Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws!

Personeelsbeleid schiet tekort voor digitale transformatie

Dat blijkt uit een nieuw, jaarlijks onderzoek van Het Financieele Dagblad en Vlerick Business School naar digitale transformatie bij de 200 grootste Nederlandse bedrijven. De cio's, bij veel bedrijven eindverantwoordelijk voor digitale transformatie, wijten dit vooral aan oude, ingesleten bedrijfsculturen op alle niveau's van de onderneming. Ze voelen zich ook onvoldoende gesteund door de top van hun bedrijf. Die zou digitalisering vooral beschouwen als een manier om het werk te automatiseren. Er is te weinig aandacht voor de ‘transformatie’ van de werknemers, zoals het aanleren van een klantgerichte, pro-actieve houding. De personeelsafdelingen kunnen niet snel genoeg de juiste mensen vinden om een transformatie te realiseren en de bedrijfscultuur verandert te langzaam.

SchaalX herkent de uitkomsten van dit onderzoek in de markt waarin zij werkzaam is. Vincent Roders van dochterbedrijf SCHAAL+ : "De organisaties die zijn ingestapt bij SCHAAL+ hebben geloof in een integrale aanpak van digitale transformatie en innovatie. Zij durven te investeren omdat innovatie op directieniveau hoog op de agenda staat. In tegenstelling tot de organisaties die zich alleen richten op het invullen van alle openstaande online vacatures. Om alle digitale ontwikkelingen te kunnen blijven volgen en in te brengen in een organisatie, is er een actievere rol nodig van HR dan enkel het richten op de operatie. Dit onderzoek wijst ook uit; de zwakste schakel bij deze bedrijven is het vermogen om digitaal talent aan te trekken en om deze mensen flexibel in te zetten binnen de organisatie."

In dit artikel lees je meer over het onderzoek van het FD en Vlerick Business School.


Wij maken écht contact

SchaalX gelooft in groei van kandidaten, opdrachtgevers en ons vakgebied door het inzetten van onze expertise. Dit doen we in onze rol als adviseur en door het delen van inzichten, cijfers en kennis.

Meer over SchaalX

SchaalX gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?