidaat aansluit bij een opdrachtgever. Door onze database up-to-date te houden, kunnen we een zo goed mogelijk resultaat boeken waarbij het uiteindelijk aankomt op menselijk contact.

Met concrete en actuele data gaat een gesprek met een kandidaat direct verder de diepte in. Onze succesfactor is 95%. Als wij denken dat we een vraag niet succesvol kunnen oplossen, zullen we dit altijd eerlijk bespreken. Dat is waar wij voor staan: waardevol in verbinden want bemiddeling is en blijft mensenwerk.

Ons effectieve stappenplan

Behoefte inventarisatie

Stap 1

Kennismaken (bij voorkeur persoonlijk) met organisatie, hr/leidinggevende en/of teamleden zodat we ambassadeur kunnen zijn voor de organisatie en kandidaten goed en volledig kunnen informeren over functie en/of opdracht.

Werving en search

Stap 2

Naast onze eigen database maken we hierbij gebruik van ons netwerk van professionals en al onze social mediakanalen zodat we zeker zijn van de best passende kandidaat. SchaalX onderscheidt zich in haar werving door o.a. een hoog 'brand engagement' op LinkedIn van 64%.

Sollicitatiegesprekken

Stap 3

Persoonlijke interviews met kandidaten waarbij we opzoek gaan naar competenties, drijfveren en motivatie. We komen tot een selectie van de 3 tot 5 best passende kandidaten.

Afronding en evaluatie

Stap 4

We geven advies en treden op als sparringspartner in de keuze van en afronding met de kandidaat.  Ook willen we graag samen met jou als opdrachtgever het proces evalueren om onze dienstverlening te blijven verbeteren.

Competenties en drijfveren

Kennis over competenties en drijfveren van een kandidaat bepalen mede onze selectie. Onder competenties verstaan we de combinatie van kennis, vaardigheden en eigenschappen, wat we kennen, kunnen en zijn. Bij drijfveren gaat het om wat mensen werkelijk beweegt. Is iemand bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in autonomie en individuele vrijheid of gaat iemand meer voor financiële beloning.

Onze opdrachtgevers

Ervaringen van opdrachtgevers

'SchaalX spreekt de taal van de opdrachtgever'

SchaalX is één van de topbureaus in Nederland als het gaat om de bemiddeling van vaste en tijdelijke professionals. De consultants hebben ervaring en vakgerichte kennis over communicatie- en/of marketing,waardoor ze de taal van de opdrachtgever spreken.

  • Jasper de Boom
  • Senior Consultant
  • De Reputatiegroep
'Een prettige, betrouwbare en ervaren gesprekspartner'

De consultants bij SchaalX hebben mijn team al een paar keer voorzien van goede marketing-communicatie professionals. Voor zwangerschapsverlof-vervanging, extra capaciteit of een specifieke specialist weet SchaalX altijd een professional te vinden die goed in het team past.

  • Lauren Zerb
  • Manager Communications After Sales
  • PON
SchaalX gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close